I nie sme taa vozrast. Dobro kazi mi kako go jade ova? Samo zima dzvaka ili ti mu davas? Mojot samo kiflata binja izel sam taka suva bez nisto i jajcata mozebi, ama se lom napraveno poise na zemja negoli izedeno.
Toj sam odma go zema sirenjeto mn saka sirenje i prvo go izede i barase uste, posle ja izede kiflickata so malku domaten sos i malku od jajceto nesakase mnogu od nego. Inaku jas zakacuvam na viljuska i ja zema toj jade sam skros nemozi. Ne e nekoj jadac i mojot samo se molime ama se trudam kolku mozam.
Денешен ручек.. Сладок компир -батат, брокула, морков,тиквица и пашканат и малку маслиново масло.. 6+
Денешниот ручек, грашок,компирче, пиперка, морков, малку доматно пире, кромидче и домашно свинско мевце. Манџите секогаш ги јаде без леб. Уште еден месец ќе прави 3 години
Малку пропржено па динстано телешко со кромид во доматен сос и вода па по половина час додадено грашок и компир и повторно динстано. Плус маслинов и хималајска сол.
Ubavi li izleguvaat vaka peceni? Uste toa ne sum probala da pecam. A sakam da mu spremam na sinko samo ne sakam da gi przam. I od dvete strani li gi potopuvas vo jajca kako za przenje i dali izleguvaat meki ili fakaat kora? Milion prasanja, sorry!
Малку се посуви, но ние такви ги сакаме. Спремањето исто. Кришките во јајце од една и друга страна и печеш. Во случајов има и семки од тиква и кашкавал при крај, а и не мора И јас буквално ништо не пржам. И кофтиња дури печам
I jas koftinja pecam i mnogu mi se poubavi peceni. Ova e edno od malkute jadenja sto ostana sto gi nemam probano peceni bidejki mislev deka nema da gi bide, ama ke probam naskoro.
Појадок : јаболко, банана, авокадо 6+ Ручек: за прв пат телешко месо со компир и морков и малку маслиново масло. 7+
Доручек: просо, манго, јаболко, суви сливи Прв пат пробува палачинка со путер, цимет и малку сок од портокал. Пола ја изеде уз цедено сокче од портокал. Ручек : ориз, морков, пашканат, кромид, спанаќ и лажица грчки јогурт. Вечера : 5 врсти житарки на хипп и пола банана.