Макарони со сос од морков, тиквичка, пиперка, лук, домат и сирење. Гнезда полнети со јајце и сирење. Малку повеќе испечени Кус кус со домат и сирење.
Јајцето ти иде како не препржено или јас грешка сум ? незнам како да и го приготвувам дали е ок така или треба скрос пржено , а ние го јадеме така ко на слика ..
Ептен се тазе и затоа жолчката не ја препржувам,а белка вчера првпат му дадов да проба. Онака препржено нема да го јаде.
Бебе 7+ Доручек: Варена круша, кајсија, сува слива, посебно варена киноа + банана Ручек: печени тиквичка, морков и кромид, посебно варено телешко мевце, блендирано со малку водичка кај што се вареше мевцето + маслиново (со рачен блендер, па покрупно блендирано). Момент пред да ја грабне лажицата
Откако почнав на работа само за викенди ме има на оваа тема, сликам за сликање ама заборавам да ставам Кога веќе сме на тема киноа Неделниот ручек Печена тиквица, печен модар патлиџан, печен морков, киноа и путер
Доручек: круша, тиква, нектарина, киноа и цејлонски цимет. Ручек: тиква, морков, ориз, спанаќ и маслиново масло.