Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инстаграм за бебешка/детска храна

Дискусија во 'Бебе' започната од simonka93, 13 мај 2017.

  1. Iva Mitrevski

    Iva Mitrevski Истакнат член

    Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Пол:
    Женски
  2. kanella

    kanella Популарен член

    Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Пол:
    Женски
    Уф не памтам, мислам изедов една или две :D

    Денес јадеше шпагети и сос од домати. Цело тањирче го изеде, дефинитивно и се омилени тестенините.
    20210914_162301.jpg
     
    На Turna, LivingGlam, azelea и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Jana06

    Jana06 Форумски идол

    Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Пол:
    Женски
    Можеш да додадеш и една лажица какао мене уште повкусни ми се. И наместо брашно јас ставам иситнет овес, премачкувам со путер од бадем/лешник, неколку малини (за нас џем од малини) мх, мх. Утре тоа ќе биде за ужина.
     
    На LivingGlam и kanella им се допаѓа ова.
  4. Iva Mitrevski

    Iva Mitrevski Истакнат член

    Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Пол:
    Женски
    DEFC10F8-6660-4A45-BAE7-4042367CE00C.jpeg 5+++
    Д: морков, тиквица, блитва и батат (прв ден)
     
    На Turna, hermosa, Skorpija25 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. CareTee

    CareTee Популарен член

    Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.245
    Допаѓања:
    3.608
    Пол:
    Женски
    20210915_112300.jpg 6++
    Батат, тиквица и брокула.
     
    На Turna, hermosa, LivingGlam и 3 други им се допаѓа ова.
  6. ivance..

    ivance.. Популарен член

    Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.122
    Пол:
    Женски
    7++
    Телешко со батат, карфиол, кромидче и маслиново IMG_20210915_163157.jpg
     
    На Turna, LivingGlam, Skorpija25 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Monella

    Monella Форумски идол

    Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Јачмен, зеленчук, јајце, моцарела IMG20210915192241.jpg
    IMG20210915191934.jpg
    Мафин со вишни
    IMG20210915153738.jpg
     
    На Turna, Thallia, dunika и 10 други им се допаѓа ова.
  8. SofiMar_

    SofiMar_ Форумски идол

    Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    66.761
    Пол:
    Женски
    5C3DD247-DEAE-4FBC-9C6C-88C09EAD5E73.jpeg B811EA0C-182D-4601-9F29-9629B08ACF9C.jpeg 7F187DE0-D923-405A-8FFA-E9A34FCC45CB.jpeg
     
    На scorpias, Turna, bella12 и 25 други им се допаѓа ова.
  9. kjofti4

    kjofti4 Популарен член

    Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.582
    IMG_20210920_152401.jpg
    Сосот е од црн домат, лук, магдонос и јогурт
    Диво месо
     
    На Turna, Thallia, dunika и 11 други им се допаѓа ова.
  10. SofiMar_

    SofiMar_ Форумски идол

    Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    66.761
    Пол:
    Женски
    FFFAF08C-4162-46C1-B51E-72B41EEA4427.jpeg
     
    На Turna, bella12, Thallia и 13 други им се допаѓа ова.
  11. NewMama

    NewMama Истакнат член

    Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.081
    Пол:
    Женски
  12. Monella

    Monella Форумски идол

    Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Имам објавено погоре и со ориз, да ти кажам и повкусни беа барем за мене со ориз ама за промена направив и со јачмен.

    Го варам јачменот, додавам зеленчук обарен по желба, јајце, малку пармезан и лебни трошки за да ја добијам саканата густина.
    Кога ги правам им ставам внатре по едно мало парче моцарела, ги валкам во трошки, на хартија за печење на 200° околу 15 мин.
     
    На LivingGlam и NewMama им се допаѓа ова.
  13. SofiMar_

    SofiMar_ Форумски идол

    Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    66.761
    Пол:
    Женски
    4415A84C-786F-449C-99EC-CFE751364D71.jpeg
     
    На Turna, Thallia, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  14. Monella

    Monella Форумски идол

    Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Денес коњско месо, повторно како сос го направив, така највкусно ми изгледа, ставив кромид и морков.
    IMG20210922191932.jpg

    Крем супа од тиква
    IMG20210919192438.jpg
     
    На Turna, kukla21, mal.ecka и 8 други им се допаѓа ова.
  15. kjofti4

    kjofti4 Популарен член

    Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.582
    IMG_20210923_093153.jpg
    Палачинки од просо
     
    На LivingGlam, Turna, bella12 и 10 други им се допаѓа ова.
  16. kanella

    kanella Популарен член

    Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Пол:
    Женски
    На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kjofti4

    kjofti4 Популарен член

    Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.582
    Просото киснат од синоќа
    Го варам го ставам во блендер, сол додавам иначе ми горчи
    Пециво
    Денес ставив едно јајце
    И една лажица брашно
    И мал филџан вода
    Океј беја
    Али мене лично без јајце ми се подобри
     
  18. kanella

    kanella Популарен член

    Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Пол:
    Женски
    Фалааа, а просо колку ставаш?
     
    На kjofti4 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kjofti4

    kjofti4 Популарен член

    Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.582
    Една шолја од 200мл
     
    На kanella му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Monella

    Monella Форумски идол

    Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Просото го киснеш за полесно да се свари или нешто друго е во прашање?
    А, и не сум приметила да горчи.
    Читам многу членки го киснат од претходната вечер па затоа прашувам.

    Јас тоа што го имам не го киснам и се вари за 5,10 мин. ама ставам по една лажица, може за тоа, за доручек со овошје го мешам.
    И на многу житарки
    што ги имам на самата кутија си пишува дали треба или не треба киснење, ова просо моментално што го имам од Мк ми е донесено ама никаде не пишува за киснење, затоа прашав дали е до мене или до просото :D

    Еве некои и грав потопуваат од вечер, јас домашниот никогаш па секогаш се варел за 1 саат, купечкиот не знам.
     
    На Skorpija25 и mal.ecka им се допаѓа ова.