Инста-блогерки

Discussion in 'Мода и стил' started by SofiMar_, Apr 29, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Кога ќе ги сумираш работиве, уствари Миа и го зезна брендот на Ангела. Со нејзиниот иритирачки лајв полн со навреди спрема демек рандом девојка, а уствари мисли на 99 посто од следачите :D
    Зашто реално имало и други фејк брендови, па не се дигна волкава фама ко за Ангела.

Trxmx, Glowy, duffi and 24 others like this.
  2. lovemme

lovemme Форумски идол

Каде напишав што мислам и што е можно ??
    Само напишав што кажува во видеото и баш ме интересираше што ќе биде снимено ... но после ова не ни верувам дека ќе излезе видеото бидејќи уште непочната работава е завршена...

eliesaab and simoncelicius like this.
  3. Frestonia

Frestonia Популарен член

Нема шанса ќе кажеше таа вика не се нарачани од али експрес а на друго место можеби ќе има слични а тие исти како на али баба, а в ика за тоа колкав процес стои зад тоа, навистина кутијата, имињата дно дно днооо
    Иако беа немаше да пишува да не се капите итн да не спортувате зш? Заш ќе спотните и ќе рѓоса позлатата и среброто на Ангела
    Колку само се демантира

4. Annoma

Annoma Истакнат член

Истите обетки можете да ги најдете и кај lamartinamonroe кај која во опис пишува UnikeHandmadeAccessories и нејзините се изработени и со сваровски не само сребро како на Ангела :rofl:.

SexiLy, Avery, buba4e89 and 1 other person like this.
  5. Frestonia

Frestonia Популарен член

Отворив сега истите обетки и ланчињата и она ги има

Дури и знакчето 2018 е исто

Не чита овде Ангелка ја анфоловнала леле не ја можам Више

Last edited by a moderator: Feb 5, 2021
    koritsaki, CuteEva, eliesaab and 8 others like this.
  6. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Нека прочита и примени други коментари и совети, не само овој. Најлесното е ова.

7. ана.1230

ана.1230 Истакнат член

Миа само си го оствари тоа што го сакаше, и сама си пиша колку нови следачи има после лајвот.Тоа и беше целта на неа, воопшто не и е гајле ни за ангела ни за никој од тие што ги наброја! А ангела бидејќи има околу 30к следачи незнам точно си мислеше ќе профитира од нив како онаа од Битола што е незнам како се вика со тренерките.Сеа работава со Ангела испаѓа дека има многу хејт во државава, луѓето љубоморат а не се гледа на тоа дека целата таа колекција ја има на али.Миа да беше искрена како што кажуваше во видето ќе ја кажеше вистината како што е, ама она си имаше друга цел за нови следачи и тоа е тоа.

8. wendy2

wendy2 Популарен член

Ама уствари Миа меѓу редови кажа дека тренерките се нарачани од нет, само лого им зашиле овде.
    Као треба да го цениме тоа. :)
    Работат они.
    Фактички, она рече: девојчињата се потрудиле, порачале од интернет, залепиле лого а вие што? Ништо. :D

9. DevilWearsPrada

DevilWearsPrada Истакнат член

Тотално.

Во повеќе наврати го кажав истото. Нивното е све лицемерие, да се има само сториња и што повеќе тагови и следачи и лајкови.

Од вчера почнаа да и пишат на постот на Миа коментари дека е срамота што брани девојка која сакаше да постигне брзи пари преку измама, но овој пат не е толку силна матна. Па дури кажува дека таа зборувала за други принципи да не ја превртувале ситуацијата. Други принципи? Па жено ти јасно зборуваше знаејќи дека ние се трудиме да укажеме дека колешката твоја прави измама, а ти велиш дека сме биле љубоморни и не сме сакале некој да успее во Македонија. Кои други принципи? Лајвот уште ти стои па уште и лажеш. Као демек сме зборувале од кај пари да направи бренд. Никој тоа не го кажа. Баш напротив, сите знаеме дека за “бренд” од АлиЕкспрес или АлиБаба, или од кај и да е, не треба ништо посебно финансии за тоа. Сега “превртувавме” тетке? Е да, виде дека залудно се радуваше и дека се сврте ситуацијата 360 степени нагло.

Зошто сега не ја браниш во коментари? Зошто кога те прашуваат за накитот дека е фејк и ја фатија дека е копија не одговараш на тоа и ја мениш темата? Зошто пишуваш на тие што беа во право дека си зборела за други принципи? Кои беа тие? Дека величеше блогерка која се мажела за милионер и не сакала деца? Дека докторите не можеле да се носат со слава, пораки во инбокс, и незнам ти што. Дека ти била тешка работата како инфлуенсер? Тешка по која основа? Дека се сликаш кај најдеш и изгледаш као неизживеана теткица? Дека јадел некој уште од гравот на мајка и? Па жено луѓето цел живот јадат од гравот на мајките. Смотана една.

Сега ги пушташ луѓето да се расправале за накитот на профилот на Ангела. Ами нели ти беше запалена и газеше се пред тебе за неа? Нели цела Македонија кажа дека сме љубоморни? Што е сега проблемот? Прв пат осети дека не требаше да ставаш сол во секоја манџа?

Фалеше вака малце да ве спуштиме, премногу ви дозволивме и затоа на сите им се качивте на глава и влеговте у филм дека светот се врти околу вас и дека сте којзнае кои личности. Да не беше Инстаграм 95% од вас чистачки негде ќе бевте. Бруќи едни

Maacee, *Amethyst*, Glowy and 17 others like this.
  10. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Ништо од целава ситуација немаше да биде погрешно и скандалозно, доколку колекцијата беше претставена како нов онлајн шоп за накит, а не нејзин личен бренд.
    Тоа е моментот кој им смета на сите, бидејќи препродажба не е исто што и уникатен бренд.
    И згора на тоа, дополнително смета и лажењето кое следеше во коментари, а сите ги видовме сликите од Алиекспрес. Не е убаво кога некој те лаже, секако дека ќе има негативни реакции.
    Ама избрза со зборот бренд, само за да не остане покуса од другите.

Dpokahontas, Trxmx, Glowy and 40 others like this.
  11. wendy2

wendy2 Популарен член

И мене ми заличе истата фора како канадската инфлуенсерка Валериа Липоветски.

Дури и името и е 80% сличo.
    Leia collection vs. My Lua Collection :D
    Барем оригинално име да ставеше, она тоталка копија.

А знам дека и за Валериа имаше скандал за колекцијата накит дека е од али, баш како што спомнаа членките погоре...

А дека Валериа и е идол на Ангела покажуваат и лајковите, на секој пост од Валериа има лајк од Ангела. ( ги тргнала и лајковите сега видов, веројатно откако прочитала дека не пасеме трева)

12. Daniela93

Daniela93 Истакнат член

Кога ја спомнавте Валерија, не знам за накитот која ја реметеле, не ја следев тогаш, али пред некој месец изеде бааги ремет за тренерките кои ги продава. Исто ко Шијакоска, имаше залепено иницијали, на тренерки на долги, во 4 бои и цените им беа околу 200 долари мислам. Ја утепаа со пола од коментарите дека се скапи, дека во време на пандемија она сакала да заработи, зашо луѓето да давале толку пари за нејзина роба, итн.
    Ја следат милион ипол луѓе и на инста и на јутјуб.
    Е сега, разликата меѓу нашиве и оваа (која патем има 10 души вработени под нејзе) е што иако не завршила факс за односи со јавност и е-бизнис, на сите, буквално на сите им врати смирено, фино лепо, мене толку ме кошташе ова да се изработи, таа е маржата, попусти нема да има, криво ми е што така мислите и се надевам дека ќе имате убав ден.

Не плачеше после во видеа по пола саат, не ја тупеше по коментари и не глуматаше некоја возвишеност. Жена со милион ипол следачи, со разработен бизнис и шеф на други луѓе. Не некоја со краден накит, идеи и 30к следачи.

Ја гледате ли разликата во вашето понашање, "инфлуенсерки"?

13. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Може да ми објасни некој како у денешно време секој ретард е познат?

14. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Работат демек, имаат по 30 к следачи и као тоа е најоголем успех у државава, според Миа секако, па аналогно на тоа може и ѓубре да ти нудат и продаваат и ти треба да ќутиш и да го викаш бренд.
    Тоа и беше поентата уствари. Неколку пати спомена што не земете вие таков накит и не го продадете, демек немате следачи и нема на кого да го рекламирате. Епа да ми простиш Миа, ама од тие 30к следачи не се сите овци како што мислите. А и не секој со 30к следачи би се бламирал така.

oblace1, Angie1432, GirlRose and 6 others like this.
  15. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Ја следи сеупте, зборувам за колекцијата на блогерката не лично за блогерката.

eliesaab and pamelche like this.
  16. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Konfetka, Masnickaaa, wendy2 and 5 others like this.
  17. queen04

queen04 Истакнат член

Што е најстрашно ги следи...

beautys20, eliesaab and VDT2906 like this.
  18. Traveler91

Traveler91 Истакнат член

И оваа не е нешто подобра , напишала OUR collection of Necklaces...

Angie1432, redhead and VDT2906 like this.
  19. pamelche

pamelche Форумски идол

И го копирале уште пред она да го лансира на пазарот:D

Angie1432, wendy2, Harper and 2 others like this.
  20. sunshinebabe

sunshinebabe Популарен член

:headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang:

fateful and VDT2906 like this.
Thread Status:
Not open for further replies.