Пилешко кревко како душа, на овој начин (со млеко) навистина многу меко излегува, паста со брокула. Малата изеде 2 такви парчиња месо Ориз со спанаќ, морков, кромид Чизкејк од Новогодишната вечер, за бато со нутела, за малата со мармалад од шумски плодови.
Стекот го валкам во брашно, го ставам во тава на загреан путер/масло колку да го фати оган ( по 1,2 мин. од двете страни) го залева со млеко и се динста, кога ќе испари млекото готов е. Обично потребни се 15-20мин.
1 рендана круша, две лажици брашно, 2 лажоцо гриз, 1 лажица маслиново, малку пециво и додатоци по желба(боровинки, вишни, суви кајсии итн). Мешаш се заедно и на печење 20мин ма 180-200 степени. Едит: забправив да додадам дека цела смеса за изливам вобтавче за печење на пекпапир.
Паниран лосос со зеленчук. Среќа сварив шпагети инаку гладна ќе останеше ич не сака риба, уште ослич да видам утре дали ќе ми јаде, лососот не го сака, варен печен пржен похован, не и не.
@kanella пробај направи и ќофтиња од риба. На пареа или обарена, додади зеленчуци по желба, зачини, лебни трошки и види дали ќе ја осети. Паста со песто од босилек, телешко Ќофтиња во готвач на пареа, доматно пире Лазањи Колач со јогурт и јаболки
Како ги правиш ќофтињата на пареа? Не се распаѓаат? @kanella и јас мислам со ќофтиња од риба да пробаш.
@Monella Еднаш имам пробано, одамна коа воведував риба, ама ќе дадам пак. Денес баш видов рецепт па ќе го пробам неделава.
Не се распаѓаат. Сите врсти на ќофтиња во него ги печам, и тие од зеленчук, месо, риба, колбаси, скоро сѐ. Еве ваков Добро, оваа повеќе му иде пекач на пареа ама јас така си го викам.
Доручеците вчера и денес. мафини без јајце, круша и боровинки. Кајгана со црвена пиперка и брокула, урда, боровинки и калинка.
Колкаво е твоето Канела? Кога почна калинка вака? Се мислам кога и како да му ја дадам на мојот. Сакав цеден сок во кашичка, ама уште одложувам...