Бебуш 8+ ова утро ручкаше 2 суви сливи, јаболко, малку банана, цвекло и јачменови снегулки. Јас накнадно ставив и една лажица кисело млекце но вкусно беше и без тоа
Od vcera pocnat, denes stigam da postiram... Dorucek: jabolko, banana, instant oves na dm bio, kokosovo maslo i dve lazici sok od portokal. Rucek: oriz, morkov, paskanat, celer, kromid, tikvica, brokula i za prv pat grasak. (grasakot se izgubi pomegu ostanatiot zelencuk, ama denes ke bide grasak so se ostanato)
Епа памет ми е за следната година сакав компот да направам и остана само желбата, додека да решам да правам ги снема праските
Jas kupiv vcera kasha od dm samo praska, pa ke ja dodadam vo dorucekot utre pola. Ne sum pobarala na natureta zamrznati dali ima. Od dorucekot i vecerata sliki nema, mnogu bevme gladni. Bitno za dorucek imavme palenta so jogurt, vtor pat kako davam i ok go prifati. Sega koga veke mlecni namirnici voveduvam, dorucek ke imame eden ovosen eden mlecen. Ovde dorucekot e mlecen, taka me sovetuvaa patronaznata i maticnata, a gledam i na menito taka e vo gradinka (heljda potopena vo mleko i jabolko, palenta vo mleko i sirenje, ovesni snegulki vo jogurt i banana itn). Porcija ovosje doaga posle dorucekot kako uzinka. Da ne ja dolzam, eve slika od rucekot. Grasak, kompir, morkov, paskanat, keleraba, karfiol i kromid. Lukce sekogas zaboravam da stavam... Za vecera imavme biskviti potopeni vo majcino mleko i pola banana.
Денес слика само од доручек. Ручек и вечера имавме кај баба Овесни снегулки потопени во јогурт .Додадено круша и пола банана + цимет (малку поише ми се истури )
Очигледно од сликиве е дека на главно мени обавезно имаме манџа или супа. Овој пат супата беше за доручек,а ручекот е манџа со свинско, компир и боранија(зелени макарони ги вика синко )
Dorucek: proso, praska, banana, malku sok od portokal i lazicka kokosovo maslo. Rucek: cveklo, oriz, morkov, paskanat, brokula, m.maslo. Od vecerata nemame slika
Пире од компир,морков,брокула и фиш фингерс(сакал риба како во градинка).И кока кола,демек така да го прошверцуваме ручекот...Краен резултат,пие млеко Ручекот ќе го чека за вечера П.С.Ај што е нејадач,па малку и неарен...више пукнав со (не)јадењево