Не успеав да сликам тањирче, се излапка за мин 6+ Инаку дадов пола компир и пола пашканат и се на сликата.
6+ Ориз, јаболко и круша. Трет пат до сега изеде се, околу 100 грама. Ја ако сликам пред и потоа како @Presrekna нема да има некоја разлика во сликите.
Удривме на црвено денес П: о.снегулки, вишна и банана +јогурт Р:цвекло, батат и тиквичка +абц јуниор Измеѓу грицна лино смоки а од денес силиконското лажиче ни е само за играње и конечно пиеме вода ама од мало шише јана со цуцла
6+ Спанаќ, морков, ориз и маслиново масло. @Yowannty ме изнајмен со пред и потоа. Јас прво мерам во тегле120-150гр и ставам во тањирче. Пушти ја ваму на гости да се научи бебе се да дојадува. Се шалам и моево кога ќе нејќе повеќе нема шанса да пројде ни залак. Ама сепак 120-150 гр ги јаде.
Офф топик @Мариаа. го имаме истиот сет со Мики Маус А во некоја тема приметив дека ја имаме и истата жолта подлога за пресоблекување со зебри Комуникацијата не ни почна славно, ама на крај изглеа другарки ќе излеземе @Presrekna од каде ви е лажичката со чудовиште? Мислам бебе ќе и се радува
Да, го приметив и јас сетот Стилот е ист, гледаш Нема везе, се надевам тогаш не ме сфати погрешно @Presrekna браво за снашка, што убаво си ручка, не е веќе палчица
П: Просо и тиква Р: ориз, Тиква, спанаќ +к.млеко и жолчка1/4 и малку абц јуниор Тиквата рендана а спанаќот го сецкав варен без блендер пробуваме
Да да, се си ручка. И нека расте. Во споредба колку малечка се роди веќе не е палчица, но во споредба со нејзини врсници сеуште е напрсток. Стапалчето И е едвај 9 см. 16 бр. пупи огромни И се. Ама ќе порасне. @The Unicorn лажичето заедно со вилушка подарок од Австралија ни е. Многу го сака бебе. Макар што најубави за хранење ми се од ДМ по 3 што се пакувани и што менуваат боја на жешко.
П: бисквити и млеко + круша и банана рендани Р: сарма со блитва Телешко(претходно варено и сецкано), батат,брокула,ориз, кромид и лукче +пиперка Се крчка натенане додека малава спие мама кафе пие на балкон
 6+++ Блитва, морков, пиперка и лукче варени со варено просо и м масло. Од бебе готвач за 7+ е за подобар хемоглобин. Само јас + морков ставив