Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инста-блогерки

Дискусија во 'Мода и стил' започната од SofiMar_, 29 април 2017.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. redhead

redhead Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    398
    Mymacedonianhome најави дека ќе се сели во нов дом, па очекувам дека пак ќе се активира. Буквално се ми се допаѓа каj неа и каj elena.alac

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sunset Flower

Sunset Flower Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
    Се согласувам до некаде, за повеќе профили не сум ни чула .
    За виспер навистина е омилена
    За шминки која е таа Марина? Ангела Г дава предобри совети
    Елена алак има добри слики но некако не ми дава некоја инспирација. Треба да се преселуваме ама со коронава.. маја зак ви кажав дом идеален ми има, украси се секој не може да си дозволи толку, а кој не би сакал. Крстевскаива исто така мн девојчево ми е позитивно и не се филма некако доста културна изгледа, и мн ми се допаѓа домот тие уникатни бои никаде немам сретнато искрено. За рецепти не знаев до пред некој период, не готвам, но со карантинов пробав неколку нејзини навистина за ручек идеи има милиони и превкусно е.
    Mymacedinian home лично таа ми се допаѓаше, не нападна, супер во секој смисол стилот и е ист као на елена но кај оваа повеќе топлина се осеќа во домот, а кај елена како празно труло, таков доем ми има оставено.
    Сега ја запратив брзо и габриеле дс пријатни сликички има, вреди да ја проверите

На Believe.in и Gabrielle... им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.320
    hristovskamarina е долгогодишен член на форумов, од тука и ја знам. Девојка која првите обиди ги споделуваше токму тука, со нас, со фемина...
    Сигурно не чита. Поздрав и продолжи така.

На sweet-cherry, S.W.A.G, Blue.Sky и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Sunset Flower

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
    Да кажевте многу сакам профили со шминка , испробување производи баш сега ќе ја отворам

И го отворив профилот, се гледа дека се труди и тоа доста, се надевам и се исплати и е хоби,зашо У мк да успејш е теже. Инаку имам замерка и ги гледав видеата и баш и се слатки едноставни како што треба.Но кај што рекламира сув шампон се познава дека се има искапено, а не добила ефект од сувиот шампон и може да се виде се пресоблекла во други алишта, ако сака дс рекламира треба вистинскиот ефект да е постигнат, јас користам суви шампоно знам како ефектот, ама сепак ако чита нека продолжи понатака

Последна измена од модератор: 20 април 2020
    На Believe.in, marama и danichap им се допаѓа ова.
  5. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Со карантинов имав време да ги испроверам сите овие профили кои ги споменувате во последно :D За тие што ми ги предложи @Sunset Flower искрено krstevskaiva не ми се допаѓа, тие дреч бои по сликите, а и ѕидовите дома и ми се некако ту мач. Од сите што ги најдов за хом декор од македонскиве профили искрено elena alac ми остави многу убав впечаток прво има преубави слики, дури некои од сликите како да гледам пинтерест. А и домот баш ми се допаѓа што не е пренатрупан со елементи, како и да е, се гледа дека има стил девојката. Пак ќе речам, до вкус е. Маја Зак и Мацедонианхоме си ги знам одамна, многу ми се допаѓаат, посебно Маја. Мацедонианхоме ја следам може 2 години и некако профилот во многу различни правци го движеше, во последно како да не знаеше во која насока да продолжи, ама најубав и беше кога се однесуваше на хоум декор. Се надевам пак ќе се активира коа ќе се пресели. Ја побарав и таа Ггагаганг како и да и се вика профилот, убави декорации има ама пак некако пренатрупано по мој вкус.

Whisper има убави слики но не е тип на профил што ме интересира и што би го пратела. Габриеле исто така. Тие мислам како травел им се профилите, прошетале на неколку места низ Европа и готово, травел блогери се. Кога не шетаат ставаат стари слики или сликаат облека и козметика. Следам травел профили ама странски, она што се баш травел, со друг збор скитници, авантуристи, што не се дома собрани.

Мајките не ги следам заради другарка ми што ми изнакажува за драмите што се случувале меѓу нив во пораки како се молеле за лајк, пишав во пост пред некој ден, ми станаа одбивни а не ги ни знам профилите.

Од тука ја дознав и Магнолија, доста корисен профил навистина. Kattzia исто не ја знаев, слични содржини како и Магнолиа. Марина (за шминка) што ја споменавте погоре не знам која е, ама и такви профили не следам многу.

Најмногу искрено следам блогери за храна, прв беше Дејв, дури и готвач- книгата ја имам купено, искрено многу ме мотивираше неговиот профил да почнам да готвам:D Сега ги има повеќе, сите што ги спомнавте ги пратам, само имам забележано дека некои ги повторуваат рецептите. Стефанија Несторовска би ја издвоила, има убави здрави рецепти, ми се допаѓа.

На Believe.in, Gabrielle... и Sunset Flower им се допаѓа ова.
  6. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.766
    Ти благодарам :) Хоби ми е инстаграмот, зависник од козметика посебно од пристапна па сакам да споделам и со другите. Шампонот не е сув, баш шампон за миење е, затоа и на почеток е масна косата, а потоа е чиста и миена.

@danichap навистина ми е драго што ти се допаѓа мојот профил. :hug:

На tetovcankata91, Kimberly11, koritsaki и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Sunset Flower

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
    Ти се извинувам, не знаев

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sunset Flower

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
    Настрана од темата блогери, карлеуша видовте на стори кај неа како декорирале као из бајке

На Believe.in и Mariangel им се допаѓа ова.
  9. redhead

redhead Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    398
    Магнолија ја обожавам па на овие новите сторис како зборува едвај чекам да почни со видеата. Многу сакам да ги гледам oursensoryfamily како шетаат во таа прекрасна природа посебно сега кога ние не можеме.

На tetovcankata91, Lepaaa, Mariangel и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Believe.in

Believe.in Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    667
    Истото и јас си го мислев и за двата профили ♥️ едни од омилените ми се

На h.ope, Lepaaa, marama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.320
    Ви благодарам девојки:l:

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Believe.in

Believe.in Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    667
    Истото мислење ги имам за крстевскаива, па и за повеќето што ги спомна. За травел исто мислење делам, само што моментално и странските што ги следам постираат стари слики и други теми.
    Профилите на Габриеле и Виспервес мислам се травел и лајфстајл, ако не се лажам и двете имаат други професии, а во исти кош би ја ставила и Сандра Кирков. Не се строго травел, но и трите зрачат со позитивност, тоа ми е причина плус да ги следам.

На h.ope, redhead, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Gabrielle...

Gabrielle... Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2019
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    239
    Дечки фала ви многу за позитивните критики и за забелешките. Секој коментар многу ми значи, ако се сеќавате го ставив профилот тука за да ми дадете коментар и забелешки како да го унапредам профилот, односно како некој од страна го гледа профилот. Точно една година откако почнав 'посериозно' да го гледам инстаграм и да го градам профилот, а и да објавувам слики од мене. Некако претходно не сакав воопшто да се експонирам.

Е сега пативањата се од љубов, и пред се за лична сатисфакција, и се секогаш платени од лични средства...не се за да имам 'материјал' за инстаграм. Патувањата засега се од Европа, се надевам ќе имам прилика и надвор од Европа. Истите се 'budget' патувања, и воопшто не ми е целта да прикажам луксуз или дека не знам како го живеам животот на висока нога. Најмногу ми значи искуството од патувањата, не во каков хотел ќе спијам или дали ќе можам да си дозволам да јадам во некој најпознат ресторан таму. Среќа со сопругот имаме исто размислување па многу-многу не инвестираме во друго, туку сите пари ги трошиме некаде да прошетаме. Колку што имаме можности (време и пари) шетаме, и покрај тоа сакам да споделам убави слики, естетика, па и корисни совети од некое искуство. Секој што ми пишал на инста за некаков совет за некое место, ептен сме разврзале муабети. Сакам кога инстаграм не спојува заради заеднички интерес-пасија кон нешто заедничко.
    Сепак, сите ние кои објавиваме 'патувачки' слики имаме и други професии, некогаш е многу тешко да се хендлаат сите работи, и кај нас, па не сум сигурна, но и на балканот нема некој на кој тоа ми е полновреме работа. Отворив и блог(не ми е почнат) но сфатив дека не можам на сите страни, и нема да можам квалитетно да го одржувам.

Професијата на Whisper.ves е во областа на туризмот и е тесно поврзана со патувањето, па затоа и успева да го одржува квалитетен Блогот. Ќе ја поттикнам да си отвори профил и да го сподели своето размислување.

За оваа година имав многу планчиња за пативање ама ете ситуацијата е каква што е. Ќе има време, здравје ќе прошетаме.

Инаку сакам да споделам дека инстаграм не е толку фејк колку што изгледа. Во некои од тие групи за поддршка запознав толку многу пријатни и квалитетни пред се личности за што сум многу благодарна. Една нив е whisper.ves, потоа од тука актуелните Дани- @oursensoryfamily, па Марина @hristovskamarina...уште една травелерка @serafinapekalla ( вреди да се погледне профилот)...и многу други.

Извинете што се распишав ‍❤❤

Последна измена: 20 април 2020
    На h.ope, tetovcankata91, ohlalalala и 5 други им се допаѓа ова.
  14. redhead

redhead Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    398
    Јас не знам кој е кој од тука на инстаграм :) еве сега еден куп заследив што ги препорачавте. Од травел блогови ја следам и моникапотер прави убави мини репортажи за секое место, храна, култура...баш е интересна ко ќе патува.

15. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Ја заборавив уште и Сандра Кирков, таа ми беше многу интересна кога не живееше во Македонија, преубави слики има, мене лично една од омилените ми беше. Ама сега веќе и таа ми стана иста како сите.. Тоа лајфстајл блогерите извинете (ако има некој од нив тука што чита) ама најдосадни ми се зашто имам впечаток дека не знаат ни сами кај тераат. Рекламираат работи што им се дадени гратис тоа е премногу очигледно, од авион се гледа, и никогаш нема да дадат искрена реценција или препорака за нештото. Само не ми е јасно зашто се бламираат за еден крем, сите знаат дека е реклама, еве јас а и многу мои познанички никад не би купиле производ кој го рекламираат блогери. Имам интернет, сама ќе си истражам дали производот е добар, не мора некој таму да ми кажува.
    Таков впечаток за жал имам и за Моника Потер, она ми е интересна само кога е на шетање, начинот на кој раскажува и пренесува е како филм да гледаш. Ама и она веќе напна со тие спонзорирани постови, а патем профилот и започна како рецензија за храна по ресторани и тогаш многу повеќе ми се допаѓаше. Ги удира славата у глава и не знаат на кај тераат.
    Ете затоа мислам дека 99% од се на инстаграм што се гледа е фејк, исфорсирано, веќе видено...

16. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.814
    Допаѓања:
    25.444
    Се извинувам за оф-топик, ама ти благодарам. :l::l::l:
    п.с. ако некоја феминка ме следи, а јас вас не, ве молам дајте ми до знаење за да ви направам follow back, генерално правам на сите ама некогаш пропуштам ненамерно или не сум забележала.
    :f::mp:

На crimson, Blue.Sky и LivingGlam им се допаѓа ова.
  17. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    Факт е дека парите се пресудни. Апсурдно ми е да исмевам некои наши девојки кои вложуваат доста труд само затоа што не ми се допаднала идејата и концептот, фотографиите не им биле квалитетни, комбинациите не чинеле...Имаат ограничени можности. Познатите блогерки од светот што ги следат милиони си имаат тим позади себе, некој кој ги советува, стилисти, професионални фотографи и премногу средства за да можат тоа да си го дозволат. Нормално е дека фотографиите им се интересни кога се направени на прекрасни места и дестинации кои секојдневно ги посетуваат а за кои просечни луѓе од кај нас само може да сонуваат. И покрај тоа што многу зависи и до самиот вкус, сигурно полесно би склопила комбинација со одбрани дизајнерски парчиња со астономска цена отколку со некои скромни и неквалитетни парчиња од локален бутик. Не дека баш и следам некои наши ама повремено ми излегуваат дел од оние кои многупати сте ги спомнувале. Иако можеби крајниот ефект не е ни одблизу тоа што треба да биде, се гледа дека многу време вложуваат во тоа што го прават. Не е смешно и трагично што рекламирале Дуки и Дасо и слични, сигурно нема Шанел да ги ангажира. И ситните локални брендови плаќаат за реклама.

На ohlalalala, Skorpija25, @Iv и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Feminka88

Feminka88 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2019
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    298
    Блогерка и инфлуенсерка ја признавам само Ангела Ѓорѓиева оти девојката си има своја професија беше модел и ја бива за пред камера, одмерена е и знае што да каже.

Исто така и Јанева е супер.

Ама Шијакоска, чувај боже. Жената многу замара со се и сешто на инстаграмот. Некои беспотребни работи што не и доликуваат ни на годините.
    Какви инфлуенсери се тоа жити се...

И фановите на нашите блогерки и нивната публика се девојчиња под 13 години.

На ohlalalala, Sunset Flower и Ladybug2436 им се допаѓа ова.
  19. Sunset Flower

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
    Баш за Шијакоска на место. Јанева не ја свиѓам воопшто, Ангела порано сите тука знаат ја поддржував неизмерно но многу ми е ладна и монотона стана. Грнчарова ми е бр 1

На AleksandarMaxи92 и Feminka88 им се допаѓа ова.
  20. Ladybug2436

Ladybug2436 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    647
    Се согласувам. Анѓела, Јанева и Теона ми се прави дами. Секогаш се искрени, пристојни и многу ми се допаѓаат нивните слики.
    Најантипатични ми се Ксенија и Шијакоска. Порано ги следев ама кога почнаа да ставаат некои досадни сториња одма ги отследив.

На Kimberly11, Wild.Cat96, Sunset Flower и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.