Чорба од леќа, компир, грашок, кромид, лук и морков. Бев скептична за текстурава ама јас и давав, уште не е толку спремна сама да јаде ваква текстура. 8+++
Проја мафини се , исто ги правев и за нас само за бебе. не ставив сол 2 средни шолји пченкарно брашно 1 шолја интегрално ( можеш и бело) 4 јајца Несолена урда Пециво Мал филџан маслинов зејтин Шолја јогурт Шолја кисела вода
Може топ изгледаат, ама мојава кралица ги помириса само, проба еднаш и дојде кисело од малината и толку беше * 2 банани зо вилушка изгмечени *2 јајца *Пола шоља масло или путер (јас ставив од лен) *пола лажичка пециво * овошје по желба (малини, боровинки, јагоди…) Ги гмечиш бананите убаво, додаваш две јајца и со рачна маталка матиш или со вилушка, додаваш 1 шоља брашно (јас мерев со пластични едни мерици што се 240мл или 1 шоља пишува) и пециво. Калапот за мафини го премачкав со путер и ја распоредив смесата, на крај додадов малини. Печеш на 180 околу 30 мин. Типс: со малини не ми ги јадеше, дали е до малините не знам.