Рецептот е од бебе готвач, ама јас го изменив малку. Изблендирав1 јаце и 2 топчиња од замрзнатиот спанаќ од кам. Во друг сад ставив брашно 1 чаша(150мл), на врв од лажичка пециво и малку сол. Го додадов јајцето со спанаќот, пола чаша кисела вода и пола чаша јогурт, 1 голема лажица масло и микс од 4 семиња. Се пече во тава. Треба да биде густината како за амерички палачинки. Мене ми излезеа 5 палачинки. Кога ги вадев ги покривав со крпа за да бидат помеки. Стварно се убави
Ориз со зеленчук, пилешко, салата. Крем супа од зеленчук, телешко, Шери домати. Супа со морков, риба, марула.
За кој не сака леќа манџа, правиме ќофтиња од леќа во доматен сос, само вака ми успева Плескавици од тиквица без јајце, со павлака и интегрално брашно. Мафин со јогурт и чоколадо.
Леќата ја ставам да се вари со зеленчук (овој пат ставив кромид, морков и пиперка). Кога е готова ја цедам водата, ја блендирам леќата и зеленчукот, на тоа додавам зачини по вкус и лебни трошки колку е потребно за да се формираат ќофтиња. Ги печев 10мин во пекачот на 200° Додека се печат, ставам маслиново масло на оган во мало тавче и доматно пире да почне да врие, ги додавам ќофтињата, малку оригано. За овие на сликата ставив околу 100гр.леќа, једевме тројца. За плескавиците од тиквица изрендав 2 мали тиквици, им ја исцедив водата што ја пуштаат, ставив 1 лажица намаз/павлака што е на сликата за да се соедини во смеса, додадов интегрално брашно колку е потребно за да се формираат и зачин. @IRBBB повели.
@forumce пиши како ги направи бомбиците, ако се лесни и брзи за правење да ги правам и јас. Крокети од компир, тиквица, имаше место во тавчето па ставив и кромид да се пече, многу вкусен излезе, или пак гладна сум била па толку кромид што ми се бендисал. Паста со брокула и неутрална павлака. Пудинг со јагоди.
@Monella изблендирав урми стоени во топла вода околу пола час и исчистени со банана и малку млеко. Во смесата ставив сомелени ореви и овесни снегулки(и немелени ставив), кокос и какао. Па во фрижидер да се стегне малку и оформував топчиња. Брзо и едноставно. Место млеко може и сок од портокал, отпосле ми текна.
Me nema od temava da pisham. Nemam so sto da se pofalam od jadenje. Samo ve citam Vtoriot obrok sto ti i e podgotven , sto e pleskavica i potaz od spanakj?
Коњска котолета и крем супа од повеќе врсти зеленчук (тиквица, компир, грашок, брокула, спанаќ)блендирам сѐ за да не се гледа што има баткото прибирач е голем
3 јајца 1 шолја шеќер (може и помалку ако сакаш) 1 шолја млеко/јогурт Половина шолја масло 2 шолји брашно 1 пециво Околу 300 гр. блендано цвекло претходно обарено. Чоколадо за готвење по желба. Тавче бр.26 Печев на 180° Шолјата од 200мл.
Ја запоставив фемина, еве нешто од денес и месецов Банана бред со боровинки, meatballs во сос за утре, ваљда со пире или шпагети ќе биде Плескавици со брокула и спанаќ цеден сок мафини спанаќ и банани какао киноа палачинки
Пледкавици Обарувам 4-5 китки мали брокула и спанаќ неколку листови, ги сецкам мн ситно, додека се ладат ставам 2 јајца, рендан пармезан од око околу една рака, малку сол и пипер, и брашно додека не се згусне малце, па со лажица ставам во тава на маслиново. Немам мерка ни за брашното, извини ако не ти е од помош ова палачинките во нутри булет ставам 1 јајце, 1 лажица какао, киноа снегулки(од око сори) малку јогуртт грчки, 1 банана и на тава со путер. Ако ми испадне мн густо додавам јогурт или ако е течно додавам снегулки
Majki mi treba eden brz odgovor ako ima nekoj online dali mesoto vareno pa zamrznato ili po 20gr parcinja zamrznati pa da se varat koga ke se vari i zelencukot? Blagodaram