Rucek: 1/3 oriz, 1/3 brokuli i ostalo po malce od se (morkovce, karfiol, kromid, paskanat, piperka). Slikata pak vika e pregolema, pa nemozam da ja stavam Vecera: banana, praska, edna baby biskvita i malku lino mesavina (oriz proso heljda). Ne znam kako da napravam da gi zasaka i blagite (ovosnite) kashicki... Od rucekot lazicka ne ostavi, vecerata so 300 lazgi edvaj pola ja izedovme. Sum probala solena navecer da davam, jade isto kako rucekot
@Mari-Ja а сабајле јаде ли овошни кашички? Јас уште немам воведено вечера, а овошје давам за прв оброк. Мојот пак овошните повеќе ги сака, втор оброк давам зеленчук, јаде ама понекогаш помалку количински отколку првиот. Во меѓувреме цица кога сака. Твоето е и помало, можеби е најадено па не сака вечера, а се доите претпоставувам па можеби му е многу цврста храна за 6 месеци. Едит: сега прочитав дека ако е солена ја јаде навечер (ова солена претпоставувам мислиш на зеленчукова), тогаш не давај овошна навечер, знам и не се препорачува да се дава овошје навечер, туку најдобро е сабајле, за вечера можеш млечна каша, палента со кисело млеко. Нашиот појадок денес просо, цреши и банана. И ручекот - ориз, блитва, кромид и морков.
Малку паста слична на тарана, малку пашканат праз малку тиквица и морков. Палента цвекло путер к.млеко Бејби сутлијаш со печена тиква ориз ад и цимет Компир праз пашканат морков брокула к.млеко Палента цвекло морков сирење и к.млеко путер
Доручек: банана, вишни и слива Ручек:пилешко, морков, компир, кромид и мас.масло Вечера: јаболко, слива и бисквити (не изедено)
доручек боровинки, круша и банана. Ручек тиквица, блитва, ориз, лук и кокосово масло. Изедено до пола без плачење, после стега уста и не бре брате