Појадок: Фрутолино + слива Ручек: Брокула, тиквичка, лукче и путер. И кисело млеко. Се покажа како добитна комбинација ве послушав со додатоциве наместо сол и бебе за прв пат ми ја изеде цела зеленчукова каша. И јас ја пробав стварно беше вкусно
Па не знам зошто, но педијатрите таму строго забранувале воопшто шеќер,благо до 3години да не јадат децата.
Нека дojдат сo нашиве баби и дедoвци ќе ги видам сo нивните забрани затoа штo греoта е треба да лизне мала шала...
Бидејќи крвта и е заслабната меѓу другото ми рече докторката повремено да давам какао и чоколадо секако не многу
Леле не ми спомнувај баби дедовци... И купив смоки лино и малава си ги грицка ама они мислат ако грицка и мора постојано да јаде од нив и не купувам повеќе... Ја ке ја наранам(ке појаде) и ако ја симнам доле они одма за смоки се фаќаат.. Чудо сеее
Најдобронамерен совет. Крвта појачај и ја со какао варено не чоколадо. Свари какао како за тебе што го вариш и намедто вода стави го во кашичката зготви ја со него. Од чоколадо нема да ја подобриш крвната слика. Исто давај леќа, цвекло.
Давам и леќа и цвекло, спанаќ, брокула, жолчка, просо, телешко, аронија, боровница, сепак фала за советот баш ќе пробам со какаото јас кога и варам грис го ставав во варењето
Појадок: Авокадо, тиква и слива. Ручел: Карфиол, младо кромидче, модар патлиџан, четврт жолчка и путер.
П:цицање(стана и пак заспа се до сега) Р:грашок, морков и урда +к.млеко Од бебе готвач идејава ама нашава малку изменета наместо младо сирење ние урда(од мене направена) додадов...