Мета ти го суспендирале профилот, ова најчесто им се дешава на луѓе кои одат против правилата на Мета (Agaist Meta community standards) за коментари, слики, видеа, пораки, постови, итн. Е сега ако немаш ништо правено, поднеси пријава како што ти пишува да го разгледааг повторно налогот. Ама ако си прекршила правила, нема да ти го вратат.
Неможиш да влезиш зошто суспендиран тие оти имаш прекршено некои правила изгледа за спам. Притисни на тоа "жалба" ако ти ја дава се уште, ако не, тоа е тоа.
Во последно време забележувам дека сликите што ги објавувам на голем дел од моите следачи не им излегуваат на news feed. Немам прекршено никакви правила на инста, проверив. Знае ли некој во што би можел да биде проблемот?
Што би можело да значи ова, ми стигна на мејл? Ниту сум пишала нешто, ни ништо. Се си функционира нормално. Се уклучувам преку фејсбук иначе, имам внесено да ми стигни код на бројот од мобилниот ако се уклучувам од друго место. Да менувам пас?
Првенствено би ти рекол затоа што Инстаграм сами го сменија алгоритмот, дадоа приоритет на сторињата а помалку на постовите. И мене не ми беше јасно, порано на слика имав по 100 лајкови, сега едвај 30-40. Ама се помирувам, тоа е тоа.
Zosto nemozam da spodelam na moe story …reel ili slika na koja sto sum tagnata kaj prijatelka? Nemal opcija share to my story
На почетна на инстаграм ми се појави објава за депресија и анксиозност како квиз нешто беше демек луѓето со оваа дијагноза не можат да одговорат на следните прашања кликнав на објавата и се отвори нов таб. Кога видов дека се отвара нов таб одма кликнав на иксот да го исклучам уште додека не е отворен. Ама не се исклучи, најдолу пишуваше дали сигурно сакам да излезам кликнав на тоа и ме врати на почетната на инстаграм. И почнаа да ми излегуваат како облачиња со текст едно под друго три. На англиски пишуваше hey sweetie i like you... bla bla. Сфатив дека се работи за вирус. Преку опција на телефонот close all tabs. Излегов од инстаграм и кога пак го отворив го немаше текстот. Дали може да ми го хакнат профилот или податоците?
Имам голем проблем, не можам никако да го решам ниту да сфатам што всуштност треба да се направи за да се реши. Се јавив во банка да проверат дали има нешто од моја страна што не е платено но нема ништо. Значи имам инстаграм страница каде што си продавам производи и веќе 2 години користев instagram ads без проблем, пред неколку недели ми го појави ова и не можам никако да го решам. Доколку некој имал ваков проблем, или знае што треба да направам нека ме контактира
Нормално дека имам затоа и пишувам дека не ми е јасно зошто така. Две картици со доволно средства и не сака
Дали некој има проблем со инстаграмот да не му се праќаат пораките? Или да не можат старите пораки да се ажурираат?