Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инста-блогерки

Дискусија во 'Мода и стил' започната од SofiMar_, 29 април 2017.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. soffce

soffce Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2017
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    214
    Софиа Јанева ми е слатка, многу приземна и стандард враќа на пораки со цели реферати кај што све убаво ти објаснува.Еднаш ја прашав со шо јавитка косата и видео ми прати од јутуб мислам, и фигарото и капки и све..Ептен има добар однос со фоловерсот, меѓутоа треба да вежба на зборувањето пред камера зошо многу често знае да и трепери гласот и да и се осеќа тремата, али како и да е мислам дека тоа се подобрува со праксирање тако да ..а и некад знае да ме нервира со претерани реклами за дм и балеа производи.Не знам може стварно има убаво искуство со производите, но од страна знае да ми зазвучи на обична фејк реклама.Углавном океј фина особа, се труди.

Ангела Георгиева исто враќа на пораки, приземна девојка, убав минималистички стил и од македонскиве ми е најомилена.

Александра Шијакоска не знам мене ми се допаѓа, реална е, звучи самоуверено, си го сака животот не се срами од тоа што е, и ептен ми се свиѓа, па дури и ми влијае тоа баш позитивно.Како што некој горе наведе дека премногу постира за нејзиниот приватен живот и иритирало тоа, да стварно постира али шо знам ни тоа некако не ме нервира него баш ми е природно и кул баш мислам дека ги мотивира луѓето да се онакви какви што се.
    Исто такс најдругарски се понаша по пораки, стандард враќа и околу тој поглед е топ ко претходните две погоре.Околу стилот нема многу што да се коментира,сепак блорерски фешн е поразличен од нашиот секојдневен,патем има многу добри комбинации направено, според мене си има сенс за блогерски фешн иако комбинира ефтини парчиња, и блогеркине у странство знаат да се опнат цели у розево у широко или не знам таму шо само со знак гучи на сред маица и одма све е топ 300 илјади лајкови.Не би го нарекла копирање, пре би инспирирање од попознати и поуспешни блогерски which is fine, и блогерскине у странство повеќето личат една на друга па никому ништо.

Другине нема да ги коментирам пошо не ги следам, чат пат знае да ми се избаци слика од нив нс тоа explore али не би да ги коментирам.
    пс:ве читам, ве читам и некој коментари си се скроз на место, со пристојни критики и лоши и добри меѓутоа некои.. хаос, ко да сте седнале сите комплекси да ги истурате на темава со ужасни погрди зборови, олабајте бирајте малце зборови со кои ке критикувате затоа што сите знаеме дека читаат истите личности што ги пишуваме тука.Знам дека со тоа што се блогерки си подлежат на такви критики али мислам дека треба да бидете полабави мслце поблаги, не е баш вкусно да читаш за себе дека си сељанка глупача прегрда клошарка.Можете да си го кажете мислењето и со други зборови а не со најселските најнавредливи.Ваш избор али од мене биг ноу.
    Па то је то од мене 8)ако ми текне на уше некоја ке пишам.

На Blackandwhite123, A3155, lovemme и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    553
    Се согласувам за kattzia многу е занес, а магнолиа баш изгледа океј :)
    Ама не знам бе, и на двете имам пишано од пред 2 и пол недели никоја не враќа
    Разбирам се, многу ги следат, многу им пишуваат ама 2 и пол недели? Па штом се нафатиле тоа да го прават нека го прават како треба
    Еве Ангела пример, Шијакоска или Ана, колку повеќе од нив ги следат, кога и да сум им пишала ми враќале за 1 час максимум
    Безвеза

3. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.865
    Ич не се креативни.
    Сега во карантинов сите истата поза легнати на кревет со чај или книга во рака. На сите unfollow.

На piglet1, Izaabella, Astrum.Obtutus и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Believe.in

Believe.in Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    667
    Мислење за annstijanova?
    Дали вреди да се следи?

5. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    66.752
    За љубителите на шминка ви ја пррпорачувам glambynadica. :) секоја слика од шминка и е уметност, не можам да се изнагледам. Соработува со многу светски познати брендови како Anastasia, Huda, ColourPop и сл.

На CindyAnn му/ѝ се допаѓа ова.
  6. dinatatina89

dinatatina89 Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    8
    Здраво и од мене.

Ангела ми е број 1 од нејзината бранша, а за нега на кожа МИ БЕШЕ Катзиа... веќе не.

Значи ја пратам уште од времето кога не беше активна вака преку постови туку повеќе преку сторис.
    Тогаш беше голем поборник на природно и секој втор збор и беше за нафтените деривати.
    Сега ја читав деновиве за тоа како се што е природно - не е добро.
    Одлучи се значи. Дотогаш ја отследив зошто ми е заглавена во некој нејзин свет на вреѓање.

На страна од тоа, што со другарка моја заврши на Фон за маркетинг и нема никаква школа за ова што го пишува.

Ангела , ми е срцка. Не знам зошто ама нејзината енергија ептен ме привлекува додека пак Ксенија фуј! Ужас.

На ohlalalala и CindyAnn им се допаѓа ова.
  7. Anna77

Anna77 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    33
    Јас сум разочарана и од magnolia и kattzia
    Оваа на магнолиа веќе е толку приметливо дека соработува со bellina , оливал и биодерма значи хит ! На сите постови само нив , се излажав купив еден тон работи од bellina па после дома кога го проверив составот полн со ПЕГ , фраганс , итн само 50% природни состојки , гелови за туширање па од ДМ балеа и алверде или бебешките имаат сто пати подобар состав ( се разбира не сите ) , а за оваа што не враќаат немам коментар , па што се нафатиле тогаш да го работат тоа или пак ако имаат слични прашања нека стават на стори тоа што ги прашуваме или ич и да не го прават тоа , демек помагат ( на најблиските враќаат и објавуват слики ) а тие се нафурале. Башка сега пак Магнолиа си се здружилс со др.Бунда и гледам исто и на Бунда на сторињата од белина пакет , а таа пак си препорачува нејзини креми серуми по 3000-4000 ден ! Значи но комент за нив , сама си воведов рутина има толку многу објави за сите производи и нивните состојки и тоа како влијаат врз кожата на база на истражувања правени во светот !

На S.W.A.G, CindyAnn и Emilija97mk им се допаѓа ова.
  8. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.033
    Допаѓања:
    14.442
    Даа, и побарав еднаш на магнолиа предлози за серум. Значи и беше нагласено да ми понуди неколку, таа само едно од оливал. Шта речи :)

На Emilija97mk и Anna77 им се допаѓа ова.
  9. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098

Сите кои ме следите, а олку сте исфрустрирани од моите постови - ве молам отследете ме за да не се зголеми вашето незадоволство.

Јас, за жал, немам начин како да ги нарачам кремите од кај докторката со оглед на тоа дека живеам во Франција, ама да, би ги пробала со задоволство.

BTW, ПолиЕтиленГликол (ПЕГ) е широк поим и не треба да се генерализира. Ако јас генерализирам после твојот коментар ќе ги оценам сите луѓе како злобни, ама сум многу среќна од својот напредок како стручно лице на тема “козметика” така што нема тоа да го направам.

Spread positive vibes and stay happy.

Како што се заблагодарив постови наназад така морав да одговорам и на овој коментар.

@magnolia.glamour

На h.ope, eva993, Believe.in и 3 други им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.320
    Јас имам премногу осетлива кожа, склона кон црвенила, првут, лишаи...
    Сум барала совети и кај @Biodevojka (која е прекрасна) и кај магнолиа.
    Мене ми препорачувала толку многу уља, серуми, креми...од најразлични марки и производители. Посветила 5-10 минути за мене, сослушала за типот на кожа, колку сум спремна да потрошам, место на живеење и што ми е на располагање според понудата на пазарот.
    Немала утка до сега. Последно, од биодерма спф 30, топ е.
    Не знам, може до кожа е...

На h.ope, koritsaki, Ketchup и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Anna77

Anna77 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    33
    Никаде не кажав дека ти ги користиш производите од ДрБунда туку дека таа ги предложува и си има заработка , плус не те следам туку имам слушано од многу девојки дека не враќаш така да незнам што да ти кажам твое е како ќе се однесуваш со следачите , јас немам право да ти судам туку коментирам мое мислење

На многу други пак не посветила ни 1 мин или им отворила само порака така да немам коментар сите сме исти ако враќа на еден може и на друг , разбирам секојдневно колку пораки им стигаат и на двете но тоа им е работата и за тоа треба да се најде време ,поздрав

Последна измена од модератор: 28 април 2020
  12. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Ја како што сфаќам, профилите во стилот на kattzia и magnolia се еден вид на блог за козметика, а не за бесплатни лични консултации.
    И како тоа да враќаат на пораки им е работа?!

На Ana.99, eva993, kim.k и 17 други им се допаѓа ова.
  13. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098

Ех да си здрава и жива. :*

На Mariangel и Zfer им се допаѓа ова.
  14. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.559
    Ај ве молам без препукувања на темата , што имате да си кажете меѓусебе можете преку ЛП , да не ја полниме темата со off topic , дискутирајте ко што треба.

На soffce му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AleksandarMaxи92

AleksandarMaxи92 Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    Последните неколку страни темата личи као некој си High School Crap полно со mean girls и ништо не ви чини. Олабавете бре луѓе!! Што е поентава со поракиве и која ви вратила која не и што ви препорачале? Направете некоја друга тема некоја си “ Не ми вратија на пораки кај да ги тужам “. Боже мили, имате онлајн колку сакате секакви инфлуенсери, блогерки, совети, видеа со чекори, видеа и текст за секаков продукт, и милион други стручни лица. Не мора сите да ве знаат која ви вратила која ве оставила на Seen, и уште 100 глупости.

Последна измена од модератор: 28 април 2020
    На soffce, Scorpiongirl12, Mariangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Абе ајде.Јас сум инста ѕвезда и ако некој од фемина пише нешто против мене ќе кажам одследи ме(n) Зар не треба да знаете да се носите со критики?
    Мислам секоја критика е поголема реклама од сопствената реклама.

Никој не знам од овие освен Анѓела сум кажала и порана интересно е девојчето од тука ја научив и заследив на јутуб.Ама не го гледам редовно имам други поинтересни јутуберки:)

Од ината го имам видено профилот за Дариан дечко ипол борец најубав:inlove:

На simoncelicius, ocicka2014, lovemme и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Sunset Flower

Sunset Flower Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
    Хаха одамна ме немаше ама започнавме на работа
    Гледам и не можам да видам како хејтате се ви смета, не велам и мене некогаш ама секој си има своја приказна некоја секој профил и во право е критиката е секогаш добра и секој треба да прифати тоа кажува за него како таа личност се носи , можеби некој магнолиа ја доживува арогантно, некој не, некој спонзорирано, мене лично ми помогна ми врати . Секој посебно а во врска со тоа што кога ќе прашаш некој што користи пример се случува со сите така звани блогерки, со тоа што соработуваат од тоа ти препорачуват, ако не ти препорачаат од тоа се демантираат сами. Прв случај кај ангела горгиева порано знаете омилена ми беше сега не. И пишувам за кармин от кој го ставила таа соработуваше со голден роуз ми кажува бројче се кога на крај излегува она ставила mac кармин али од голден роуз зема пари и од тогаш не ми се свиѓа. Втор случај исто со Ангела и има пишано повеќе пати зборувавме нешто ван тема љубезна културна иако ја чекав 4 дена да врати цело време на стори јутуб зборуваше за одреден производ и она ми вели не го зимај земи друг и ја се чудам, па дали бре за пари све и свфашта рекламирате ли ? Па знаете ли колку девојчиња пратат и зимаат, се што ќе видиш не се зима.
    Друга тема дали некој има сознание дали на ксенија деспотоска и јанева и се купени следачите? зашо гледам нагли паѓања и имаат само по 500 600 лајкови...и на некои битни слики над 1000 но за толку следачи нели е малку ? и кај шијакоска го имам заприметено уше коа имаше 18000 следачи имаше ист број на лајкови колку и сега а сега има 28000! не знам како може..Ја мислам дека на Ксенија и заврши кариерата како така наречена Блогерка И ваше мислење за тоа во карантинов кој ви прави најдобри фотки, постови , стори? Мене ана ристова ми станува јака со сликите не знам зашо а ја имав одследено, Ксенија е лузер лузер лузер видете и ги сликите само по 200 лајкови хаха, шијакоска е врвот на мизерноста нема ни една квалитетна фотографија, воопшто не е инспирација без нејзините фотографи. Маринела исто така ми е супер, многу игра и на пати ми е пресмешна ама пак позитива е и она има 5000 следали а на сликивте по 300 ЛАЈКОВи, па ја со моите 600 следачи више имам :D И гледајте на оваа тема како разговор без карање со позитива Pozz

Последна измена: 28 април 2020
    На buba4e89, fateful, Emilija97mk и 2 други им се допаѓа ова.
  18. BellaCaca

BellaCaca Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2019
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    104
    Не ми е јасно што е блогерсково кај Ксенија денеска на my story што го ставила дечкото во чорапа и влечка како вади и Шијакоска со децата и 100 слики ќе изнастави од пижами па како децата вриштат....што е модново

На Emilija97mk, Anna77 и Sunset Flower им се допаѓа ова.
  19. Sunset Flower

Sunset Flower Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
    Па и ја тоа се прашувам и како не дигаат со лајкови туку стагнираат? Не може шијакоска на 18000 следачи да има 4000 лајкови и на 28000 4000 и некад по 2000 нели ?
    Ја не знам зашо воопшто дали некого инспирираат или напротив баш те тераат да не купеш од нивна продавница..! Некад ми се чини се што рекламира шијакоска ама баш нема да купам ни па ксенија...

На The Saturdays, Anna77, AleksandarMaxи92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Ladybug2436

Ladybug2436 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    647
    Мене ми се има случено поради Ангела да пробам неколку шминки од Револушн исто неколку пати има спомнато и жива катастрофа беа, немам зборови. Не сум експерт ама ова што го кажа според мене е 100% точно за Ангела. Иако многу ја почитувам затоа што има убави слики и модерни комбинации, не и верувам кога зборува за козметика. Од друга страна имам неколку пати купено производи што ми беа препорачани од Магнолиа(серум и крема за лице), Јанева (конкретно пробав пудра за лице и ми се погоди ептен), Теона (книга, што излезе многу интересна).
    За лајкови имам приметено дека кај сите варираат, Ангела на некои слики има по 800 на некои по 2000 (ако гледаме така 800 се ептен малку за 20 и кусур илјади фоловери) не знам стварно, може на сите им се купени :D

На Wild.Cat96, Anna77, AleksandarMaxи92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.