Za vecra - domasno cokolino. Griz varen vo mleko, zolcka, kakao, miks od 4 seminja, 2 urmi i pola banana. Prevkusno.
Da, taka ja staviv, ja izmutiv prvo malku, ja dodadov vo zovrienoto mleko, posle 1 min go dodadov i grizot i gi varev zaedno.
Го направив утрово превкусно беше, но синко не го сакаше некако делуваше ко тегаво и се лепеше во уста не знам дали утнав со гризот пошто првпат правев со млеко па некако густ ми излезе
Moze mnogu griz si stavila, ama si mozela i otposle mlekce ili vodicka da dodades za da ja dobies posakuvanata gustina.
Ручекот денешен е блендиран, после една недела борба со пасирана храна Спанаќ, ориз, кромид, морков, пашканат, тиквица и пилешко месо. Во еден здив изедено... Камо вака пасираната храна да ја јадеше... И вечера имавме гриз со јаболче, ц. Цимет и малку млеко.
Ни тоа ни тоа имам неколку готови кашички од пакетче за н. г. а не сакам да му давам цела готова, па ставам само две три лажички од купечката во домашната
Доручек : Просо со јаболче и праска Ручек: Брокула, компир, морков, лукче и малку маслиново масло. 6+
Najvkusniot dorucek do sega: kinoa, suvi slivi, kajsii, urmi, pola banana i sok od polovina portokal da ubie blazina. Za merak
Прв пат и јас во темава . Никогаш не ми текнува да сликам. Инаку ручек за 7+ , брокула,карфиол , морков , црвена пиперка , лукче и кромид.