7+ Појадок: гриз, банана, јаболко, круша и кајсија Ручек: спанаќ, ориз, тиквичка, морков и цвекло. Кога треба да почнат да јадат мали парченца храна?
Негде 10 месеца беше првата ќерка кога почнав да не и пасирам толку многу од храната чекав да и пораснат неколку заби да може колку толку да џвака. Беба сега некако многу е гадежлива сабајлево и давав јаболка и банана ама некои парченца мали останале внатре , се испозадави
8+ Ручек Палента розе(варено рендано цвекло+) и к.млеко +жолчка цела(2 пат) Удривме на к.млеко денес По колку пати давате жолчка тие што ја имате воведено
Мислам дека беше еден ден месо, еден ден жолчка. Така ми е останато во сеќавање кога давав. Еве сепак нека кажат тие мајки што имаат деца на возраст колку твоето.
7+ сме, давам само кисело млеко од млечен производ. Друго како сирење на пример планирам после година оти е солено. Павлака се мислам дали да дадам ама ако давам ќе биде после 9месец сигурно. Јогурт не планирам во животов да му дадам додела јас го ранам Урда би дала после 8+. Не се водам стрикно по некоја табела, имам намирници што веќе ги дадов, а се по некои табели на повисоки недели. Сите табели што ги имам и апликации секаде е разлилно и решив да одам по нешто мое, но во глобала оние најалергените ќе се припазувам да бидат што покасно. А и некои мајки даваат кравјо на бебе 4+ наместо адаприрано. Зошто јас да не дадам кисело млекце на 7+
Јогуртот е најдобар пробиотик... Јас од 6м давам јогурт и к.млеко инаку кога правам млечни кашички додавам кравјо инаку само на доење сме, ад пиеше ама веќе ништо од шише несака А за сирење земи авц јуниор не е солено.... Боље павлака не давај отколку јогурт
Во тинекс зедов свежо. Ете @duffi пиша и кам имало, не сум видела. И јас дадов К. Млеко и јогурт. 7 + сме И мислам не е рано. Барем на моево до сега омилено и е од се што има пробано, а за кравјо млеко пред година не планирам. Изварок од наредната недела планирам да воведам. Има една жена што прави домашна ја замолив да ми направи без сол. А зошто не јогурт? @marchi-cool те тагнувам бидејќи прашуваше Мацо зетко сето ова го изеде?? ? Браво! Мојата ништо деновиве не јаде. Денес од ручекот го мери во мала тегла од хип 120 гр третина не јаде. Ме чуди што не јаде а убаво напредува. Ама повеќе е на града. Не знам дали е исправно тоа.