Уф не памтам, мислам изедов една или две Денес јадеше шпагети и сос од домати. Цело тањирче го изеде, дефинитивно и се омилени тестенините.
Можеш да додадеш и една лажица какао мене уште повкусни ми се. И наместо брашно јас ставам иситнет овес, премачкувам со путер од бадем/лешник, неколку малини (за нас џем од малини) мх, мх. Утре тоа ќе биде за ужина.
Имам објавено погоре и со ориз, да ти кажам и повкусни беа барем за мене со ориз ама за промена направив и со јачмен. Го варам јачменот, додавам зеленчук обарен по желба, јајце, малку пармезан и лебни трошки за да ја добијам саканата густина. Кога ги правам им ставам внатре по едно мало парче моцарела, ги валкам во трошки, на хартија за печење на 200° околу 15 мин.
Денес коњско месо, повторно како сос го направив, така највкусно ми изгледа, ставив кромид и морков. Крем супа од тиква
Просото киснат од синоќа Го варам го ставам во блендер, сол додавам иначе ми горчи Пециво Денес ставив едно јајце И една лажица брашно И мал филџан вода Океј беја Али мене лично без јајце ми се подобри
Просото го киснеш за полесно да се свари или нешто друго е во прашање? А, и не сум приметила да горчи. Читам многу членки го киснат од претходната вечер па затоа прашувам. Јас тоа што го имам не го киснам и се вари за 5,10 мин. ама ставам по една лажица, може за тоа, за доручек со овошје го мешам. И на многу житарки што ги имам на самата кутија си пишува дали треба или не треба киснење, ова просо моментално што го имам од Мк ми е донесено ама никаде не пишува за киснење, затоа прашав дали е до мене или до просото Еве некои и грав потопуваат од вечер, јас домашниот никогаш па секогаш се варел за 1 саат, купечкиот не знам.