Ајде сваќе Смеса од тиквичка, морков, интегрално брашно ставив јас, урда, жолчка, лукче и путер. Правиш форма и печеш. Меки се и супер за да го јаде и сама. Се топат.
од кога може краставици? зошто не земеш замрзната? да се убацам во рецептата. јас имам на ваков начин: рендана тиквица едно јајце (во случај за деца само жолчката) пченкарно брашно вегета (или вагета како и да се вика) малку лукче малку урда и лапање. ( Ако сака некој нека си проба ) зелената смеса каква мешавина е?.
Битно е да се без јајца. Овие се едни во сина опаковка шпагети италијански само во веро ги има. Ние и за нас правевме, па и за него со друг сос само.
маслиново, морков, лук, малку оригано и неколку чери домати во малку вода да проврие, па се блиндирано заедно со шпагетите.
11++ Просо, банана, праска и вишни Макарони болоњезе (макарони,телешко мелено, лук, домат, кромид, морков, пиперка и м.масло + ловоров лист) макароните се вареа во сосот Вечера ке бидеме испаднати така да не се знае
Вечера 11+++ Исто како ручекот само во подруга варијанта Компир, морков, брокула(варени пасирано) + жолчка(жива), кашкавалче, една лажица маслиново масло, една лажица пченкарно брашно и една обично и го потпеков во калапи за мафини обложени со хартија... На 2 додадов и маслинчиња сосем малку и сусамче