Да другото е исто. Прв пат правев со оризово и задоволна сум како испаднаа. Инаку по овој рецепт одам јас.
Емче каков овес во ручекот? Дека јас давам овесни снегулки, обично за појадок. Инаку ист ручек имаме денес, без овесот И според тањирчињава машала убави оброци по колку му даваш на бебчо? Те прашувам дека и јас давам повеќе т.е толку си јаде мојата, а на пример овде гледам што постираат мајките. тие теглички од Веро, што сите ги имаме не се ни полни до горе некогаш Прашање и до другите мајки. По колку грама треба да и давам? Веќе три обороци има 8+ е.
Ми искочи потечна кашата па барајќи по кутиите на овесот налетав една полна лажица ставив, не нешто се примети, ама кашата доби фина текстура И јас за џабе накупив теглиња Во просек околу 250г јаде, вчера доручекот со киноа до 300г стигнавме и јас престанав да му давам
А јас прво мислев 200гр да не му е многу И моево јаде додека не престанам да му давам, педијатар ми рече околу 250гр е ок. Нека се живи и здрави, среќни мајки сме штом бебушите ни јадат Пс: Чиничето е со јаготката од ДМ?
Мене педијатар ми рече, ако јаде полека да давам се додека сака, но ако јаде лапни-голтни може да изгуби осет колку му е доволно и да се прејаде. Чинивчето да со јаготката е, а другото со ракун
Бебе денес полни 8 месеци. Доручек: праска, круши, цреши и овесни снегулки потопени во ад млеко. Ручек: ориз, блитва, кромид, пола жолчка и маслиново масло. Слика немаме, немав време да сликам, бебе гладно кашичката превкусна и беше ако направев 2 секунди пауза меѓу две лажички, плачеше
Бебе 7+ Доручек: ржани снегулки, варено на пареа праска, јаболко и кајсија + свежи вишни Ручек: Печена пиперка полнета со ориз, ситно сецкана тиквичка, кромид и рендан морков + маслиново (пробав пасирано да и дадам, ама заврши се во блендер па во меше ), инаку покриена со фолија и водичка околу ја печев
Прееска баш дискутирав за пиперкава дека њам њам изгледа, и викам... аааама њам без сол и зачини Инаку на Natura се ржаните снегулки.
Мултижитарици,вишни,праска и маџун Телешко,боранија,ориз,морков,лук,магдонос и путер Двопек и кисело млеко
Бебе 7+ Доручек: Гриз, банана, суви сливи и цреши. Доручек за бато 3+ Проја мафини (мафините може 12+).
Ајде кога ќе направат и маливе 12+ ќе јадеме сите заедно Бебо мој како и повеќето бебиња (а богами и стрвно како мама) сака да проба се што јадам јас.
И мојава е алчен гз, најадена прва... после ние јадеме и не гледа, лиги и течат и шмљата со устата Од џампер ме ѕирка, се крева и џвака Така да сите 5рица ке јадеме после 12+