А бе нејќам да одам оф топик, ама @galapce мааааа. Професија да не ти е готвењево? Се од убаво поубаво, одамна се думам да го пишам ова. Браво бе мајка! Блазеси му на малиот
И јас неодамна сакав да пишам Посебно пржените лепчиња изгледаат превкусно @galapce и јас би јадела кај тебе
Меки ли ти излегуваат? Оваа кај мене ич не сака да и се меки бомбиците,како да се плаши да ги фати . Со сецко ли ги мешаш?
Браво @galapce за инвентивноста, јас сум тапа џос за смислување ново јадење. Исто така браво што се придржуваш на здрава исхрана. Јас изгубив обичај да пржам на маслиново, а во салатите бутаме балсамико па дури и за малата (ова маж ми го прави ). Да не бидам офф: Манџичка со макарони, брокула и сирење.
Не се меки. Пченицата не ја мелам. Само плакнам после варење,убаво процедувам и другото е се мелено. Додуша јас со вилушка му давам,може затоа не му се меки. Овој пат освен во смесата што имав ставено мед,не беа благи па ги полив одозгора плус оти не ги сакаше. @Kitten ако е за утеха мајче,и јас бајаги одскокнувам од здравата храна. Оцет не сум дала,салами и сувомеснато никако,башка кога правам ручек и ако јаде од нашиот,не е со маслиново. Јадеме и чоколади. И јас да не сум офф. Доручек денешен. Домашни кифлички одмрзнати и тостирани со кашкавал. Плус јогуртче. Јадеше и супичка ама готова,само додадов од четирите семиња мелени. За ручек не чека мусака. Пола со компири пола модри патлиџани. Ги ставам во се оти ги имаме домашни.
Појадок Ручек (тиквени ќофтенца, пржено компирче и лутенка) Сега мама е трудна и и се сака пржено компирче па и малата бара ,, дај од твоето'' Па ајде, правиме исклучок!
Бомбици од орев,малку бисквити,аронија и банана. (И повторно неуспешен обид,дете не ужива да јаде благо воопшто)
Бебе 6+ Доручек : кајсии+праски+мали крушки + две бисквити Ло Бело . По незнам кој пат кашата испадна киселка ради кајсиите па ја заблажував со бисквити . Ручек: Морков+карфиол+тиквица +блитва (за прв пат)+палента
Pola izedena ama duri sega ja zdogledav temava, od utre ke ve druzham so polna chinija *Crvena lekja so sladok kompir, morkov, kromid, luk, rukola i malku puter