Ич не грешиш да ти кажам. Јас на моето му дадов со полни 11 грав и зелка одделно,и две ноќи не спиеше од грчеви и гасови. Страшно!
Denes povtorno pravev kompot za bebus, se si velam dosta e, ama grev e da skapuva ovosjeto, ovojpat koktel od sini slivi, jabolki i krusi, bez seker.
Kako go napravi? Imam i jas mn slivi pa neznam dali da gi zamrznam ili nesto vaka. Do sega ne sum pravela kompot.
Можеш и да замрзнеш и да исушиш и компот да направиш. И јас се правам првпат, не знам да ти кажам кое би било најдобро. За компотот го лупам овошјето (крушите и јаболката, сливите не ги излупив), мешам на суво и после ги полнам теглите 2/3 со овошје и налевам вода до врв. Шеќер не ставам, ама ако сакаш можеш да ставиш по вкус. Редам во тенџере со вода и ставам на оган. Откако ќе зоврие оставам да поврие неколку минути, зависи од овошјето, овој заради сливите кои се потврди го вриев 10 мин, инаку останатите по 5 мин највеќе. Тргам и ги оставам преку ноќ постепено да се оладат. Потоа се чуваат на темно и ладно, од други кои правеле кажуваат дека не се расипува без шеќер, јас не гарантирам зашто ми е првпат.
Па може да се каже, ем најбрзо, ем хранливите состојки се најзачувани. Само ќе треба нов замрзнувач да купувам, овие фиокиве од фрижидеров ми се преполни.
Haha isto i jas mu vikam na mm, ne sobira nisto. Tuku on zapnal da mu zamrne dinja stvarno neznam kako moze dinja da zamrzne ama aj sto da mu pravam
Просо, кајсија и банана Плескавици со телешко мелено, лук, кромид, тиквица, компир, пица кашкавал, чушка, јајце и зачини