Од вчера нешто зезаше ама мислев да не треба да го апдејтнам. А тамн решив да избегам од школо на плажа да одам и ме дупна инста
Дали може кога ќе ставам слика на инстаграм да ограничам кој ќе ја гледа сликата? Значи не на стори слика, туку како пост.
Симни си ја No Crop апликацијата. Со години ја користам ако сакам да ставам слика а многу ми се крати директно преку Инстаграм.
Moze i kako post da ogranicis koj ne moze da ja vidi, isto I koj ne moze da komentira a da ja vidi slikata I da stavi like
За стори важи опцијата да ограничиш. Како пост сеуште нема опција да скриеш од одредени следачи на Инстаграм. Ако не сакаш одредена личност да ти го гледа профилот можеш да направиш профилот да ти е приватен, или го блокираш следачот или самиот пост го ставаш во архива за да го скриеш. Поинаку нема.
Последниве два дена ми излегуваат некој профили дека ги следам а јас луѓево ниту ги познавам ниту имаме заеднички следачи. Не знам дали биле некој страни од мемиња или такви страни па сега си користат followers и си ги прават нивни лични. Последниве два дена 5 такви профили ми се излезени. Дали му се случува на некој истово?
Со restrict ќе се ограничи интеракцијата со другиот, ќе може да се контролираат неговите коментари на твоите слики кој ги гледа и ограничениот корисник нема да може да види кога сте активни или дали сте ги прочитале пораките во чат. Можно е претходно да биле поинакви профили само за да добијат повеќе следачи и сега го менуваат името и постовите. Јас имав едно време такво искуство. Но, ако се сомневаш дека некој друг се логирал на твојот профил тогаш може да си ја промениш шифрата и да вклучиш two-factor authentication за поголема заштита.
Дали можеби паметиш на кој меил им пишуваше? Ми излезе проблем со инстаграмот не можам да влезам во апликацијата ми бара број за идентификација и им праќам мој број ми стигнува код и потоа немам не ми излегува поле каде да го внесам кодот.... Знае некој како да го решам ова?
Не е тоа проблемот, значи јас сум најавена на инста кога ке влезам во апликацијата прво ми покажуваше вака И ги следев чекорите ми стигна и код преку порака во телефонот и сега ова Нема каде да го запишам кодов?