Инста-блогерки

Discussion in 'Мода и стил' started by SofiMar_, Apr 29, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Трагедии упм AA8F21F8-7C40-47C5-974C-A62F2711232F.png 828A5F5B-32C2-43F2-98E0-55E4D4B11601.png

2. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Море каква папуча. Тоа се вика вљечка.

@Iv, The Saturdays, buba4e89 and 2 others like this.
  3. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Лајнарка

4. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Од тие кога си непослушен шо те мават.

5. ohlalalala

ohlalalala Популарен член

I toa sho vikas.
    :rofl::rofl::rofl::rofl:

Attached Files:

buba4e89, Kimberly11 and Feminka22 like this.
  6. Annora

Annora Популарен член

И мене не ми се допаѓа стилот на Ксенија дечки, ама сметам дека не е во ред да употребувате такви зборови.
    Начинот на облекување не ја прави лош човек за да заслужува такви епитети.

7. Annora

Annora Популарен член

Денешно време сосема изопачено е значењето на поимот модна блогерка.
    Она што не ми се допаѓа кај повеќето наши блогерки, е тоа што со цел да изгледаат уникатно, почнаа толку различни парчиња и стилови да мешаат, што комбинациите едноставно им се too much.
    Не би сакала тука да ги постирам нивните слики за да доловам поента, но ако ја следите Ксенија, ќе знаете на што мислам. Толку различни дезени, бои, материјали, едноставно ништо со ништо не ми одговара. Секако, тоа е мој личен вкус.
    Исто, дел од комбинациите на Шијакоска, барем за мене се unwearable.
    Ана Ристова ми е во некоја средина, нешто ми е ок, нешто не.
    Најмногу ми се допаѓа Ангела. Има умерен стил, најприродно изгледа и уникатна е на свој начин. Не се труди да биди посебна со тоа што ќе стави се што ќе и дојде при рака. Нејзините комбинации дефинитивно би ги носела.

8. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Не ја навредивме,и ние пишавме дека не ни се допаѓа :)

ohlalalala likes this.
  9. Annora

Annora Популарен член

Ептен лошо звучи.

Regina.Phalange and Stressed Out like this.
  10. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

А не ти звучи лошо тоа што Мели и Лила ги нарекуваат к*рви во темата?

buba4e89 and ohlalalala like this.
  11. Annora

Annora Популарен член

Секако дека ми звучи лошо.

Kimberly11 likes this.
  12. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Тогаш сите кога пишуваат лошо за нив ќутите и не враќате ништо дури поддржувате. Мислам дека коментарот ми е на место :)

13. Annora

Annora Популарен член

Ништо такво не сум поддржала, може само да не сум видела. И зошто се трудиш да ги оправдаш твоите постапки преку постапките на други?
    Сељанка воопшто не е коментар на место, ама ти си знаеш. Јас ти укажав на тоа мене како ми делува, сепак твој избор кои зборови ќе ги употребуваш. Поздрав :)

soffce, Stressed Out and Blue.Sky like this.
  14. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

И јас имам право да пишувам што сакам. Поздрав и до тебе,се најдобро :)

ohlalalala likes this.
  15. AleksandarMaxи92

AleksandarMaxи92 Активен член

Во право си 100%.

Мене и Ристова ми е промашај. Премногу ефекти и премногу монотон стил има. Се што носи не е тоа што природно и одговара. Незнам може да е и до фацата, има ваква некоја не природна антипатична фаца и се што рекламира не допира до мене бидејки не осеќам дека тоа е нешто што и нејзе самата и е нешто што го сака. Тоа е поентата во Македонија, 99% од блогерките само сакат да рекламират нешто било што без разлика дали тие самите го сакат тоа парче или е нивен стил. Со исклучок на Ангела Горгиева и Елена Грнчарова. Нив две ми се недостижни за разлика од другите.

The Saturdays and Annora like this.
  16. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Ангела Ѓоргиева ми е најомилена :l: Многу убаво девојче.

17. Jane.Birkin

Jane.Birkin Популарен член

За македонските блогерки или ако може да се наречат блогерки можам да кажам само дека повеќето се неписмени и прават многу граматички грешки во пишувањето, дали англиски или македонски.

Накратко... Ангела навистина убава девојка е ама монотона, како што кажаа повеќе членки погоре, едноставно здодевна и без харизма додека зборува, стилот нејзин ми е океј. Многу има лажна насмевка:)

Локвенац...згодна е и има прекрасни црти на лицето, висока, добар спортски стил, но навистина не знам што прави во животот. Сум ја гледала на видеа, океј, јака скопска шема(hollest)

Сега ја видов таа Теона Манго, симпатична онака ама далеку е од модна блогерка. Едноставно girl next door.
    Едноставен стил, ми изгледа ко девојче од 15 години. Патем колку има?

Aна Ристова, не ми се допаѓа, негативна и антипатична аура. Стилот и е океј.

Ксенија, став и харизма никаква. Потенцијал воопшто нема, ниту став за модна блогерка.

18. AleksandarMaxи92

Е вакви анализи обожавам хаха, благодарам што си се потрудила за сето ова бидејки плус и јас истото за сите го мислам.
    Како што кажав во повеќе наврати за сите наши блогерки, немат харизма, став, природност, стил.
    Со исклучок значи за Ангела и Елена. Ангела ми е модел тип, но да монотона, мислам дека веќе 3 години слика за све исто пак исто. Додека Елена не е нешто можда којзнае што, но ми е пред сите во Македонија. Не се замара да се моли по сајтови да ја пишуват или да се замара со наши брендови. Ја немам видено на ниту еден сајт ниту пак со некој наш бренд. Едноставно си тера по нејзино и се гледа дека знае за да успее во оваа работа мора да работи за глобални брендови. Гледам дека ја следат и врвни блогерки и брендови и баш онака навивам за неа и ѝ посакувам се најдобро. Плус ми е инспирација бидејки има две мали керќички и знам како е да си млада мајка бидејки истото сум и јас, и пак е пред сите тие блогерки во Македонија кои 95% се млади и без деца и пак неможат да се снајдат.
    Теона исто и јас кажав за неа, cute e, но далеку од блогерка.

Jane.Birkin likes this.
  19. @Iv

@Iv Истакнат член

Читав низ темата па малку и јас да се уклучам ме уби изолацијата почнав да ги анализирам . Не ги пратам баш сите некои и да сакам неможам одбивни ми се, на пример Ксенија, Ана, Маринела, Ена нив не ги можам. Шијакоска почнав да ја следам имаше некој добри комбинации едноставни, после како да ја затупи, а сега па и со домашните блогерски слики и со изненадната љубов кон книгите е досадна. Не знам ни што сфаќаат под поимот блогерки кога во македонија тешко можеш да успееш да станеш блогер, треба за овде друг назив да смислат. Ми делува како целта да им е да зграпчаат гратис се што се може па затоа и не бираат што да рекламираат. Да не ја тупам, јас на инста сум во потрага по рандом девојки кои сакаат да си ја покажаат креативноста низ фотографии и делуват многу подобро од сето тоа изнасилено сликање и натпревар на ставање што повеќе слики и сториња во еден ден.

AleksandarMaxи92 and Kimberly11 like this.
  20. AleksandarMaxи92

Све ти е на место, и жити све, оваа Ена Тасевска ми е смешно кога некој ќе ја стави во било каква тема на модни блогерки хахаха она е тотален промашај и на господ бељата кога се работи за мода

Juicy, @Iv and Jane.Birkin like this.
Thread Status:
Not open for further replies.