Малиов од јадач ,периодов почна да ми прибира Мора да се мислат интересни комбинации за да не оди во канта јадењето Фала
Појадок:банана,цреши (прв пат) ло бело бисквити.Се гледа дека беше вкусно,пола е издено. Ручек:требаше да биди ориз со брокула,карфиол,пашканат и кромидче.Ама не сакаше уста да отвори и плукаше,и ставив кисело млеко и го изеде скоро цело .
Пасирани јаготки со кисело млеко и ситни парченца праска. 10+ Телешко месо, пиперка домат (за прв пат) и пашканат. 10+
Удривме на овошје денес, доста каша ми испадна и не додадов житарки. на пареа: кајсии, јаболко, круша, сува слива + банана 6+
Доручек Просо со киви ,банана ,мед и цимет Ручек Ориз со пилешко ,брокула и карфиол .На зеленчукот малку пармезан
Гриз,аронија и модри сливи Макарони,модар патлиџан,цвекло,морков,кромид и путер Палента,жолчка и кисело млеко
Банана,јаболко и бисквити Тиквица,мисиркино,пиперка,кромид,путер и двопек Средина намачкана со путер и абц јуниор
Кај вас носите храна во градинка? Таму , колку оброци имаат? Чисто ме интересира за споредба со тука.
Пред блендирање. 1 млад компир, 1 морков, пола тиквица, жолчка, грашок, пола домат и несолен путер. 9+
Доручек Праска, цреши и круша. Сликано пред крај Ручек Блитва, ориз, тиквичка, лукче и жолчка Вечера најверојатно ќе е палента, к.млеко, путер