Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инста-блогерки

Дискусија во 'Мода и стил' започната од SofiMar_, 29 април 2017.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Ако не престанете со препукување за глупости и двете ќе ве банирам од темата.
    Последна опомена @AleksandarMaxи92 @Sunset Flower.
    Предолго ве толерираме, доволно беше.

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Believe.in

Believe.in Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    667
    Некој праша за @gievskibjn
    Мене ми се допаѓа, мислам дека е понов како травел блогер но се труди се да изгледа професионално.
    За модниве блогерки се согласувам со повеќето од вас, ценам за тие што се трудат, но односот кон следачите е многу важен.
    Ја гледавте @Janeva како зборуваше на стори, не знае да зборува, а на сликите делува полна со самодоверба

На Sunset Flower му/ѝ се допаѓа ова.
  3. AleksandarMaxи92

AleksandarMaxи92 Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    Не е лош искрено, за мак стандарди супер е!

Мене освен Елена Грнчарова и Ангела Горгиева, предобра ми е и Никица Ацева.

Незнам од кај е и што е, но сликите и се пре симпатични и пре блогерски.

Тие три ми се топ 3 за кај нас, плус знаат да комуницират, природни се, убави, имат модернизирани ставови и мислења кога се работи за модно блогерство, и знаат најдобро од сите други да го работат тоа што го работат.

Последен пат ќе напоменам дека ги почитувам Шијакоска, Деспотовска, Ристова, и Јанева, само ради тоа што се трудат премногу. Вчера баш имаше некој коментар дека ги вреѓам со тоа што пишувам за нив од аспект на тоа со кого соработуват, како се облекуваат, модата каква им е, какви giveaways имат и слично. И за нив напоменав дека ми се одбивни бидејки се облекуваат премногу натрупано и старомодно. Но темата е таа! Тоа треба да се коментира! МОДА! Секако дека тоа ќе го мислам во 2020 кога ќе видам модни блогерки со комбинации на стари моми од 1990 год.
    Не е тоа да ги вреѓам, темата е за Инста блогерки, поентата е да коментираме наши блогерки со стил, мода, дизајни, колаборации, и сл. Овде не спаѓа тоа какви биле со фановите незнам што, незнам како. Може да пишете дека биле било какви но мислам дека не е убаво бидејки не се овде да се одбранат, можда лажете, и оставате така лош впечаток за некој што нема појма дека нешто кажала или направила. Сакав да разјаснам од која гледна точка јас коментирам во темава и од која гледна точка треба да се пишува овде.

Можда и јас некогаш сум кажала нешто погрубо без разлика дали е во аспект на модното блогерство, но битно стојам на мислење поврзано со тоа. Или имам straight факти или не коментирам за некоја блогерка што не ја познавам, не сум ја анализирала, и ако незнам 100% што е така за неа а што не е.

Вчера имавме пример како еден корисник овде напиша цел есеј со финансиски анализи на неколку блогерки до детал и тоа беше скроз изван темава. Без разлика дали тоа било точно или не, мислам дека не е све за на интернет во јавни теми.

После тоа истиот корисник го фатив на дело како лаже и зборува веќе за 4 блогерки дека им има пишано или некој негови луѓе и сите биле арогантни и ги понижувале дека неможат да си дозволат и слично.
    Истиот корисник исто така суди по убавина, и ако не му е убава девојката има одма лаги за нив.
    Истото го пишуваше и за друга блогерка пред месец дена, и девојчето дозна за ова и имаше Инста стори колку е разочарана од вакви луѓе што се кријат зад непознати профили и шират лаги.

Знам дека темата е Инста Блогерки, и се надевам дека фемина ќе го остави целото мислење бидејки сакам ова да остане пример што треба а што не треба да се коментира во оваа тема.

Намерите ми се најдобри, и не вреѓам никој со ова, само би ми било мило доколку се коментира тоа што треба а не тоа што не е прикладно на темава бидејки цело време има некој нов и коментира глупости.

Така да, немам никаква омраза спрема ниту една наша блогерка, напротив, повеќе пати кажувам дека се трудат, и дека се надевам во аспект на мода дека ќе се модернизират.

Ве поздравувам! ❤️

Последна измена од модератор: 18 февруари 2020
    На The Saturdays му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Анѓела ја гледав на јутуб неколку пати.На почеток ми делуваше чудно ама постепено се навикнав на нејзиниот глас. Убава и мила и пријатна ми стана.
    Научив од неа како да се виткам:$
    Од Србинки ја гледав Јована на Саша Ковачевич бившата.Мислев дека е некоја лигла .Многу приземна женска.Неколку видеа и изгледав интересни и беа:)

На Dance88 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AleksandarMaxи92

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    Те подржувам хаха! Истото мислење го имав на почеток и јас

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nikibi

nikibi Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2019
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    146
    Брендовите од кај нас им даваат производи за рекламирање и на девојки што не се блогерки, туку имаат повеќе следбеници па прават и giveaway.
    Брендовите се чудат како да стекнат муштерии.

7. AleksandarMaxи92

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    Во право си. Боље да пуштат спонзорирани постови за 20/30€ низ цела Македонија отколку да дават на рандом фаци продукти / производи вредни по 100/150€ и плус да ги плаќат и за постирање на нивните профили.

Значи зборувам за тип на инфлуенсери што не би требало да ја работат таа работа, затоа имаме неколку блогерки кои сепак имат фанови и некое име во Македонија.

На Принцезичка1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Believe.in

Believe.in Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    667
    А што мислите на пример за @Majestic или за @monikapoter @sandrakirkov
    Некако едни исти коментираме, да смениме малце

И
    Или кажете кои други ги следите

9. Sunset Flower

Sunset Flower Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
    Моника е предобра во тоа што го работи и рекламира, дава критики забелешки за тоа како се однрсеваат на пр. Персонал некаде, каква им храната и тврдам дека скоро се што напишала е точно,и секогаш од кај неа гледам добар ресторан.и тоа со патувањата што ја земаат од jungle знае да го пренеси како таму да си.
    Сандра ја знам лично, добра личност е но профилот не го води добро, само става постс и .,поретко снима зборува итн..
    А Majestic мн нападна ми беше порано , потоа ми стана инт. Да ја следам и не е убаво што сама си ги купила следачите едвај до 600 ликес стигнува исто како Маринела

Јас ја следам Валерија преспаноска, мн ми делува искрена и прави комбинации за носење, што секој еден би ги облекол, не како шијакос и ксенија, снимаше за youtube не мн професионално али има потенцијал.
    И ана марија арџанова ми има најдобри слики од цела мк

Да Јанева баш синоќа пратев за она со сликоте со приходите, трема имаше доста ...и некако не беше слободна ич, и као зборовите да не и се поврзуваа

10. AleksandarMaxи92

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    Majestic ми е некако инспиративна бидејки е голем борец и премногу се труди да успее. Кај неа ми е убаво што знае кој и е стилот, и што сака, и ми е уникатна. Сандра знае некогаш да направи по некоја убава слика но само тоа е, другото не е баш нешто WOW. Моника немам некое мислење за неа, баш баш и не ја следам што прави, но онака ок е

11. Wild.Cat96

Wild.Cat96 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2014
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    723
    И мене Сандра Кирков ми се свиѓа иако порано многу почесто патуваше на интересни места. Моника Потер не ја следам али ја отварам за препорака за храна. На јутјуб ги гледам Ангела и Теона, двете имаат многу убави видеа, иако би сакала Теона на македонски да се снима а не само на англиски, али како и да е за пофалба се и двете.

12. The Saturdays

The Saturdays Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2015
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    1.888
    Баш сега заради темата ја отворив Сандра Кирков да видам која е бидејќи не ја знаев и баш ми се допаѓа тоа што го објавува поготово последните 6 реда. Многу сакам кога блогерките објавуваат и слики на кои не се тие, многу поубаво изгледа feed-от така според мене.

13. Sunset Flower

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
    И мене ми се допаѓа кога има слики од се

А ја имав заборавено, Иларија, сега баш снимаат сликаат кампања за новата колекцика на Дуки Дасо со Ангела, девојчево е преубаво и гледам доста рекламира , што мислите вие?

Последна измена од модератор: 19 февруари 2020
    На The Saturdays му/ѝ се допаѓа ова.
  14. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.107
    Допаѓања:
    26.978
    Страшно препотентно суштество ми е оваа Александра Маџестик

На soffce, martiiinna и Sunset Flower им се допаѓа ова.
  15. Bojana890

Bojana890 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    252
    Сите ќе ги истолерирам некако ама @gievskibjn во кој паралелен универзиум може да се нарече травел блогер со Охрид и Солун стварно не ми е јасно. Видете го @kekshn чисто за споредба: дестинации, фотографија, едити...
    Убаво кажа некој горе и не е навреда тоа, со Виолета вц хартија кај мене почит и follow не добиваш, не знам за вас.
    Ние самите ги правиме да си мислат дека се битни и значајни, а многу повеќе сакам некој со реални следбеници кој самиот ја проширил мрежата со содржината што ја нуди, него некој што плаќа на Убавина & Здравје да го даруваат со награда за травел блогер на годината. Трагикомедија.

На Gosh, The Saturdays и Sunset Flower им се допаѓа ова.
  16. Sunset Flower

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
    Potpolno si vo pravo, на стори секој ден снимаше паломи, убруси од тетето виолета, и + на тој настанот ни ксенчи ни шикаоска ни ангела немаше....

I na Bojan му се купени следачите,едвај 600 имаше и наеднаш 5000 па 9000, коа освои награда имал 10890 а сеа 9000..мн неубаво вака што купуваат се знае..мислам дека имам скриншотс,Инаку не знам дали е точно некаде као да прочитав дека Лила му била тетка, btw на Ена Тасевска купени и се следачите??

Последна измена од модератор: 19 февруари 2020
    На Bojana890 и The Saturdays им се допаѓа ова.
  17. AleksandarMaxи92

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    На Ена Тасевска и се сите вистинско, за жал повеќето се некои мажи што немат везе со мода, онака некои напалени будали. Може да проскролате и ќе видите.

у главно Ена не ја сметам за блогерка Оти тотално нема ништо блогерски италент за тоа, али ајде дека се труди.

плус цело време следува и от следува

На The Saturdays и Sunset Flower им се допаѓа ова.
  18. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    Screenshot_20200222_133707.jpg
    Ама зошто? Баш го разгледав девојчево има убави слики, понормални оутфити и на крај соработка со тета Виолета :|

На candy.cane и The Saturdays им се допаѓа ова.
  19. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.767
    Тета Виолета можеби треба да оствари соработки со мајки, повозрасни жени...

На candy.cane, H.VAGA, The Saturdays и 2 други им се допаѓа ова.
  20. nikibi

nikibi Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2019
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    146
    И јас баш сега го гледав ова девојче, теодора дурланова ја имаше на стори ставено.
    Кога сме веќе кај неа она не е блогерка нит инфлуенсерка а прави giveaways. Не можам да разберам жими се.
    Што не е во ред со луѓево

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.