П: од синоќа(Тиква,јаболка и круша печени) +просо Р:батат, брокула, тиквичка, кромид, лук, пашканат +жолчка, просо, авц јуниор и к.млеко За вечер ке смислиме нешто Си докупивме нешто плус Чиничето со лук и кромид за вирусот да го плашиме
6+++ Тиквица, батат карфиол и морков варено и блендирано во вода од домашно варено пиле. Прв пат дадов месо т. е. вода од месо и прв пат ручек. Само 1/3 изеде. Или не сака мирис на месо или не е спремна за 2 оброк. Утре ќе видиме.
П: Хељда, јаболка и круша рендани + малку банана Р: кус кус, карфиол, брокула, морков и пиперка За вечер дајте предлог
7+ Појадок: круша и слива (од кашичка немаше никаква реакција). Ручек: спанаќ, морков, ориз, батат и кромид.
Ве гледам цела генерација веќе почнавте да им ги правите кашите погусти и со парчиња, само мојов уште јаде течно како млеко...Се мршти, се дави од парченца...Од купечки каши господинот ги преферира оние што се 4+ зашто му се помазни од тие 6+. Пасирано со вилушка не проаѓа. Палента блендирам. @Yowannty ти го гледам последниов ручек, да му понудам ваква текстура ќе ме плукне, а месец дена пред вас почнавме со цврста храна...
@The Unicorn пасирам од почеток. По совет на педијатар оти има заби од 4 месец и треба да научи да џвака. Освен ако е готова кашичка или инстант од кутија, секогаш прво пасирам и нудам така. Потоа блендам пола смеса и мешам со пасираното. Демек ај малку од малку да се научи на таа текстура па некое лажиче да пројде. И на крај блендам се. И тоа обично го сликам. Е сега 3 дена зеленчукот веќе не го блендам воопшто. Цел саат се раниме и единствено со кокомелон ми проаѓа. Ми одѕвонува веќе во главава, се научив да пеам. Како хипнотизирана е, гледа занесно, ја и стојам со лажичка пред уста, и иако нон стоп се гади, затресува глава, подплукнува.. цела драми е ама дур е загледана ми проаѓа пасирано. Претходни 2 дена јадеше по 100 грама, денеска ручка 130.
Синоќа вечераше Палента и к.млеко А денес П: Ванилино Р: телешко, батат, тиквичка, кромид, лукче и боранија(прв пат) и додадов малку домат без лушпа (колку ноктот парче) +пиперка црвена (ајварка) В: Тиква и Батат печени + можеби свежо рендано јаболко
7 без 2 дена Д: јаболко и батат Р: пилешко на холе со домашна каша од пашканат, млад компир, младо кромитче и тиквица со м масло
Душо да те прашам кој дел од младото кромидче го ставаш... Јас само од стариот ставам ми е страв од младото мака да не има..
Mamicki Mozi nekoja da mi kazi kako go prigotvuvate teleskoto meso I kakvo da zemam so koska kako kremenadla ili I so so go kombinirate Isto i pileskoto misirkino? Ili da zemam bejbi biff kasicka?
Едно цело младо кромитче ми се гледа многу па го сечам надолго да има оној белиот дел и од зелените перчиња. До сега нема покажано дека и е тешко. Редовно го давам.
Класични американски палачинки и пробна верзија со спанаќ. Супер испаднаа само од нив јадеа со павлака и сирење.