Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инста-блогерки

Дискусија во 'Мода и стил' започната од SofiMar_, 29 април 2017.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Katzzia прв пат ја забележав на еден гивавеј тагирана беше. Отворам инста профил гледам девојка образована а исто така и дека се занимава со скин кер продукти.
    Изгледаше за сериозна девојка која знае што прави.
    Ја фолнав, имаше објавено ask me question и гледав секојдневно како им се понаша на луѓето кои бараа совети за кожа, скриншат ставила од чeт и напишала "аман девојко гледај ми ги постовите у дискрипшн стои све, не можам по 100 пати да објаснувам блабла.." ја унфоловнав, неколку денови подоцна се обидов да и го отворам профилот блокирана бев без никаква причина, најверојатно бидејќи ја одследив.(facepalm)

Зошто објавува анкета ask me question, а притоа ја мрзи да им објасни на луѓе што барааат совет??
    Pile of shit.:puke:

Едит: од квалитетни блогерки би ја издвоила Анѓела Ѓоргиева.

На Keva brat, notagirlygirl, koritsaki и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Те блокирала сигурно дека си ја отследила и да не и ги читаш постовите. И мене ме нервира како се понаша, а баш има корисни постови.

На Astrum.Obtutus му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.033
    Допаѓања:
    14.443
    Мене лично повеќе ми се допаѓаат девојки кои се финансиски средна класа, но, се забавни, харизматични, креативни, образовани отколку девојки кои се богати мамини и татини ќерки, не знам едноставно не следам такви, со пари е лесно се да направиш ако имаш тим од луѓе кои ке ти помагаат:)

На темјанушка, T.e.d.d.y, SandStorm и 4 други им се допаѓа ова.
  4. AleksandarMaxи92

AleksandarMaxи92 Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    Со тебе сум 100%!!! Многу луѓе не ја забележуват Елена Грнчарова бидејки не е досадна и не става глупави Giveaways и секакви брендчиња. Се гледа дека не се замара да е некој и нешто во нашата држава и затоа ми е посебна и најдобра. Она ми е тип на Zorannah. Иако е далеку од нејзиниот левел уште, и Зорана така не се замара цел живот за Србија освен на почеток кога беше никој и ништо. После тоа со глобални брендови и лека полека стана легенда во модно блогерскиот свет. И да не стане Елена некоја којзнае каква модна блогерка, битно ја поштевам што се труди во ваква држава да одржува колаборации со светски брендови. Не е лесно да живееш во Македонија, мајка на две мали деца и да работиш за вакви брендишта каде што фармерките и едно блузиче се над 200€ бидејки се од добри дизајнери или познати блогерки што ги креаирале. Баш гледав цени на тоа што рекламира и нема ниту едно парче облека под 150€ бидејки се гледа квалитет. Не дека секој може да си го дозволи да го носи или купи тоа, но битно работата на една блогерка е да носи квалитет и нешто познато. Ете тотално сите наши други блогерки се со Дуки и Дасо и локалните бутичиња. Така да за мене за Македонија е број 1.

На Sunset Flower му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.348
    Допаѓања:
    6.808
    Искрено не гледам ништо лошо во колаборациите со поефтини брендови или бутици. Се знае во Македонија каков е стандардот и барем јас лично не добивам ништо од тоа да следам блогерка која рекламира прескапи парчиња кои не можам да си ги дозволам. Многу повеќе сакам да гледам комбинации од тоа што можам да го најдам тука и да го купам. Единствениот проблем е што нашите блогерки од желба да бидат уникатни ја уништуваат модата и комбинациите им се само за по дома.
    Секоја чест за исклучоците.

На A3155, ohlalalala, SimplyElegant и 13 други им се допаѓа ова.
  6. AleksandarMaxи92

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    Во право си! И јас не гледам нешто лошо во носење на евтина облека или бренд. Бидејки јас не носам брендирана облека како што имат тие по квалитетните блогерки што ги следам.Но сакам да кажам убаво е да се види ваква блогерка во Македонија. Сите други веќе со години сликат за истите македонски брендови и реално почнаа дури брендовите да ми се одбивни бидејки ем што работат со било какви инфлуенсери и блогерки ем креативноста на тие со кој што соработуваат и треба да ги прикажат во добро светло им е нула. И тие подобрите што сликат за нив веќе незнаат што прават. Преферирам да следам блогерки кои носат квалитет и нешто модерно, со тоа ме мотивират да комбинирам макар нешто слично од македонски брендови. Но кога ќе ги видам нашите со промашените комбинации и 100 парчиња облека на нив и стил од 1970та година.. како а да не ми створат одбивност спрема брендот што го рекламират? Многу лош избор имат и додаден и баш како што кажа од што сакат да се уникат веќе незнаат што прават и мене ми се као кловнови

На Sunset Flower му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sunset Flower

Sunset Flower Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
    A Валерија Преспаноска ја следите ли? Мислење
    И дали ја имате заприметено Ана Марија Арџанова видете какви слики има
    Инаку не спомнав исто така добри слики ми вади queen B и најдобри фотки и најмн шо би успеала кај нас мислам дека е Сања Стојановска ама не се труди

На Jane.Birkin му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    1.313
    Не мора ама сака.И исто како што ви е нормално да гледате на инстаграм модели кои се сликаат со долна облека и купачи треба и ова да ви стане.Се чувствува девојката удобно во својата кожа.
    Инста блогерките не се модели тие се баш girl next door.

@AleksandarMaxи92 Кажи речи секој 2 пост во темата е твој.Анализираш,навредуваш па имаш некои критериуми по кој за тебе се модни блогерки сите други се wannabe. За твоја информација сите што се на инстаграм и што објавуваат постови и ги следи одредена публика се блогерки.А тие што рекламираат и добиваат пари за тоа се веќе успешни. Е сега што не се трудат да ги задоволат твоите КРИТЕРИУМИ им даваш епитет wannabe блогерки. Само коментираш дека рекламираат ефтини брендови, маалски продавнички , даваат глупави giveaways какви се овие коментари ?
    Ефтините брендови ги носиме сите, а производите од глупавите giveways си ги купуваме и сами.
    И јас имам облека од маалски продавнички, имам и производи од catrice,a имам и ташни од дуки дасо.
    И не знам што толку си воодушевена од девојката што промовира работи од кои нема нешто поефтино од 150е.Јас лично не би дала толку пари за облека кога има поефтини копии.Поскапото не значи и поквалитетно , само го плакаш името, а во некои случаи си и подвижна реклама за истото.Пр. што е толку посебно во маичка на која пишува guess ?

Девојката Ангела има преубави комбинации, се шминка убаво,културна е , не е напорна за слушање и доби епитет досадна.Што треба да прави човек за вас да ви биде интересен не ми е јасно.
    И високата мода јас не би ја носела.Тие комбинации на сите можни бои,дезени и материјали за мене се NO! Но можеби на друг баш таков му е стилот, сака да направи fashion statement.Затога и секоја инста блогерка си има своја публика.

И наместо темата да оди во насока на навреди на тие 10модни блогерки кои ги стави на листата, треба да оди во насока на други интересни лица за кои сте слушнале и кои ви се допаднале.

На Blackandwhite123, A3155, pinkberry и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.033
    Допаѓања:
    14.443
    Абе може она колку сака да се чувствува удобно во своја кожа ама не е здраво да изгледаш така и да имаш толку килограми. Треба да си го фатиш животот во свои раце и да направиш нешто за себе, да не се лажеме, кога гледам некоја послаба ми е поубвао затоа што таа се грижи за себе и девојки кои вежбаат исто така :)

10. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    1.313
    Да бидеш plus size и здрав е можна комбинација.Можеби вежба и се храни здраво но ете не може да ослабне си каснува повеќе количински.Може девојчево си има здравствен проблем заради кој не може да ослабне.Може едноставно си е гурман и не сака да се откаже од храната за та биде size 0 . Може едноставно повеќе и се допаѓа како изгледа со вишок килограми.Нејзино тело нејзино право.Тоа што има вишок килограми не значи дека не смее да облече купачи или да се слика по долна облека само затоа што луѓето преферираат слаби девојќи.А и слабите не се автоматски поздрави затоа што имаат помала тежина.Има слаби девојќи кои заради модната индустрија ете не јадат доволно или се истоштуваат со вежбање.
    Секој треба да се чувствува удобно во својата кожа, а не како што е ПОСЛЕДНАТА МОДА.

На ohlalalala му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.033
    Допаѓања:
    14.443
    Ако е од здравствен проблем е во ред, пишав и погоре, не ја знам причината ама ако е од тоа што повеќе си се допаѓа такс, не може. Верувај со тек на годините ќе си го платиш долгот од зголемена килажа. Обезноста е многу подмолна болест. Инаку според мене и плус сајз е многу голема пропаганда исто ткаа како што е сајз 0 :)

На Jane.Birkin, Trxmx, mybabymio и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Believe.in

Believe.in Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    667
    Иначе конечно се спомнуваат во темава и други инста блогерки, а не само фешн. Нели темава е инста блогерки, а не фешн блогерки

Queen B ја следам и ми се допаѓа, другиве не ги следам ама имаат потенцијал, само имам впечаток како на сите што ги спомна да им фали комуникација да се поврзат со следачите. Блогер не треба само да става убави фотографии туку и да даде добар опис, некогаш краток некогаш подолг, да е активен скоро секој ден, да даде корисна информација, не само реклама...

Последна измена од модератор: 8 април 2020
    На h.ope и Sunset Flower им се допаѓа ова.
  13. AleksandarMaxи92

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    Хаха..
    Едноставно си коменторам што мислам. Што е проблемот?
    Темата е ваква. Сите се криете зад овие профили. Ако си ти подобра од мене ќе пишуваш од твое име и презиме.
    Да, јас имам некои критериуми и не мора тебе да ти се допаднат или на било кој друг. Тоа си е мое мислење. Се што сум кажала е тоа што јас го мислам и јасно што мене ми одговара бидејки секој има различно мислење и различни критериуми и тоа ми е ок. Еве ти велиш дека не сакаш скапи брендови јас кажав дека сакам. Ти едно јас друго. Не ми е гајле. Твое мислење. Не мора да ми изигруваш адвокат. Едноставно сум на темата бидејки ги следам нашите “Инста Блогерки” и имам мислење што го кажувам и не мора ти да го гледаш или коментираш и не мора да ти се допадне. Трошам време и сум активна овде и затоа гледаш дека коментирам често. А тоа што и како како коментирам си е мое. Убав ден

14. Sunset Flower

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
    И мене Кика Авеиро ми е скрос антипатик, девојчето скроз мислам дека е изгубено,во смисла не знај што да каже, за се има критика, за се има мислење за теми што немаат врска една со друга, наеднаш за све е експертизам таа
    и она сликањето снимањето по дома по гаќи па човече нема врска дека е плус САјЗ не е убаво навистина, одвратно делува одбивно!
    За Ксенија Д последните 4 5 месеци откако го има тој новиот дечко БЛОгеристика! многу е сменета, одбивно му враќа на сите, како од некое високо тронско ниво и она кралица, таков доем ми остави не знам зошто и не знам дали знаете за нивниот конфликт со Ангела. читав на стори кај Ана ристова пред 2 недели мислам пишуваа против Ангела ама индиректно и јас си помислив може за неа да станува збор. Вие што знаете за тоа што се скарани сигурно е нешто поврзаано со инстаграмот.

Да се согласувам тоа и ми беше поентата дека не се трудат а би имале одлична можност

Последна измена од модератор: 8 април 2020
    На Dennings, xxx-ba, BellaCaca и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. BellaCaca

BellaCaca Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2019
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    104
    Изгледа веќе нема другарство помеѓу блогеркиве, им удри на Шијакоска и Деспотоска слава во глава

16. Believe.in

Believe.in Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    667
    Ја разгледував Елена Грнчарова, навистина е прекрасна и ми се допаѓа стилот. Но и фали креативност, има премногу едноличен фид, имаме блогерки кои не ги носат нејзините парчиња и го немаат тој стил, но повеќе се трудат и се креативни. Не зборувам само за фешн блогерки

На h.ope му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sunset Flower

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
    Јас најпрвин заприметив кога на Ксенија и беше роденден сите и честитаа на стори само Ангела не и тогаш чудно падна и гледам некоја членка пишала дека не се ни лајкнуваат, јас заприметив кај ана ристова несвесно ја имаа нападнато ангела. Истото го имам заприметено и кај Шијакоска толку е умслена што пред некое време од овај карантинот да ви кажам право не знам дали и на вас ви е интересно да си анализирате хаха Шијакоска ја имаа повикано на повеќе чаленџи а она пиша као демек ја не предизвикувам никој не можам ја да номинирам , и као демек видете ја сум Број 1 вие тагнувајте ме , таков впечаток ми остава последно арогагантен умислен
    И навистина не се дружат само Ангела и Шијакоска некако се крепат двете. Па не знам дали се секавате Ана ристова напиша за нејзината МОДНА колекција : ) дека нејзините блогерки другарки не сакале да ја стават на стори бидејики се плашеле да не напрај следач +..нема луѓе ај ние тука анонимни смеама тие ов аго претставуваат јавно

На Believe.in и BellaCaca им се допаѓа ова.
  18. BellaCaca

BellaCaca Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2019
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    104
    Хахахах да Шијакоска ептен се умисли во последно време се здружи некако со "Скопска шема"па Миа почна да ја фали по сторињата и удира слава

На Believe.in и Sunset Flower им се допаѓа ова.
  19. Sunset Flower

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
  20. AleksandarMaxи92

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    Офффф... неможам со неа хахах од сите само со неа неможам и со нејзиниот филм :D Незнам.. ајде бар се труди..

На Jane.Birkin му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.