Појадок: Банана, цеден сок од калинка и ло бело бисквита. Ручек: Палента, урда и абц јуниор крем сир.
Па месото ми е сварено изблендирано и замрзнато на коцки. Само ги одмрзнувам коцките. Ама овој пат не го изблендирав скроз течно Следен пат ќе пробам само мевцето да го изблендирам уште еднаш а зеленчукот со вилушка Може треба и да сум поупорна, јас на 3тото правење бљакс ставам се у блендер
П:Просо,тиква, круша +слива Р:телешко,боранија, пиперка и брокула +кромидче В:просо(многу накиснав) и слива
Појадок: Авокадо, тиква и јаболко. Ручек: Киноа, урда, брокула, младо кромитче и абц јуниор крем сир.
Совршен брз и здрав рецепт за малите јадачи Рецепт : -4 лажици просо (киснети преку ноќ) -2 јајца -3 лажици кисело млеко -малку јогурт -мало парче несолено сирење -¼ прашок за пециво ❤️ Просото го вариме, а во меѓувреме ги мешаме сите состојки на страна. Кога е готово, мешаме се заедно и ставаме да се пече дур да зарумени. Оброков е совршен за бебиња кои јадат сами или за бебиња кои сакате да ги одвикнете од пасирана/блендирана храна. Секако можете и да го потопите во јогурт/кисело млеко и вие да го нахраните бебето. Наздравје!
За многу години празникот Христос Воскресе П:Киноа, тиква и боровница Р:пилешко, брокула, тиквичка, морков, бел батат, кромид В:смоки од просо и к.млеко
Вчера П:млечна каша со 5житарици со слива+слива тегле(малку) Р:пилешко, брокула, карфиол, морков,батат бел, кромид В:млечен гриз и бисквити
П:о.снегулки и корнфлекс со к.млеко и вишни Р:компир, морков, лукче, риба(ослич за прв пат) и м.масло В:ќе смислиме нешто
Појадок немавме бевме на систематски преглед Ручек Црвена леќа, брокула, тиквичка и карфиол +лукче и м.масло