Појадок - смути (пола банана, пола јаболко,пола лимон,пола портокал и лажиче мед) - ужина - варена пченка -ручек мусака
Јогурт со овесни и р'жани снегулки,јаболка,праска,круша и маџун Пак јас,денешниот појадок Палента со кисела павлака и многу малку зачини(хималајска сол,благ буковец и црн пипер)12+
После градинка пиеше овошно смути (аронија, лимон, портокал,јаболко и мед) ручек грашак со свинско скромна вечера оти касно ручкаше пита со блитва, сирење, тиквени семки и сончоглед
Упте еден неуспешен обид за супа. Месото цело го изеде, и дотурив, плус и брокулата... другото не укуси. Брз и омилен ручек после градинка Риба со зеленчук
- ручек после градинка праз со месо и праз со домат + салта ( бара полна чинија а изедува пола, доволно) - вечера - компир со златна мешавина и семе од коприва
Pred godina nekade. Zajackoto e najubavo meso pogotovo za bebe, nekoi pedijatri sovetuvaat i od najmala vozrast koga se voveduva meso da se dade zajacko.
Супер ко така, имам од каде да земам, ама искрено го заборавив како опција. Сега кога видов кај тебе ми текна. Ќе чекам да наполниме 9 и ќе воведам.
Пилешка чорба Ручекот од вчера (само за сликање,едвај 3 лажички јаде ) Компир,патлиџан,пиперка,морков,кромид
Прво месо што дадов беше зајачко, по совет од педијатар. Лесно е, одма после пилешкото на листата за лесно месо , а и не знам дете што не сака зајче