Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инста-блогерки

Дискусија во 'Мода и стил' започната од SofiMar_, 29 април 2017.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sunset Flower

Sunset Flower Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
    па другарка моја го имаше освоено уште пред месеци буќет по изработка од цвеќара некоја и оди она по инструкции на Ена во цвеќарава и му кажува вака и вака , и оние се чудат и кажуваат дека нема такво нешто, дека ако сака ќе си плати и дека тие не дале ништо гратис. Инаку за погорните коментари сакав да кажам дека ена е поубава нормална девојка без тие ужасни одвратни ефекти и димензии на програми за тело..

Вистина Ксенија веќе 5 -6 месеци стана арогантна. а имаше доста топла врска со "фановите" се изгуби некако славата Македонска ја чукна , Инаку каде вие се Јанева , Ана ристова? Одамна ги немаме прокомемнтирано, видовте ли колекцијата што ја пушти аана?

Последна измена од модератор: 17 февруари 2020
    На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AleksandarMaxи92

AleksandarMaxи92 Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    Ана Ристова е толку одбивна и сите слики се натрупани со ефекти, природно блогерско лице и кај неа
    нема. Насила е тоа блогерка да будем. Колекцијата дно дна. Секој модел е нешто што веќе сум видела низ секакви бутици и брендови последните 3 години, тотално чисто да се прослави демек со Clothing Line а све е без врска и многу сиромашно дизајнирано и креирано без иднина.

Јанева баш и не е блогерка, таа повеќе си прави филм со патувања и слично. Боље да патува него да е модна блогерка бидејки стварно нема талент за тоа. Поише би гледала кај патува отколку каква мода рекламира бидејки и таа е како Шијакоска, Горгиева, Деспотовска.. се слика за ниско буџетни бутици и слично.

На The Saturdays, eliesaab и Sunset Flower им се допаѓа ова.
  3. Sunset Flower

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155

Е на ова баш сакав да се надоврзам, брендирани марки во Мк што подразбираш под нив? Ете Теона манго иако не е убава..девојчево е мн топло, нежно не можиш да не го сакаш..она соработувала, според вас за кои брендирани марки треба горенаведените да рекламираат ?

Јанева ме заследе пред 2 недели ми пиша као и се допаѓале моите слики и профил, а ја едвај 500 следачи иам,као ме најде незнам ии оп денес ме одследува

Btw дали го следите Бојан гиевски џанам инфлуенсер

4. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.865
    Инаку тоа стварно со ниско буџетни бутици не ве сфаќам.
    Што очекувате да рекламираат D&G, Prada, Gucci li? Кога немаме ни такви продавници кај нас.
    Има некои ептен утки правено со паметните гаќи, тета Виолета, тоа е дно. Ама, овие дуки дасо и некои бутици ми се ок. Без пари ги добиваат парчињата што за мене е успех.
    Толку ни е капацитетот.

На Victorian, lovemme, candy.cane и 6 други им се допаѓа ова.
  5. AleksandarMaxи92

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    Извини но имаме неколку продавници во Скопје со светски имиња и плус има Retail компании, имаш Online нарачки од кој светски бренд и да посакаш. Една од работите на една модна блогерка е и да патува и да оди да си купува опрема ( облека, чанти, штикли, и сл ) од други држави доколку тоа го нема во нивната. Блогерка не е само да ти пуштат дома опрема за сликање и тоа да е тоа. Има да работиш и да патуваш доколку сакаш да успееш и да заработуваш како што треба и да стекнеш слава како што доликува.

И грешка си. Шијакоска, Деспотовска земат по 100€ месечна кампања за Дуки Дасо. Не е за без пари.

Грешка си и за капацитетот. Не ни е толку мал. Оти бе од сите држави околу нас, ние имаме најмалце успешни блогерки и модни икони? Затоа што самите тие се задоволуваат да се некој и нешто во држава како што е Македонија.

Има 2/3 девојки кои стварно се трудат и живеат во Македонија а сепак сликат за премногу добри светски брендови. Ако капацитетот на тие како Шијакоска, Деспотовска, Ристова, Јанева и тн.. ако капациетот им е за Македонија да сликат и да се курчат тогаш и јас како личност која ги следам сите модерни блогерки и успешни, можам да кажувам дека нашите тие што ги спомнав се стварно дно дна со ниско буџетни колаборации.

Прво и прво гарантирам дека преголем број од девојките во Македонија не би носеле 90% од комбинациите на тие ниско буџетни дизајни и бутици, а како второ за да си блогерка треба да сликаш и за публика надвор од Македонија Макар нека е и само за Македонска публика но бар промовирај нешто квалитетно, модерно, тренд, и слично. Како блогерка мораш тоа што го промовираш да биде достапно за скоро сите држави во светот. И сега јас сум пример Американка, ја гледам чантата на Шијакоска од Дуки Дасо а тие надвор од МКД немат достава. Јасно дека нема нит да ја следам нит да ја гледам као успешна. Ок е да сликаш и за наши брендови но 4 години само за наши? Дај молим те. Колку и да сакаш да си успешна во својата држава мораш да соработуваш и со модерни странски брендови. Начин секогаш постои, но желба се нема, талент се нема доволно, и се е на сила.

Не ги вреѓам тие наши бутици бидејки и јас купувам некогаш од нив, поентата ми е дека темата е Инстаграм Блогерки а за жал тие брендови што нашите блогерки ги рекламират со мал исклучок на 1/2 блогерки, значи тоа не се ништо во светот на модното блогерство. Со такви брендови само може да се замислуваш и да те мава занес.

Ја обожавам оваа тема и не мислам лошо на никоја од нив, напротив, се надевам дека ќе почнат да се модернизираат. Но секогаш ќе си го давам своето мислење 100% како што знам и тоа е тоа.

На CurlyBlossomGirl, Bojana890, The Saturdays и 2 други им се допаѓа ова.
  6. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Вчера Ана Ристова имаше на стори објавено као она прашајте што сакате. И некој имаше прашано зошто толку ја прецртува устата и што е со трепките?
    Уау, кога се возбуди типкава, дрвја и камења уште да почнеше да фрла.
    0 од понашање, исто ко и за коментарот со книгата. Ако таа може да е блогерка, можеме сите тогаш.

На CurlyBlossomGirl, The Saturdays, Skorpija25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Sunset Flower

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
    Да баш гледав како се правда, како се исфрустрира, као демек живејте си го животот патетични сте очајни никакви нешто кажуваше ДУРИ И СТАВИ КОЈ ПРОФИЛ И ГО НАПИША ТОА, ( КАО DEMEK АДА НЕ МУ ТЕКНЕ НА НЕКОЈ ДРУГ, И ОН ЌЕ Е ОБЈАВЕН КАО ЗАКАНА ХАХА) Иначе ако не и сметаше тоа што ја прашаја.баш напротив никој не ја навреде само ја прашаја така ? таа го сфати негативно и затоа беше онаа реакција баш пратев :D Инаку Шијакоска и Ана се скарани јавно некни на стори кажуваше ана за тоа, како ја искористила шијакоска дур да добие следачи, му одела често на гости, се сликала со неа, за да и ги превземе следачите од охрид и баш кога сликаше шијакоска од каде највеќе ја следат Охрид беше бр 1, и кога Ана и рекла да објаве нешто на Шијакоска она и рекла ја работам за брендови не можам да ја спонзорирам твојата колекција, и не сакала и воопшто коа се сликале порано шијакоска не ставала слики за да не ја видат нејзините следачи Ана истото што се случи со Ксенија, Шијакоска ја тераше му одеше ПП кај Ксенија гостуваше кај неа , ја тераше таа да снима, за да и ги земе следачите :)

На wendy2 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Јес да е во право дека кој како сака ќе се шминка, облекува, живее итн, но односот према “фанови” и е нула. Чим викаш прашајте ме што сакате треба да си спремен дека некој може ќе те праша и колку пати на ден се е*еш и сето тоа да го свариш и да одговориш политички.
    Од нашиве ретко која ме бендисува како има однос со публика. Шо знам, можда ко народ сме такви, немаме капацитет за оваа работа.
    Али Ана се надминува себеси со сељачко понашање.

На Gosh, The Saturdays, AleksandarMaxи92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.654
    Допаѓања:
    4.563
    Дечки ќе ве замолам да коментирате за инста блоговите , не за приватниот живот на истите.

На Dance88, AleksandarMaxи92 и Sunset Flower им се допаѓа ова.
  10. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Што мислете за Розалиа, дали ја следете?

11. AleksandarMaxи92

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    Која е таа?

12. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
  13. Sunset Flower

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
  14. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    11.597
    Ангела ми е најприродна. Си има девојчето став за блогерка, некако природно го носи тоа. Веројатно тоа што е модел и долги години во тој бизнис втиснало некој природен елемент кај неа.
    И комбинациите и се нормални. Нешто што секоја девојка би го носела.
    На Јутуб ја имам гледано, преубаво збори.

Шијаковска понекогаш има добри комбинации, ама некогаш кога ќе се изнатрупа со кожен фустан, под него пуфкаста, шарена кошула, огромно венче за коса, ми е фуј. Никад не би облекла таква комбинација.
    И досадна е со сторињата од внуците. Милијарда на ден. Не знаеш дали е блогерски канал или приватен.

На The Saturdays, Принцезичка1 и Sunset Flower им се допаѓа ова.
  15. AleksandarMaxи92

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    Е за тоа ви зборувам.. ја имам нејзе видено неколку пати низ Инстаграм, но незнам што е, мислам дека и таа незнае.. Знам дека е нешто една од тие мамичкиве и е во многу групи за коментари / лајкови. У главно блогерка не е

На Sunset Flower му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sunset Flower

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
    Hahhaa групи за лајкови ама баш со тие мамичкиве патетика, секоја на секоја лајк, комент

Ангела да ама Елена е мн одбивна, и нема топлина, ароганција има и не е убава, ангела Е топ и нормално се облекува

17. AleksandarMaxи92

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    По што гледаш ти дека е многу одбивна и арогантна? Ја имаш запознаено? Бидејки јас и пишувам 3 недели за 3 различни креми и фудтанчиња што ги рекламира и е фина, културна, и секогаш на располагање, и дека не се облекува нормално? Мислиш на тоа дека се облекува во нешто модерно? Хахах

18. Sunset Flower

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
    Па цимеркава моја и имаше пишано за нешто и она и се испонаша а она само ја праша, на стори е преарогантна и одбивнА , за алиштата што ги рекламира супер е се и комбинации, ама џабе коа нема однос со тие што ја следат, лично и јас и иам пишано преарогантна ...

Во ред е тоа што ги снима внуците, мене ми пречи премн она лигавење со татко и дедо и, човекот си пее и она го снима ( си прави јавен мајтап со него, го исмеува за како пеел нз што а он над 90 години, па ги снима родителите како се карале, пакако го служеле татко и, и она демек принцеза била од тогаш ми се одмили девојчето како и на мн други што знам,

На wendy2 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. italiangirl11

italiangirl11 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2019
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    98
    shto mislite za Antonija Lokvenec?

20. AleksandarMaxи92

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    Преубава ми е :) е таа е модел фаца :)

На Regina.Phalange и Sunset Flower им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.