Пола испасирана банана, 3 големи лажици амарант (јас имам од тој пуфкастио што не се вари) и пола мал филџан млака вода. Бркаш, ставаш овошје и др додатоци што сакаш (јас ставам од 4те мелени семиња на виталија). На плех со хартија правеш форми, ако ти е мн водна смесата стави уште банана и печеш околу 10 мин на 200 степени
Шоља овесни снегулки (средна некои 150 мл) Пола Шоља јогурт Маслинов Малку сода Малку хималајска 1 јајце Се ова во блендер , на крај+ Урда
10 месеци: Стапчиња од сладок компир, леќа и пармезан: Лосос и ориз со спанаќ: Мафини од гриз од спелта со банана и јаболко: Макарони со сос од патлиџан, морков и црвена пиперка и пармезан: Пастрмка со зеленчук: Палачинки од овес, банана и блитва: Спелта со зеленчук: Турли тава со домашно телешко месо (малку ја изгмечив со вилушка пред да му дадам да јаде): Кус кус со телешко, тиквичка, модар патлиџан, морков, пашканат и кромид и масло од репка:
Фала, мајка. Приборот вака како што е на сликите е распар - тањирчето во форма на риба е Done by Deer, мечето е Liewood, а лажичето и виљувчето се од Primark. Баш вчера ми стигна и силиконски комплет за блв од Алиекспрес, изгледа супер вака на прв поглед, а далеку поевтин од данскиве брендови. Спојлер: Комплет за јадење од али
@ladystardust ќе се вмешам и јас, само да прашам нешто . Safe ли е материјалот за дечиња, т.е. бебиња? Во однос на BPA и слично? Прашувам оти овие на mushie и остали се доста скапи.
За овие од Али прашуваш? На истово обратив внимание и баш беше специфицирано на линкот дека е latex, nitrosamine, phthalate, BPA, PVC FREE така што претпоставувам дека се ОК. И јас бев малку скептик пред да ги нарачам дека досега сѐ што имам нарачувано од прибор е Liewood и се стварно скапи, ама гледам дека и ваму кај што живеам, и во мк и други мајки ги користат кинескиве, па нарачав еден сет за резерва да го имаме.
Да, да за овие од Али мислев. На два ума бев дали да нарачувам баш од таа причина, ама ова звучи добро. Фала ти, баш ќе ги побарам, сигурно е попристојна цената.
За мафините рецептот го најдов баш во темава, некое девојче го имаше постирано. Наместо пченичен гриз, јас обично ставам гриз од хељда или од спелта, многу се вкусни, јас секогаш му ги дојадувам. Стапчињата се од овде: https://www.instagram.com/reel/CtrpfgtJSx4/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
2 јајца 250мл јогурт/кисело млеко 150 мл масло/ маслиново, растопен путер (јас користев за едната сончогледово за др маслиново) 100гр пченично брашно 100гр пченкарно брашно 1 прашок за пециво Се ова заедно мешаш и додаваш 100гр сирење (во тие за бебе 100гр урда) И грст спанаќ исецкан. Мешаш со жица и во калап или сад за мафини печеш на 180 околу 40-50мин.