Инста-блогерки

Discussion in 'Мода и стил' started by SofiMar_, Apr 29, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Види тој што нема пари на сметка, нема да има ни за од али така?
    Ама тука е вклучен друг фактор- правење идол од Ангела од страна на помалите девојчиња.
    Овдека на форумов читав рекации на девојчиња од 14, 15 години на колекцијата на Шијаковска. Истото е и со Ангела. Ги возвишуваат во облаци, им прават фан страници, се натпреваруваат која попрво ќе добие лајк и шер на инста итн. И нормално дека кога некоја од нив ќе излезе со "бренд" тинејџеркиве ќе се потепаат која попрво ќе го купи. Нив не ги интересира дали мајка им овој месец има попрво да плати сметка или да одвои за нив.
    а
    Повозрасни девојки од 18-20 нагоре, кои знаат за али и ќе порачаат од али, нема да се зезнат.

2. martiiinna

martiiinna Популарен член

Добро дечки, точно е дека многу луѓе купуваат од други места и ги препродаваат по повисоки цени. Но, во ниту еден случај јас не сум видела некој да зборува за тоа како своја колекција. Туку едноставно, купуваш и продаваш.
    А и на крај краева, се работи за Али експрес, најниско буџетната шопинг страна. Накитот го продава над 1000 денари! За парче што е ништо повеќе од бижутерија кое најверојатно би можело да предизвика алергиска реакција кај оние понежните.

Maacee, Cherry Pie, oblace1 and 26 others like this.
  3. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Еве точно ова е тоа што буди револт. Ем те прави будала и лаже ем те напаѓа дека си љубоморен и неедуциран- читај глуп, затоа што не може да ти ја продаде измамата.

Навистина мислев дека е нормална девојка, кога и да сум ја исконтактирала била фина, ќе одговори се прецизно и секогаш воспитано. Не ми се верува дека приватно е сосема друг карактер.
    Или можеби се смета за популарна па се сменила.

Овака со ова размислување нема да стигне далеку. Многу пофер ќе беше да се извинеше и да ја признаеше грешката. Веќе призна дека производите не се нејзина креација (иако во видето има во тетратка направено "скица" како замислила да изгледа едно од ланчињата, не знам како го објаснува ова????).

4. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Преувеличувате. Јас не знам кој нормален родител ако нема пари, ќе му даде на своето дете да курца 2000 3000 за обетки. Ама океј...

SuperGirl24 likes this.
  5. Harper

Harper Популарен член

Ништо друго нема да искоментирам само тоа дека на крај на краева не била толку голема грешката на девојката колку што се дигнала фама?
    Не, а? Која грешка е поголема од тоа да сакаш да печалиш на вака подмолен начин на грбот на сите што те поддржуваат?

eliesaab, Masnickaaa, Noemi and 5 others like this.
  6. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Абе еве пример некоја јутуберка америчка да излезеше со иста палета ко на џефри стар само со друго име (исти бои, иста амбалажа), цел интернет ќе се кренеше на нозе и за два дена ќе беше cancelled. Исто и таа ќе се бранеше можеби дека сенките нејзини се многу подобар квалитет па затоа поскапи и дека ова е нејзин бренд и дека работела со години на палетава. Ама фактот дека изгледот е потполно ист со друга палета укажува дека се е украдено и одма се дискфалификува.
    Е сега што е разликата измеѓу бренд и обична инстаграм продавница?
    Обична инстаграм продавница може слободно да си превзема слики од интернет и да си ги продава, може да си нарачува накит од али експрес и да го препордава, може да си зема роба од турска и да си ја препродава - во смисла да прави ПОРАЧКИ како Ангела со накитов.
    Од друга страна, ако си бренд и ако сакаш да ставаш слики на продукт мора да земаш stock photos, ако изработуваш лого мора да платиш фонт, ако издаваш некаков производ мора да вработиш графички дизајнер за дизајнот - значи должноста на бренд е да КРЕИРА нешто од ништо без превземување на никакви дизајни и др.

7. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Мене ми е скроз океј да отвориш профил на инста и да продаваш накит од алиекспрес ама да биде како онлајн продавница не бренд.Секој ден ме заследуваат вакви профили. Реално секој набавува од негде и продава. Ама да се фалиш со нешто шкарт и да се брукаш вака...

8. Limpan

Limpan Истакнат член

Потполно се согласувам со тебе

simoncelicius likes this.
  9. Believe.in

Believe.in Истакнат член

Што се сум пропуштила?!
    Не ја следам Ангела ама после ова сигурно многу ќе ја отследат, или од сожалување ќе продолжат да ја следат.
    Кој срам човече. Ретко напаѓам некој ама оваа многу глупава испадна, стварно не знам што си има мислено. А сите што ја поддржуваат и на себе лошо си прават. После ова само уште повеќе ќе се исмејуваат блогерките/инфлуенсери и ќе им падне рејтингот на професијата.

10. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Дали мислите дека Борис ќе направи видео за Ангела? Ситуацијава има огромен потенцијал за смешна пародија. Или почнал да се плаши да исмејува инфлуенсерки, да не го кара девојка му? :D

11. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Од кога е во врска со таа, ептен се смени, не ги чепка инфлуенсеркиве. :D

12. CoverGirl10

Со оглед на тоа дека тоа му беше 90% од содржината, мислам дека треба да очекуваме rebranding во блиска иднина. :D

Southface and tinka-mace like this.
  13. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Која му е девојка?

Southface likes this.
  14. AriLangdon

AriLangdon Истакнат член

Ангела - ужас. На време сум ја отследила уште пред многу месеци, почна досадна да ми е а сега гледам решила и бизнис да прави, да зема пари од малолетни девојки што ја следат и сакаат, каква само идеја добила, немам коментар. Ужас, срам огромен. И после тие се нарекуваат инфлуенсерки или блогерки. Ех да има закон кај нас, одма казна. Ова е измама, јавна и тоа, се нарекува бренд.
    Затоа пак ке речам кај нас нема успешна блогерка, сите само копираат туѓи идеји, не се воопшто оригинални, а веќе ете почнаа и со накит од али да заработуваат. Дно. Нула креативност, кој стигнал станал блогер кај нас. А профили со навистина убави фотографии и содржина што стварно инспирира остануваат незабележани.
    Се надевам ќе се освестат сите што ја следат, а и сите други реално same sh*t се.

15. CoverGirl10

Антонија Локвенец.

16. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Не сум знаела. Баш убаво. :inlove:

17. martiiinna

martiiinna Популарен член

Од каде ова?
    Малце контрадикторно од негова страна, со оглед на тоа што профилот му се заснова на ругање инфлуенсерки, а тој дејта една таква.

18. CoverGirl10

На форумов дознав хаха, ни јас не знаев дека се заедно. Само Борис го следам, но навистина е очигледно откако го разгледав профилот на Антонија.

Инаку во право си, Борис испадна огромен хипокрит. Освен ако не му била тоа стратегија да привлече внимание на некоја инфлуенсерка. :D

19. Traveler91

Traveler91 Истакнат член

Она наплаќа за тоа што ќе го добиеш за 2 дена , а не за 1 месец :D

20. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Марија Лозаноска има убав накит. Се е рачна изработка и мислам дека може да си го нарече бренд она што го прави зашто од идеја до производ е нејзино. Ама нема толку следачи како погоре наведениве кои ете на таков начин решиле да работат(со копирање и измама).

Thread Status:
Not open for further replies.