8+ Ние се успавме денес и неш набрзина направивме Киноа+круша,праска, аронија(прв пат 2зрнца)+банана пасирана Го ладевме тенџерето во снегот надвор да ме видевте од некоја страна
7+ Д: јаболко, банана и Круша Р: цвекло, спанаќ, компир морков и тиквица од се по малку. Изеде околу 90-100 гр Цвекло прв пат дадов едно кругче. Ми е страв за железото бидејќи не можам да испитаме кс. В: ќе биде ноќна каша со житарка и овошје
П: Хељда, аронија, банана и круша рендани Р: телешко, батат, брокула, тиквичка, пашканат, пиперка и лукче, кромид и м.масло Само месото е блендирано
8+ Појадок Палента,јаболка, брусница, банана и ц.цимет Требаше и авокадо ама зелено мм купил вчера Кафето е за мене Повелете на онлајн кафе мамички
Кус кус со зеленчук (морков, тиквичка, брокула, кромид, пашканат) м.масло и жолчка Кускусот го накиснав со водата од зеленчукот
јованти не сум многу активна деновиве може и си пишала ама да те прашам. Гризот како го подготвуваш? Јас знам со млеко дека се прави ама не сакам да воведам млеко додека цица. Затоа реков да прашам
за цвеклото тука читав низ темата воведување на цврста храна дека од 9ти се воведува. Не брзај. За железото немаш гајле бидејќи даваш спанаќ и други намирници кои содржат железо
Фала Марчи за грижата. Секако по препорака на педијатар дадов. Ми рече од 8 месеци се давало цвекло, така е и во бебе готвач. 2 недели подранив. Гризот со вода го спремам па му додавадодавам овошје
@marchi-cool имам млечна крема на Холе од гриз и банана, па ја спремам со вода, и оти веќе има нота на банана ја давам со кашичка или свежи банана и јаболко, таа комбинација бебла ја сака. Исто имам млечна крема на Хип со житарки и гриз исто со вода ја спремам и додавам овошје. ———————— П.: Просо, кајсија и јаболко. Р.: Ориз, спанаќ, тиквичка и телешко.