-2 јајца ,100 гр шеќер 250 гр брашно,едно пециво,една ванила,75 мл масло,100 мл млеко,малце сода бикарбона(на врв од нож),кокос(колку што сакаш) јас ставив една голема лажица и како една голема лажица.Прво се матат јајцата со шекерот па се останато се додава.Се полнат калапчиња и се додаваат вишни во секое калапче.Јас ги печев на 200 степени околу 15 мин
Примамливо изгледа, сакам и јас рецепт. Наздравје да му е,голем да расте @joy1 Кокос мафини ли се? Имам правено нешто слично , а превкусни беа и многу меки.
Fala ti. Receptot go spodeli Annath vo druga tema: od 250ml ladno mleko vadis 50 ml a ostanatoto go stavas na ogan. Vo tie 50ml dodavas 1 zolcka i 1 golema lazica nisheseste i ubavo matis. Koga ke zovrie mlekoto dodavas po malku od smesata i matis celo vreme dodeka se zgusti. Za sladok vkus mozes urmi, med, madzun ili seker (sekerot treba vo mlekoto za da se rastopi). Jas dodadov pola mala lazica med i meleni 10tina lesnici (i tie davaat sladnikav vkus). Staviv i 2 kapki aroma vanila.
Mislam da. @joy1 ubavi mafinite gi pravev vecerva pola doza, bez kokos, premackani so nutela utre cela doza
Сите кафе, мене доручекот на синко ме расонува најубаво.Циркузанти да викнам малку ќе е... Битно јадевме мусли на хипп со јагода и пола банана внатре доставив, јогурт и неколку капки сок од калинка (за прв пат) и портокал од мојот сок ставив. Доручекот е 12+.
Денешен појадок : банана и вишна 7+ Денешен ручек: зеленчукова каша со киноа. Во кашата ставив брокула, морковче, тиквица и малку маслиново масло. 6+ Вчерашен ручек: телешко месо со компир, морков,кромид и малку маслиново масло. 7+