Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инста-блогерки

Дискусија во 'Мода и стил' започната од SofiMar_, 29 април 2017.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. AleksandarMaxи92

AleksandarMaxи92 Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    Зорана потекнува од сиромашно семејство со разведени родители, починат татко, а успешна е во блогерството од кога почна да става влогови на јутјуб и сама си кажуваше дека освен што го сака модното блогерство, го работи и за да и помогне на мајка и која се борела со тешка болест. На крај успева, но за жал мајка и почина.

Зорана ми е една од најомилените ако не и на прво место. Можда сега малце откачи но оправдано. Сега е веќе пре успешна и се слика како сака без да се замара, и јако е што и сега кога се слика онака колку да се слика е 1000 пати подобра од нашите “успешни” Шијакоска, Деспотовска, Горгиева.

Ангела повеќе пати напоменав дека ми е симпатична, но да не се залажуваме, има годинки посветено на оваа блогерска кариера и сеуште слика за никакви посебно брендови.

Или си, или не си. Никоја компанија која е позната и богата и бренд исто така, не би те одбиле или би ве оставиле без ништо доколку имате некој светски фактор во вас.

Блогерките ми се најинтересни и од срце посакувам да имаме и ние нешто светско а не само копии и блогерки за сиромаси. Знам дека неможе секој да си дозволи брендови јаки и познати но тоа е една од поентата на блогерките. Сигурно ако некој од странство ги гледа Ангела, Ксенија, Александра нема да купи нешто од Македонија од бутик до иск фактор кој нема ниту шипинг во странство.

Така да, или сте блогерка со добри брендови глобално или сте само лоша копија и ниско буџетна wanna be блогерка.

И грешка си. За да си модна блогерка треба да знаеш која е поентата на тоа и треба да имаш добар став, изглед, и да знаеш што сакаш и што сака денешниот народ.
    Кога веќе ја напомена Зорана, веќе во влоговите кои мислам дека ги нема, таа исто така започнува со никакви брендови од Србија но секое парталче од 200 или 400 денари го рекламира на начин на кој го прави да изгледа луксузно и на начин на кој те убедува дека и со таа цена може да се носиш убаво и да изгледаш убаво. Е после тоа самите брендови почнаа од секаде да и пуштат парталчиња и слично и после тоа почна да наплаќа за да промовира нешто. Имаше влогови кај што објаснуваше дека прво тестира продукт 2 недели и после тоа се одлучува дали ќе ги промовира. У главно таа стана трендсетер. А не овде тие три што ми рекламират Перла, Дуки Дасо, Телеком гаќи, Тета Виолета, и ниско буџетни бутици. И тоа што го имат незнаат да го рекламират убаво. Особено Шијакоска која нема тотално убав и мил пристап за зборување на камера..

Овие не се блогерки драги мои.

Единствено се надевам на Елена пред се која слика за предобри брендови, па и за Ангела која неможе да се пробие надвор од Македонија.

На Gosh, Miss666, Sunset Flower и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.865
    @AleksandarMaxи92 Јас како што знам Зорана многу пати зборуваше како нејзините биле разведени зашто мајка и заработувала повеќе пари од татко и и тоа очигледно било проблем.
    Не памтам дека потекнува од сиромашно семејство.
    Е да де, тоа е целта. Нашите се блогерки за сиромаси.

3. AleksandarMaxи92

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    Можно е не велам не, баш сега сакам да си отворам доколку и стојат и да си ги изгледам сите нејзини почетни видеа :))) ја обожавав уште од почеток! Сакам да се потсетам на нејзиниот почеток. Страшна мотивација! Баш ми е драго што и некој друг ја познава како започнала и слично :) Само памтам дека еднаш плачев кога зборуваше дека поради блогерството успеала да и го продолжи животот на мајка и, бидејки им било тешко финансиски и по овде знам дека некако таа се борела со финансии. Ако успеам да најдам видео ќе ти прикачам УРЛ

4. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.865
    Секоја чест девојката е царица.
    Успешна е многу парфеми, книги си има свои.
    И таа Тамара што и беше другарка е доста успешна гледав на англиски збори на видета.
    Тоа се блогерки да не ги спомнувам поуспешните како Camilla Coelho бразилската. Неа од 2014 ја гледам и до кај стигна е за браво.

5. AleksandarMaxи92

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    Токму така! Камила, Аиме Сонг, Ана Џонсон.. тие се класика.. најдобри и меѓу првите трендсетери за блогерскиот свет. А за Балканот прва ми е Зорана, а Тамара она е исто феноменална но малце е по крената и по мрачна некако. Но топ у главно. Си гази во Америка.

6. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.107
    Допаѓања:
    26.978
    А, Дуња Јованич (fashion babe)?
    Нели е и таа нешто српска блогерка како Зорана. Велат и доста била успешна во Србија.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AleksandarMaxи92

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    Добра е, мене не ми е баш нешто wao но си умее и си работи доста добро и професионално. Успешна во секој случај

8. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.767
    Мене Мери ми е повеќе инфлуенсер него девојкиве како Ангела, Шијакоска, Ксенија...
    Дел ме разочараа со тета Виолета, сепа пак со магента :D Мислам дека нема потреба по секоја цена да се рекламира нешто.

На JuLleE и Astrum.Obtutus им се допаѓа ова.
  9. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.865
    А шо е работава со Марта девилиш?
    Кој фактор е она и што рекламира дијабет ли

На pinkberry, soffce, Emilija97mk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Сега и јас ќе пишев за неа :D

11. AleksandarMaxи92

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    Марта ми е тежок кринџ.

Она нешо као дебела сум и ке сум горда на тоа нешо као лизо ќе ја имитирам. Одвратно ми е реално. Премногу се труди и излегува одвратно.

На pinkberry, Ivaaaaaa92, Emilija97mk и 3 други им се допаѓа ова.
  12. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.865
    Trying too much е.
    И многу ми е очајна туку се убаца во коментари на слики од други девојки
    Ew

На Emilija97mk и AleksandarMaxи92 им се допаѓа ова.
  13. Sunset Flower

Sunset Flower Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
    Пак јас со омилениве
    Топ 1 ми е Анѓела моментално, девојчето знае каде оди и што сака.
    Ксенија ми е ужас,нема повеќе та топлина, арогантна е, не враќа на инс на "фанови", во живо во Пп коа беше со повеќе од пола клас не им зборнала, у јак филм као нешо и она со телеком ми се одмили вкрај катастрофа и се глеа дека и се купени лајковите по 1000 едвај има а 20к ,и секој ден варира 18,19 16к...
    Шијакоска ама баш ич не знае да се облече и препатетична е коа се снима за стори,мн ниска класа вулгарна, необразована...и мн себична, коа ќе напрам 20к јас ќе ви дадам гивеавеј рече со мн работи,абе ни Г не видовме, се сака само за неа, ( неа и на ангела и ксенија и даваат исто од дуки дасо, и ксенија и ангела нонстоп им даваат на фанови, а она не , не можела да се одвои...мн шијакоска што облекува ни за на пазар не би ставила, нема класа ни стил, сите алишта ги зема и се става + 2 рала чорапамизерија

Мери инаку фитнес мама, што ја спомнавте ми е Ужас,!!! Некоаш дава добри совети навистина за деца и за слабеење со програмите но само тоа.пре патетична ми е, се снима дома што прат, куќата секогаш и во неред и снима...не зборвам за играчки долен веш итн..еднаш имаше снимано као сопругот го оставал вешо на земја..и снима....нз она се би направила да ја следат
    Го остава дома девојчето самооо скрос и оди надвор се снима со саати и кажва као марта и била самостална...кажва како маж и и јадел од рака, дрмек она е маж у куќата и снима мн безпотребни работи мн патетика

Додека пак славната ена тасевска што патем делува као ...нз девпјчево go imav videno vi kazav kolky e ubava vo zivo, a ona na sliki kao plastika...katastrofa ..a zamislete ona stekna sponzorstva za 3 meseci , dodrka pak sijakoska se macese 5 godini

.ne e ubavo toa sto sd slila vulgarno..

Последна измена од модератор: 13 февруари 2020
  14. AleksandarMaxи92

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    Све ти е на место, но од сите што ги напомена, нема поголем криминал од Ена Тасевска хахаха штом таа е под категорија блогерка значи не е касно за сите нас што не сме хахаха

Сите слики и се пре ниско буџетни, смешни, на повеќе слики се познава лош Фотошоп, концепти и идеји нула, незнае да враќа убаво на коментари, влезена е во 10 групи во кои си разменуваат коментари и има по 120 коментари и комплименти од секакви хахаха па дури и од српски групи.

Става фејк чанти и алишта од големи брендови па и ги тагира хахах

она ми е смешна, интересна, незнае да го работи ич убаво блогерството а е влезена у филм, и мислам дека ако постои најлоша македонска блогерка и нај смешна без никаква иднина тоа е EnnaTasevskа. А во живо не е баш убава, и е многу различна од сликите на Инстаграм бидејки е малце повеке полна да не кажам дебела и е згрбавена а на Инстаграм е фотошопирана цело време

На Gosh, Juicy и Sunset Flower им се допаѓа ова.
  15. The Saturdays

The Saturdays Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2015
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    1.888
    И мене не ми се допаѓаат нејзини комбинации, но наспроти тие што ги правеше пред 1 година далеку е подобра сега. Како што ти кажа 90% од работите што таа ги носи не би облекла, како што кажав ми се допаѓа тоа како се однесува со фановите, и јас знам многу неубави работи што правела, но да не ги мешаме тие. Додека за Ксенија имам само еден збор катастрофа.

16. AleksandarMaxи92

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    Во право си. Но гледај вака, Шијакоска е “модна блогерка” три ипол години, значи последните 4 години е пре развиено блогерството, сега е подобра од пред една година, а сме 2020 и сеуште 90% од девојките не би се облекле како неа. Е кога ќе биде на ниво како сите светски блогерки? Кога ќе биде модерна, со добри брендови, со убави креации? Во 2029? Да си блогерка модна треба природно да се вклопуваш во трендот и природно да сликаш за тоа што сите би го носеле и купиле. Јас колку што знам и колку што гледам од 2000 слики со различни креации преку сила 5 би одбрала и тоа и тие се ништо посебни. За Ксенија и јас не сакам да трошам зборови.. и Шијакоска е као стара баба но Ксенија ги надминува сите.
    Како и да е, тие си знаат, но далеку се од успешни блогерки. Уште се на самото дно. Се додека ги мава потрес и занес дека во Македонија се некој и нешто ништо повеќе од тоа нема да направат.

На Sunset Flower и The Saturdays им се допаѓа ова.
  17. The Saturdays

The Saturdays Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2015
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    1.888
    Точно така

18. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    И мене таа ми е одбивна, многу... Нема никакво понашање и ммногу е умислена како којзнае што е :tmi:

19. AleksandarMaxи92

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    Чоече, од толку што е умислена, смешна, и не е воопшто значи талентирана и надарена за блогерка, имаше giveaway на некој костим за капење и постави слика облечена во него во некоја зграда на балкон, и имаше нели коментирајте за да го добиете и слично, и девојката што го добила имаше стори дека и го пратила неиспрано и мирисало. Е тоа е нашата Ена Тасевска тако звана Блогерка. Не е блогерството за сите..

20. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Цц свашта... Дно дна.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.