Пак кркавме нешто зелено Блитва,карфиол,морков и тиквица. Блитвата е 7+ ама ние за недела дена правиме 7 па ја воведов вчера.
Дел од тоа што има јадено вчера. Смуди ( ако личи вака зелено многу беше вкусно цела чаша испи) Варен ориз и брокула со лук, маслиново и лимон. Во таа форма ручекот не го јадеше. Па додадов лажица павлака и со леб цело го изеде. Ананас ( само малку проба и не се воодушеви баш)
Денешниот ручек - ориз со печени тиквичка и морков и пола лажиче путер. Тиквичката печена поубав вкус има.
Доручек, желба негова Чај од брусница со лимон и мед и бисквити. Ќе касне уште нешто до ручек обавезно, ова нема шанси да му држи ситост, ама му е вкусно.
Доручек-во киселото млеко има жолчка од препелица и чија. Белката ја изела пред да сликам Ужинка Чорба од тиква, компир, лук, кромид, к.млеко, копар..Изедено Ручек салата-марула, рукола, маслиново, ореви, брусница Се изедено, од месото уште толку изеде Испи и цедено сокче со цвекло, јаболко, круша, лимун, морков. Не ми текна да го сликам. Вечера немам смислено сеуште.
Od rucekot slika nemame eve ni ja vecerata. Oriz, proso, heljda (ja koristam mesavinata od lino 4+), sliva, jabolko, praska i banana.
Oриз, морков, тиквица, кромид и маслиново. Паприка, морков, кромид, лук, компир, телешко Зеленчук, спанаќ, риба.
доручок - кришки , лутенка и сирење ручек свинско, компир, брокула и габи +салата ужинка палачинка со чоко крем
Ручек за бебе - компир, тиквичка, морков и млад кромид. Ужинка за дада - овошен јогурт од банана, капини и јогурт.
Теглата е од Мамас, ама ајварот е пресен домашен, мајке ми Испи и пола шолја чај од брусница со мед и лимон( го учам чај да пие)