Само да потсетам, мојот батко со шпиц пикав каши Не дека сега којзнае како јаде но каде каде е подобро. Ке пројадат, ама до тогаш? Солзи сум ронела. Поздрав @duffi и до твојот ангел со рогови, кога е јадењето во прашање. Поголем нејадач од мојот немаше. Пет дена се разлика со малиот на Мариз, кога читав како ручка се дивев.
Денес, каша од амарант (се вареше со парченце пашканат и месечинка лук), откако изблендирав, додадов 2 лажици јогурт. Изедено се'.
Спанаќ со оривче. Плус к.млеко Обожава спанаќ Јогурт аронија малини слива банана 2 лажици лино чоколино.мн вкусно
Доручек за малата: Јајце пржено на путер со млад кромид, сиренце, краставица и к.млеко, лебче со маслинки. Чорба со пилешко за двајцата Посен колач со вишни
Рецептот ми е за кифли кои се прават како лиснати (ама меки душа), ама толку убаво ми е тестото што и за други работи тоа си го користам Патем од @Mariangel ми е, не го менувам никогаш, гости воодушевени се од кифлите и сите викаат дека поубави немаат јадено Ако не сакаш лиснати, месиш и одма оформуваш, оставаш два часа да стаса оформено, па печеш.. јас вака горе ставив путерче само.. и да не заборавам си ја преполовувам дозата
I jas sekogash dobivam komplimenti za kiflite i ne go menjam nikako. Veke pochesto gi pravam kako pogachka deka e ushte pomeka i od kiflite, ke ti kazham kako i za nea
Многу ми е попрактично, само го додавам квасецот на крај. А сум правела споредба со свеж и сув квасец, и на тоа што сум испробала нема разлика.
Neznam za vas, ama mene telefonot mi e poln so screenshoot-ovi od recepti na @mariz . Uste da se fatam za rabota, ama ke bide Edit. Uste da mi kazes kako gi pravese cvetovite jas samo obicni znam
Пиши dough shapes на гугл, имаш куп Јас од таму си ги наоѓам... Да напоменам, ова не се мои рецепти Се си наоѓам од нет или од пријателки, сама сеуште не сум смислила нешто (освен чорби, манџи од око се тие, со што ми дојде... а и палачинки исто така). Јас сакам од тортељите на @Monella рецепт