Леле значи да не се надевам дека мојава ќе смени. Има 6 м и се тешам дека ќе навикни да јади, тек сега пробува вкусови, ама ако нема банана не отвара уста.
На синко му е омилена банана. Ако нема банана не си го дојадува појадокот па секогаш ставам. Кисели овошја не сака. Сите дечиња сакаат банани, претпоставувам дека се поблаги Инаку вие сте сега на почеток, кога ќе проба повеќе вкусови ќе јаде можеби и други овошја.
Појадок-кајгана со сирење и кашкавал, леб и домат Ужина- домашно приготвен овошен јогурт од кисело млеко, јагоди, цреши и банана
I mojot neke banana. Nikako nemozam ni da mu podmetnam ni vo smudi odma ja sekava. Kaka bila vika. Dete banana da neke Ist ko mene. I jas nekoi raboti ne gi jadam, evena primer tikva i dinja nikat ne sum probala nema ni da probam. A za svinsko na primer ne pravam moabet
Мила еве сме исти, се што е со банана сака а ако нема банана така само малку пробува и тоа без ќеф. Баш вчера му направив јаболче, тиквица и банана малку и си јадеше, пред тоа само тиквица не ја сакаше многу, јадеше ама така...
Еве ја. Ако има банана си јаде скоро 120 г што е цел оброк. И воведов сладок компир и тиква со надеж дека ќе и се допаднат, па ќе и ги шиткам во зеленчукови каши, ама слабо едвај 50-60 грама каснува.