Mamicki ne znam vejke sto damu dadam da jade na bebush Davajte nekoj recept nekoja ideja inace sme 9+ tamam za vecera sigurno ke ima. Nekoj recept
Прашувам за другарка, нејзиното е 14м и јаде парчиња, дали може рецепт за мафини или нешто друго со просо и киноа?
Варам киноа ( овде имам ставено едно мало филџанче за кафе) Ја додавам кај претходно обарениот зеленчук (по желба) јас имам ставено тиквица, морков, компир испасирани со виљушка, малку босилок и лебни трошки. Ги валкам во лебните трошки, попрскуваме со мм и печам на 200 С° 15-20'
Блендирам 1 филџан овесни снегулки(може р’жани, спелтини зависи што сакаш да дадеш тој ден), додај 1 банана, една лажичка прашок за пециво, едно јајце(може и без ама не се толку меки и имаат различен вкус) и јогурт не мерам.. ставам додека не добијам густа смеса… треба да е малку погуста од онаа за обични палачинки. На средна температура во тава( ако имаш тефал јас на неа ги правам без ништо, многу е добра, ама може и на несолен путер да ги печеш) Со ова давам овошје за доручек.
Од кога почна со риба и каква морска воведе? Планирам со лосос да почнам па какви се кај вас препораките?
Уште откако почнав со храна ми рекоа да давам сѐ, сепак причекав до седмиот месец. Почнав со лосос. Воведов сѐ од алергени, освен киви.