Карантинско 10м Сабота Мафинчиња од вечерата Наут,цвекло и сусам Р: пилешка супа (пилешко,брокула, карфиол, тиквичка, морков и магдонос) В:палента и к.млеко Недела П:снегулки од 4вида и к.млеко Р:телешко,грашок, пиперка, кромидче, морков и м.масло В:млечна каша со јаболко Немаме слики
Вчера 10+ П: Р:супа од спанаќ,ориз, батат, кромид и лукче + јогурт У:портокалово смуди Тиква,банана, јаболка и круша И додека мама пази тато и дал смоки стоби флипс магнус, па вечерата и беше чаша јогурт
Вчера 10+ П:амарант,сува слива,боровница 3зрнца сува/кисната,јаболка, кокос и кокосово масло Другото е мое Р:пастрмка, компир, морков,брокула и пиперка + кромидче и лукче и м.масло и неколку капки лимон У:јогурт и цреши В:турлитава.... млеко и бисквити па од на таткои смудито пиеше и тоа од големата чаша за правење И домакинка бев слатко од јагоди правев
Вчера 10+ П : Киноа палачинки + к.млеко и чај од магдонос( за мене) Ручек и Вечера Соленки и кашкавалче + цицање (кај Баба на слава бевме) сликава е од тие за дома што ни пратија.... абе баба шо да прави
Денес 10 + Појадок Ручек Вечера пак изгледа Соленки со кисело млеко Инаку зошто ве нема девојки барем идеја за наредна ден ќе добиев вака не е интересно повеќе сама чао девојки лепотици
Вчерашно мени: П: просо, две јајца од препелица со абс крем сирење Р: летна манџа ( тиквица, модар матлиџан, пиперка, кромид, лук, компир, морков, ориз и малкх мелено мевце) В: хељда со малце крставица и павлака Денешно мени П: овесни и ленено со јогурт Р: истиот од вчера ( обично за два дена му правам ручек) В: палента со зденка и домашен кечап
http://fitlife.com.mk/kinoa-palacinki-bez-brasno/ Јас тука ги најдов, сега гледам и на бебе готвач ги има
Вкусни се и миризливи... Шо останува јас си ги јадам, пред да го купам нутрито со рачен блендер правев ама остануваа топчиња и така ги јадеше а сега овој пат беше смесата еднаква и и беа чудни кога и дадов ако кога проба виде што е.. Кажи како поминавте
Ние сме веќе големи, ама беше најголемиот нејадач на форумов. После трамсплантацијата, пу пу.. Си јадеме. Лубеница ни е најомилена.
Пире од компир со праз + батачиња вчера за ручек и денешниот доручек, урнебес бомбици и пржени лепчиња
Денес малку ме фати мерак да сликам. 9+ Д: банана, цреши, круша и овесни потопени со к. млеко. ( прво беше кисели млеко со овесни и цреши- плукаше, па банана со круша- малку јадеше па после смешав и да речеме дека јаде) Р: боранија, домат, кромид( после сликање се сетив) морков, црн патлиџан и телешко месо В: прво чоколино со АД плукаше, па бисквити со АД пак плукаше и на крај 1 лажица урда. @Septemvri сега те разбирам колку е лошо со нејадач бебе
П: овесни, ленено семе и авокадо со јогурт Р: телешко со златна мешавина компир кромид В: гриз со банана и киндер чоколадо бидејќи инаку не го јаде а вака го сака за прв пат