Dorucek: tikva, morkov i malku jabolko i banana. So trista molenici go izede Rucekot: oriz, karfiol, morkov, paskanat, celer i piperka. E toj cel go okrka, bez dve lazicki...
Лепче од хељда Прилогот е просо со блитва (според мене убедливо највкусен) иако не изгледа така Шпагети со сос од домати и печурки
Тропско егзотичен микс Банана,ананас,манго,авокадо, кокос и маџун Инаку морам да кажам дека кај мене се се јаде,тешко е некогаш не сака се да изеде ама никогаш не фрлам каша. Бидејќи ако се прашува тој, на воздух ќе живее,па затоа милум или силум ништо не останува. Денешниот појадок Бадемово млеко со овесни снегулки,чиа семе и рогач.
Nasiot dorucek: malku oriz, tikva, jabolce i banana. Znaci se stresuva duri koga ke proba blago deka e Pak jadese ama so 300 lazgi
Кога баба е на гости, веднаш засукува раце и тегне мазник Дете не можеше да дочека, затоа нема и чинија
Вчерашен ручек- спанаќ со ориз и јајце, салата од домат. Денес- макало од пиперки, компири и праз и домашна супа
Компир пире во релна со јајца, кашкавал, павлака. Зелена леќа. Рукола салата, рендан морков и цвекло. Ова е моја порција(нејзината заборавив да ја сликам). Исто јадеше само по малку количински и без атришоката. Види го прикачениот фајл 353773 [/QUOTE] Иначе тоа кафеното е телешко месо коцки
Цвекло, круша, јаболко и пола банана. Бебуш 7+ Иначе цвеклото е од 8+ мислам ама јас сега му воведов.
Ужинки Јагода, банана и кокос Чиа во козјо млеко, јагоди, малини,аронија Козјо кисело млеко и јагоди Цеден сок од калинка и портокал Ручек Печени макарони со сирење Шпагети со болонезе
Доручек: просо, јаболко, морков и две суви сливи сварени. Од ручекот нема слика, многу бевме гладни . Ручавме каша од ориз, цвекло, морков, брокула, праз, пашканат и пиперка.