Тиква(околу 500гр.) и 100мл. зејтин го блендирам, добивам кремаста смеса. 3 јајца матам со 150 гр.шеќер, 400 гр.брашно, 1 пециво, ја додавам смесата од тиква и зејтин, чоколадо по вкус. Се пече на 170°
Овесно Брашно една шолја Пола банана Малку пециво од око Какао две лажици Овесно млеко пола шолја може и помалку ќе видиш штруктура И на средина како крем Печиш 15-20мин на 200-220
Moze ne e za tuka prasanjeto , od kade da naracam cinija so pregradi i lazica/viljuska? Muppetkids se rasprodadeni osven kafeavata cinija.. ve molam preporaki nekoi?
Мусака со чадена сланина, неутрална павлака, кашкавал, пармезан и моцарела Колаче од Овесно Брашно со вишни
Ништо не мерев од памет го правев али ќе ги пишам состојките Овес мелен (Овесно Брашно) Пола јаболко Овесно млеко Мед Какао Пециво Све ова заедно во млендер смесата ќе биде како за смути па додадов уште две лажици овес од горе вишните Печев 20мин на 200с
Јас блендирам овесни снегулки кога ми треба овесно брашно. Инаку имам купувано на biocosmos од Тинекс, ама во скоро секој маркет може да најдеш.
Полпетчиња, едните со пилешко, другите со свинско месо со компир, морков, брокула, јајце и лебни трошки Ќофтиња од мелено месо со тиквица и кромид Плескавици од цвекло и црвена леќа Палачинки со киноа и зеленчук, по рецепт на мајката Ката (превкусни се) Паштета од пилешки џигерчиња Банана лепче по рецепт на мајката Ката, модифициран, со додавање на 3л какао и малини (и мама и бебе го обожаваат ) тука премачкано со путер од лешник Колачиња од банана, јаболко, овесни снегулки, путер од лешници и какао Мини палачинки со путер од кикирики
Фусили со сос од црвена леќа, киноа и доматен сос Модифицирана манџа со телешко и компир и портокал Печено зеленчук (батат, тиквица, брокула) за вежбање пинцета фат Полпети со ослич, грашок, компир, морков и лукче Мафини со банана, урми, боровинки и малку малини, по рецепт од мала беба велики гурман (препрепревкусни) Палачинки со спанаќ