доручек сликан на крај Просо,малини,суви сливи и банана Ручек Печено ориз, кромид, морков,пиперка , тиквичка и малку сушено нане со телешко мевце. Ќе оди на блендирање Вечера К.млеко и лепче
Доручек: овесни и ржани снегулки потопени во оризово млеко со јаболко и малини и две три зрна од сува брусница 11+
Денес сликан само доручекот Овесни снегулки потопени во бадемово млеко .Изрендана праска ,банана и кокос .
Палачинки, намаз од авокадо и кисело млеко, намаз од урми, јагоди и смоки од портокал. @danichap Засега сум многу задоволна од кутијата. Многу ми се допаѓа што убаво се затвара и не протекува храната насекаде, но мислам дека не е за поголеми дечиња бидејќи не собира многу храна (зависи колку јаде детето). Колку ке е трајна ке видиме, белки нема да почне да фаќа мувла после некој месец. Има 2 год. гаранција инаку.
Свежи во блендер, па после процедени низ сито Во гризот ми се блендирани цели заедно со гризот, но само две цреши има таму.
Немам време за љупење, а многу љушпи крупни некако останаа, најверојатно дека мала количина блендирав и не се изблендира баш најдобро. Со она сито за чајче, не е ептен ситно моево.. се одвоија љушпите. А ако прашуваш зашто љушпите ги вадев.. и сметаат на госпожава, се дави
Пржена жолчка на путер,домат и леб Месо од петле,морков,тиквица,фиде и магдонос Просо,абц намаз и кисело млеко