Браво мами. Јас само наминав. Од ручекот се изеде само салатата. Зелка,брокула,лук,маслиново,лимон и сол. Веке и за мене не користам оцет за салата.
Од вчера》 -ручек (нездрава варијанта на оброк, знам) поховано пилешко, зденки и компир и за макање сос - вечера домашно јајце со сирење ОД ДЕНЕС - појадок - јуфки - ручек полнети пиперки
@snegulkata da ne ostana nesto slucajno od ne zdraviot rucek? Utre ke go imame na meni, me podlaza sega Krusa, jabolko, banana, malku sok od portokal i malku obicen cimet-Uspesno voveden. Boranija, telesko, brokula, kompirce, morkov, paskanat, luk i kromid. Palenta, puter, jogurt. Sega stignuvam do temava da gi zakacam, od pred nekoj den se obrocive. Imam uste sliki, ne mozam nikako da gi stavam...
@Mari-Ja избегнувај го обичниот цимет затоа што содржи кумарин кој е штетен и за јетрата и за бубрезите.
Dorucek :griz visna, banana, krusa, sliva. Rucekot : Kompir, morkov, paskanat, luk, kromid, karfiol, brokula, tikvica.
Ручек од вчера ( телешко, шампињони, морков и салата) ручек денес ( компир манџа со телешко месо и салата) вечера ( тост со кашкавал)