1год и 1 месец е, а калинка вака на зрнца и ја давам од 9 месеци. И дадов едно зрно да видам како ќе иде, без проблем го изеде и од тогаш наваму и давам редовно. Многу сака да ја јаде само треба да се внимава со неа, има многу вит ц и еднаш претерав количински абе со извинување на оваква тема, газето жар црвено и се стори едвај се среди
Jas staiv kalinkat vo nutri i ja precediv izleze sokce i i topev biskvito vo nego. Onie hipp celite sto se i i gi davav
3јајца, 100гр.шеќер, 1јогурт (ако сакаш може и млеко) 100мл.зејтин, 250гр.брашно, 1 пециво, малку цимет, кора или сок од лимон, 5,6 јаболки исецкани на мали парченца. Тавче бр 26. Се пече на 180° околу 35 мин.
И јас така и ги давав и обожава да си ги крцка на околу 10 месеци. Мојата наполни 1 година на 1 јануари
Да ја повикам @kjofti4 ако ги слика оброците на детенцето да ги споделува овде за инспирација Полпети со зеленчук, патлиџан, маслинки и од модерната урда.
Со задоволство само да се опорави еве два дена све што правам фрлам два залаци се премија, од чај и млеко живее
Исто, правам, сервирам и фрлам. Жити денес што јадеше шпагети со ќофтенца во сос, доручекот само едно полпетче изеде.
Еве пак јас, да одморам малку од темава напнав деновиве Доручек и ручек, не стигнав да и направам салата многу беше гладна како што можете да видите. Печената палачинка со овошје Ќофтенца во бел сос со варен компир и морков.
Паста полнета со зеленчук, пилешко. Рижото со тиква Ќофте од спанаќ и урда, месо. Палачинки со банана.
Банана, јајце, брашно. Ако сакаш само за малото доволно ти е 1 банана пасирана со виљушка,1 јајце и брашно колку да ја добиеш посакуваната густина. Ако сакаш повеќе додај повеќе. Некогаш додавам и малку млеко, од око, не мора ако не сакаш.
Телешко во крчко правено, многу меко и кревко целото го изеде. Другото што на под, што во уста ама се радувам почна да користи сама прибор