Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инста-блогерки

Дискусија во 'Мода и стил' започната од SofiMar_, 29 април 2017.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    2.580
    Ова веќе е ептен лично твоето

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DevilWearsPrada

DevilWearsPrada Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    1.543
    Е да бе, па и ќе ја жалиме сега.. боже господе.. на здрав мозок сите не направи будали и љубоморни, отиде преку сите нас, проба да се извади од ситуацијата на секој можен недоличен начин. Од овде пола и повекето ја следевме а таа шо направи? И тоа на следачите кои сме и придонес за таа нејзина “инфлуенсер кариера”. Колку многу поддршка само има добиено од многу луѓе овде на темата, а за возврат што добивме од неа? Дека сме љубоморни будали паднати од Марс, и дека шириме за неа фејк нјуз и дезинформации!?

Кој сака како сака нека прави, репорт или блок, што и да е заслужено е. Не дека Инстаграм ќе и го избрише профилот, па дури и да е така, според мене со тоа што ништо не смени, не се ни извини, и одозгора уште поголеми будали не смета дека сме, заслужува за многу повеќе. Како што повеќе членки кажаа претходно, во друга држава веќе ќе беше Cancelled и ќе беше тема на брукање и тоа на големо а не како овде со минимално што се извлече и пак си направи по нејзино.

Со среќа нека и е се, но секој што и пушта репорт го има секое право.

На simoncelicius, The Saturdays, eliesaab и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Stefi_555

Stefi_555 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    718
    Не ја познавам Ангела, ако подразбираш ,,лично,, под тоа. А ако не, апсолутно не е пошто само себичен човек може да биде рамнодушен на ова и да му е гајле ако некој друг наседне, а дома она ќе се смешка како ги заебала сите. Мене еден клик за рипорт на инсаграм не ме кошта ништо. Јас сум многу поуспешен лик од Ангела небитно со што се бавам, ниту ја гледам како конкуренција ниту ништо. Туку од негде треба да се почне и да не се премолчува како секогаш за се кај нас. Едноставно знак на револт си кажувам. Тоа е тоа.

На eliesaab, Traveler91, sleepingbeauty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    А како Ангела те краде? На сила ти продава ланче? Едноставно не и нарачуваш од накитот и тераш понатака. За секој производ има купувачи, а во моментот кога се исчезнат и купувачите бизнисот завршува. Така да, доволно се кажа и се направи околу my lua, веќе не знам до кој нема допрено информацијата, ама да повикуваш на масивен репорт на профилот ми е веќе next level.

На Elen4e_sonce, Juicy, BloodElf и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Stefi_555

Stefi_555 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    718
    Среќа лајвот на Миа, па сите дознавме дека би платиле 5 пати поскапо, а квалитетот ист. Тоа не е крадење? И туѓ производ со друго име не е крадење? Ти знаеш дека Алиекспрес да дознаат за ова имаат право на тужба, пример? Мојот рипорт е смешка за ова. Излезете од Мк филм, алиекспрес не е Мк компанија и таму не ги интересира дали си Ангела блогерката.

И немам намера да се објаснувам уште, пак ќе речам предлог беше. Кој како мисли така нека прави.

Последна измена од модератор: 7 февруари 2021
    На simoncelicius, eliesaab и Traveler91 им се допаѓа ова.
  6. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Малку ги измешавте брзините со Ангела. Значи прво, она нарачува од фабрика( магацин, склад, што и да е,каде се купува на големо) и продава. Она е продавач исто ко што некој држи бутик. За тоа сигурно има и декларација од фабриката од која купува и увозна декларација, за да може да го пушти во промет и продаде. Фабриката од кај што ја набавила робата, и дала дозвола да ја продава и имаат склучено договор за тоа.
    Кај неа проблемот е само што она најави бренд, колекција нејзина, а бренд е нешто што сам си го создал или искреирал, нејзиново е класично онлајн продавање, ама не е незаконски и никој никого не може да тужи.
    Значи она не копира бренд да се разбереме, за да може некој да ја тужи, она мисли дека создала бренд :D со тоа што легално (потенцирам легално) купила и сега продава.

Последна измена: 7 февруари 2021
    На duffi, simoncelicius, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Stefi_555

Stefi_555 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    718
    Фабрика за накит не постои, постојат работилници. Нека ми каже Ангела во која фабрика и го направиле накитот.

На eliesaab и Traveler91 им се допаѓа ова.
  8. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Па нема Ангела фабрика за накит, има милион фабрики за накит низ светот кои произведуваат накит и од каде може да купиш и ти и јас и да продаваме. Ама тоа не не праи дизајнери или сопственици на бренд, туку продавачи. Од истите тие фабрики купуваат и продавачите на Али.
    Проблемот со Ангела е само тоа што она најави дека лансира своја колекција и бренд, а уствари не е така.

На senjorita-v, BloodElf, simoncelicius и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Stefi_555

Stefi_555 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    718
    Точно под услов да го продаваш нивниот бренд. Јас за Луа фабрика за накит немам слушнато.

10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.221
    Допаѓања:
    157.072
    Боа која фабрика/изработувач?
    Од Али се.
    Доведува луѓе во заблуда.
    А може барем да го нацрта, а друг да го изработи за неа.

На petkana007, simoncelicius, oblace1 и 12 други им се допаѓа ова.
  11. burthdaykake

burthdaykake Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.327
    Алоооо, Ангела се испос*а и по сториња и свуда, па кога ја открија почна и бабини деветини нешто бла бла рекла - не рекла и сите ВАС проба да ве прави малоумни.
    ХАШТАГ(#) Репорт сите!!!
    Злобни и подмолни сме биле ние - епа сме!

На simoncelicius, The Saturdays, Izaabella и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Stefi_555

Stefi_555 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    718
    Да беа од фабрика. ќе требаше договор да потпише и да продава некој продукт што не е Луа. Така да по се изгледа Алиекспрес е

13. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Лилит има фабрики што произведуваат за продажба на големо и кои се доста поефтини и од цените на Али. Може и да се од Али, ама за да продаваш легално мора да имаш декларација за увоз. Од али не стига.
    Ја имав другарка што имаше договор со таква фабрика, држеше бутик девојчето, и нарачуваше така од фабрики за багателни цени гардероба, знам и праќаа онлајн каталози, ете и она имала бренд, ама не знаела. Уствари, не била инфлуенсер, па не се важи :D

На simoncelicius, do-re-mi, MandyLane и 3 други им се допаѓа ова.
  14. burthdaykake

burthdaykake Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.327
    Да се надоврзам, ќе бидиме и позлобни ако треба!

15. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.373
    Допаѓања:
    20.959
    jebo.PNG
    Џабе паламудиме тука, си ги собира парите она.

На Traveler91 и DevilWearsPrada им се допаѓа ова.
  16. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    На Stefi_555 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. темјанушка

темјанушка Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.641
    Аман не го мешате Божиновски, ниту тагнувајте (читај да не дознаат што е работата), зошто тоа било ИДИОТСКИ. (ја цитирам сезнајката)

Инаку Тијана нема да ја остави бидејќи таа и ги врши сите работи, сликање, уредување, снимање, монтирање видеа, па и готвење.
    Оваа една слика незнае да си уреди.

На senjorita-v, Elen4e_sonce и Emilija97mk им се допаѓа ова.
  18. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.043
    Допаѓања:
    10.646
    Шансите да ја изгубам Dianna на прво ставање се огромни. Па не би ризикувала за таа цена. ]:)

На Hellobeautiful, spacegirl92, burthdaykake и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Цела минута се мислев која е Диана, викам зар сум пропуштила некоја во драмава, а тоааа... :rofl:

На Juicy, BejbiBlu, simoncelicius и 12 други им се допаѓа ова.
  20. DevilWearsPrada

DevilWearsPrada Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    1.543
    За видеа можам да кажам дека и се убаво средени.. но за сликите на Миа како за еден инфлуенсер / блогер се КАТАСТРОФА. Затоа жал ме фаќа што воопшто се декларира како некоја “најдобра” у МКД за ова или воопшто како инфлуенсер, повеќето ја следат последните месеци бидејки во секоја драма и скандал меша прсти, и колку е во заблуда дека као демек и на тие години е над сите помлади инфлуенсерки и блогерки. Да најдам некоја рандом девојка од 12 години има подобар стил и фотки од неа.
    Додека кај Тијана на профил има баш топ фотки.
    А да бев сега Божиновски имаше да ја исфрлам као партал. Не би си дозволила ваква баба што меша прсти во секакви драми и зборува све и свашта па и да ми рекламира толкаво добро изградено име во Македонија па без оглед колку следачи имала и што била.

На CuteEva, темјанушка, Emilija97mk и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.