Рецепт: рендан кромид, рендано лукче и рендан морков пропржувам на маслиново, додавам 200 гр ситно мелено месо, бибер, сол и 250мл доматен сос (од Кам во стакло). Да крчка сѐ 40 минути на средна температура. Додадов магдонос, босилек и малку пармезан на крај да се стопи.
ужина ручек грашок со морков и кромид и телешко месо вечера крем супа со морков тиквица тиква и праз и неутрална павлака
Телешко месо, ориз, прокељ, пашканат, тиквица и кромид. Игнорирајте го отсуството на декорација, немам време за тоа Би сакала @dunika (како мој мотиватор да почнам со finger food) и било која друга мама да даде мислење дали месото е добро исцепкано зашто првпат ќе му давам на парчиња и се плашам.