Форумџика на годината

Инста-блогерки

Discussion in 'Мода и стил' started by SofiMar_, Apr 29, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Glowy

Glowy Популарен член

Некогаш не треба да отвараат уста, бидејќи кога ќе слупаат некоја глупост и кога сакаат да се направат интелектуалци, си ја рушат сликата за себе.
    И кога веќе читате научете се да разликувате хејт и критика.

teddy07, Southface, poppie and 2 others like this.
  2. Daniela93

Daniela93 Истакнат член

Не ја следам, ама ја ислушав вчера Миа за хејтот кон инфлуенсерите. Се согласувам со нејзе за две работи, дека нема потреба да ги следите ако не ви прават кејф и дека не треба да се седи дома, со омраза кон цел свет дека сите нешто прават и живеат, а вие не правите. Сите знаеме ликови ко вторите, кои се стварно токсични донекаде.

Е сега. Ако они мислат дека сами си ја тераат и организираат работата, дека немаат шеф и дека можат да прават што сакаат, па кој ме следи, ме следи, тоа мислам дека многу им е нереално. Освен брендовите што ги рекламираат, што ко секоја соработка ќе си бараат како ним им одговара, шеф сме им исто и ние. Кога веќе се одлучиле во професија која зависи денес од колку следачи имаш, па дали ќе те ангажираат брендови, малце глупо е да јадеш трици по следачите. Зашто ко јас што не следам веќе никој од нив, секому може да му текне да го отследи. Па ќе си останат со купените следачи, и едни на други ќе си бидат поддршка или ко што кажа Миа, ќе си се следат од култура.

Јас ги отследив летово откога се опуштија сите за коронава, а во март отекоа со #седидома. Поарно ќути си, не мора да си во тренд да пишуваш хаштази ко сите, кога веќе не го мислиш истото. Или пак не мора да се сликаш дека одиш по кафиња секој ден, кога гледаш дека до пред месец имавме ужасни бројки. Збор немаат кажано од април месец, никоја од нив за корона. Лицемерие вкрај.

Ангела и фамата за нејзиниот бренд. Јас искрено не знам зашто девојката мисли дека е на левел некој да сака да купува нешто од нејзе. Не гледам што таа толку направила, каков извонреден инфлуенсер е, која појава и дело е, па ајде да си кажеш, од нејзе ќе земам нешто. Дури и Шијакоска мислам дека е пооправдано да тури име на нешто, неголи оваа. А ако може секој да става колекции, значи сите со малце кеш можеме истото да го направиме и да си продаваме. Што не ги прави ништо посебни пак нив.
    А пак кога видов овде дека се од Алиекспрес, уште толку ми е глупо за нејзе.
    За Ангела имав некое мислење дека е средена, елегантна, малце пореална девојка од другиве, али очигледно и таа е некој вид на копија, ко брендот.

3. Kimora

Kimora Популарен член

Еве ги истите парчиња.
    image0.jpeg image2.jpeg
    image1.jpeg image0 (1).jpeg
    image1 (2).jpeg image0 (6).jpeg image0 (2).jpeg
    image0 (4).jpeg image1 (3).jpeg

4. sunshinebabe

sunshinebabe Популарен член

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Миа ако не читаш “Прибери се”.

6. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

7. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

8. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Очигледно Ангела дипломата за е-бизнис ја искористува за благородни цели. :D

Отсекогаш сум ја сметала Ангела како една од понормалните и поприземните инфлуенсерки кај нас, но за ова нема никакво оправдување. Наместо да срами, преиспита и извини, таа ја споделува Миа на стори како патетичен начин да си ја оправда измамава на себе.

Во нормална држава веднаш би била canceled.

9. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Каде е Миа за ова сега да коментира пошто ги бранеше своите колешки? Да апсолутно точно е дека не може било кој да прави бренд, се согласувам, ама па и правење бренд со алиекспрес парчиња е пресмешно и тажно.

Љубоморни сме им биле на нивната работа. А нив пустите 90% од работите ископирано и веќе видено кај странски блогерки пред многу време. Ама океј се труделе.

Јас сум прва за фалење на наши млади девојки ама стварно да имаат што да понудат. Ова сега за сега што ни се пласира ми е мех. Обични девојчиња што следам имаат покреативни и поестетски содржини.

10. Anie93

Anie93 Популарен член

Ова треба да се споделува за да не се зезнат "наивни" девојчиња:sweat:

11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Зашо ги следите Миа и сличните ? :D
    Вие ги правите познати, реално без некоја голема причина.

За некој да биде гледан како влијателна личност во општеството, барем според мене, треба да дејствува на начин на кој ќе предизвика некоја промена, ќе придонесува за некоја кауза, ќе воведува трендови, ќе се издвојува со хуморот, ќе помага со совети за одредени сегменти од секојдневието итн.
    Моментално кај нас инфлуенсер е препродавање од алиекспрес, рекламирање облека(и ова не го сфаќам, зошто да купам нешто од некој што е платен да рече дека производот е супер?) и сликање на газот или прошетката во парк.Нормално, кога такви како Кардашијанс поставиле глобални примери.Не сум љубоморна, жими се, само не сфаќам зошто имаат толку следбеници. :D

Многу е интересен момент што ако Цуки утре одлучи да го затвори инстаграм, аш од нивната кариера.Тие што имаат талент и вредно работат во нивното поле ќе се истакнат и без социјална мрежа.

Last edited: Feb 4, 2021
    azelea, Victorian, Annath and 11 others like this.
  12. redhead

redhead Истакнат член

13. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

На која работа да бидам љубоморна?
    Тоа што Шијакоска се потрудила готови тренерки да ги однесе на принтање "лого" , или Ангела што се потрудила да ги порача ланчињава од Али?

Самите да осмислија креации, или накит, па да вложија труд, и да однесоа некаде специјално да се спшијат, или изработат, па ајде да кажеш вложиле и не е во ред да се плука.

Инаку не постои закон во државава кога се ствара "бренд" кога се изработува "лого" да има некои клаузули? Мене ми е навистина нејасно како оди ова?
    Имаш голем број на следбеници, правиш нов профил на својот "бренд" купуваш веќе готов накит или облека и продаваш 3 пати поскапо, а следбениците како слепи за стап ти порачуваат?

Еве баш ме интересира тој мозок што им ги плаќа "дизајните" по овие цени.
    Па не сум глупава да не знам сама да си ги порачам од али, или да купам оригинал марка тренерки од спортска продавница.

Ама пак ќе кажам, ние сме криви што им даваме на значење. Додека има овци ќе има и волна.

Victorian, sierra, Ingvild and 9 others like this.
  14. Traveler91

Traveler91 Истакнат член

Божее, можно ли е ова... срам, срам ,а баш планирав да си го купам ланчето Sienna , фала ти што објави , ќе си го купам од али.

Mariangel, Victorian, SexiLy and 11 others like this.
  15. Doll000222

Doll000222 Активен член

Би се надоврзала на нешто што кажа Зои тоа е, зошто ги поддржуваме странските блогерки што толку има во нив а нашите не. Епа драга Зои, јас лично ги поддржувам странските блогерки кои се едноставни а сепак софистицирани, кои знаат да носат на себе повеќе бои а сепак да изгледа стилски. За жал тоа на твојот профил не се гледа. Се гледаат само лоши комбинации и лошо искомбинирани бои, па зошто би те поддржала тебе? Јас навистина не знам што убаво ти гледаш во твојот стил на облекување, а верувам многу ќе се согласат со мене. Не е лошо да почнеш да ги поддржуваш и ти странските блогерки, да спазиш како и што комбинираат и што е воедно и тренд а и класика. Ова е мое лично мислење.

Frestonia and Traveler91 like this.
  16. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Попрво ќе купам албум со слики од неа и вереникот за 500 денари отколку накитот што го препродава за 5 пати повеќе од цената. Ги прави своите следачи глупави и според мене е огромно непочитување. Се надевам што повеќе девојки ќе дознаат за ова и фино лепо ќе си нарачаат од али експрес и ќе го заобиколат мизерниов обид за бренд на Ангела. Срам и брука.

17. DevilWearsPrada

DevilWearsPrada Популарен член

Дрскоста на Ангела што ја стави Миа на стори мислејќи дека со нејзиниот клише лајв ќе се спаси од срам...

Ех инфлуенсерки мои, со овој потег конечно докажавте дека сте Серки и ништо повеќе. А се вреѓате дека сме поддржувале поише странски блогерки него вас. Да беше некоја рандом девојка ќе ја изедевте и малтретирате по сториња дека препродава копии и слично, но за да спасите газ клапата таму што цело време тровате низ Инста стори а се хејтате зад грб, стигнавте до левел на агресивност, себичност, патетичност.

И сега? Пошо си пишувате Queens, Queens supports Queens, и уште што ли не.. Сношти кралици, денес магарици. Срамота.

18. fateful

fateful Истакнат член

Ангела работела цела година на брендот додека била коронaта 2020-читај:цела година чекала да и стигне нарачката од AliExpress

19. MandyLane

MandyLane Форумски идол

На инстаграм има мал милион бизниси од рандом луѓе што вака си препродаваат од Алиекспрес и нема ништо лошо во тоа, со таа разлика што никој од нив не тврди дека е нивен производ и не става свој потпис на тие продукти. Само имаат некој вид на онлајн бутик/шоп. Тоа ќе и беше многу попаметен потег.
    Ова е само апла лажење и потценување на интелектот на нивната публика.
    Па уште и позлатени и биле некој кажа.
    (facepalm)

20. fateful

fateful Истакнат член

Позлатени со златната фолија што се користи во рестораните за јадење

Thread Status:
Not open for further replies.