Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инста-блогерки

Дискусија во 'Мода и стил' започната од SofiMar_, 29 април 2017.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sunset Flower

Sunset Flower Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
    Па баш за сенките беа од револушн што зборував она ми пиша не ги зимај не чинат хахаха што се порачува од онаа страницата шминка, и секогаш зборува за скапи шминки сама што ги плаќа значи, Јас мислам дека ако рекламираш нешто првин треба тоа да го користиш !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    А не револушн сенки, голден роуз карминче а на видеata na neaМарк џакобс, есте лаудер.
    Гарант им се купени не може инаку каде толку малку лајкови...
    Теона дава добри совети за патувања и препораки престрашно дообри за книги навистина, ама девојкава воопшто не е за мода и стил, не ја бива едноставно. Нека се насочи на патувања подобро е и она има купено исто така следачи зашо повеќе од 300 лајкови нз дали има, но неа повеќе ја ценам од Шијакоска

На Wild.Cat96, dariaslife, ohlalalala и 2 други им се допаѓа ова.
  2. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.369
    Можеби имаат голем дел купени followers меѓутоа има и врска со алгоритмот на инстаграм. Пример јас имам 1500 реални фоловерс меѓутоа моите постови им излегуваат на home page на многу малку луѓе, пример последниот на само 306 луѓе. Читав доста дека ова е поврзано за тоа колку си активен на мрежата, лајкуваш, засладуваш, ама никој не е сигурен како точно работи алгоритмот.

Инаку јас на нашиве блогерки не би им верувала баш за препораките зошто апла се гледа дека е за реклама и платено за препорака.

На buba4e89, Wild.Cat96, dariaslife и 9 други им се допаѓа ова.
  3. AleksandarMaxи92

AleksandarMaxи92 Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    Кога сме кај козметика и слично, ќе ве советувам сите што имате проблем со лице и слично, има една предобра компанија од Косово за која незнаев до пред некој месец а ја видов на реклама кај Елена Грнчарова. И пишав и девојката иако не е Магнолија левел, беше пре кул и ми објасни кои се какви се и ми даде нивно Вибер бројче за тие да ми објаснат подетално бидејки имале стручно лице. Е сега се случи следното.. Порачав крема каква што ми кажа Елена незнам беше околу 30/40€ а јас цел живот имам проблеми со акни особено сега после трет пораѓај ми се расипа цело лице. Значи се испробав креми од секакви суми многу скапи и сл. И за кремата решив да и верувам на Елена иако мислев дека само го рекламира тоа за пари. Ми стигна кремата за 2/3 дена и почнав да ја користам и првите 3/4 дена лицето ми стана жариште уште по лошо од тоа што веќе ми беше, и решив да и пишам пак на Елена и малце бев и изреволтирана и девојката очигледно се уплаши дека можда нешто погрешивме. Ми кажа дека одма ќе стапи во контакт со газдите и тие ќе ме контактират плус таа во меѓувреме ми даваше совети и ме смируваше. И праќав фотки какво ми е лицето, и таа лично ми зборуваше дека истата крема ја рекламирала бидејки ја испробала и исто така имала по некоја акна и се и поминало за 2 дена и исто така била зачудена колку се добри. За некој саат / два ми пиша вработен од таа компанија која се вика Blerta SkinCare така некако, и ми објаснија дека кремата така работи и такво дејствије имала. Јас веќе кажав дека нема да ја користам доста многу се уплашив, но луѓето ме убедуваа да не застанам и ајде со тешко срце ги послушав. После 3 дена лицето ми стана од мазно по мазно. После 33 години вака лицето си го видов чисто и мазно без ниту една акна. Посреќна не сум била никогаш бидејки од секогаш сум сакала да имам добро здраво лице. После тоа на Елена лично и пуштив на адреса некои подароци бидејки ме убедуваше дека ќе бидам во ред и доста многу ми помогна. И сега би замолила некој од овде што се разбира во нега за кожа да ги провери и ако сака и да ги испроба. Јас до ден денес ги користам купив и други кремчиња и ги ставам на моите деца кога некогаш им излегува нешто невообичаено по тело или лице секако прво се советувам со човек од таа компанија и секогаш помага тоа што ми го нудат. Компанијата е Blerta SkinCare или BlertaFaceCare од Косово се и вршат достава до Македонија имат и вебсајт. Затоа од тогаш Елена ми стана и една од омилените во Македонија. Мислам дека кремите од таму се предобри и би ви помогнале доколку имате потреба од тоа.

На dariaslife, tetovcankata91, Deababy16 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    1.313
    @AleksandarMaxи92 и ти до вчера беше во mean girls се додека не ја искритикуваа Грнчарова.Последниот пост ти е апла реклама на крема и повторно на таа девојка.Има соодветна тема за креми, ако беше целта да помогнеш некому.
    @Ava.84 сподели некои инста блогерки или девојки кои имаат youtube видеа кои постираат во правец на козметика,здрав живот ,мода од се по малку.
    @marama предобар ти е профилот.Ако сте заинтересирани за козметика дефинитивно треба да ја заследите.

На S.W.A.G, marama, xxx-ba и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. AleksandarMaxи92

AleksandarMaxи92 Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    Да. Сакав да помогнам ако некоја друга девојка го има истиот проблем. Сметам дека не треба да си на некоја си тема посебна за креми за да советуваш и препорачаш нешто што може да е од помош. И модни блогерки и инфлуенсерки рекламират козметика и креми. Што е тука проблемот? Дека Елена сум ја споменала? Тоа е најбитното?? Од толкав реферат тоа е проблемот? Ми помогна девојката и ја спомнав. Сигурно за ваше задоволство нема да се стегам да ја коментирам и пофалам. Има 5/6 корисника овде ако не и повеќе и нон стоп си ги зборуват истите девојки, така да и јас си зборувам за тоа што мене ми се допаѓа. Ти ако сакаш тоа “Елена Грнчарова” а и многу други гледај и читај го со друго име како некоја што тебе ти се допаѓа и ти помогнала ако толку ти пречи. Епицентар ми беше страната со крема бидејки денес се зборува по нешто за тоа овде. Многу девојки се борат со проблемот да пронајдат добри креми и јас сигурно дека не им кажав да тркнат одма таму и да купат креми. Само замолив да проверат тие што се разбират во тоа какви се тие креми и дали се навистина ок или мене само ми се погодија бидејки ми помогнаа премногу! Незнаеш едноставно некогаш дека ќе налеташ на нешто корисно од блогерки / инфлуенсерки бидејки најчесто рекламират разни работи кои не ги ни испробуваат само за пари.
    За твоја информација уште пред да ја критикуваат Елена повеќе пати пријавив мислења кои беа невкусни спрема Шијакоска и Деспотовска. И уште пред да ја критикуваат Елена лично се извинив на модераторите и побарав да ми избришат милион мислења бидејки почнав да гледам различно на ситуацијата кај нашите девојки во Македонија и дека толку е капацитетот и дека џабе сум зборувала глупости. И доколку некоја од тие што сум ги увредила читат овде, оваа прилика ја користам да се извинам за секој збор и увреда, навистина сте неверојатни!! Од голема желба да видам некоја од нашите на светска база бев многу надвор од сите граници. Неможев да се помирам дека нашите блогерки рекламираат нешто што не е светско и дека стојат во едно исто место и некако ми се задоволни од тоа. Затоа сфатив дека едноставно можда толку се може за овде. Сите имаме различен вкус но битно трудот и желбата ви се прекрасни и имам голема надеж дека ќе имаме и успешни девојки на некое си светско ниво во иднина и се надевам дека тоа ќе биде некоја од вас кои ве зборуваме овде. :) Уште еднаш се извинувам и одиме понатаму. Се учи од грешките, сите сме луѓе, немој да ми се правите ангели сите грешиме битно е да се извиниш и прифатиш грешка. Толку од мене за ова.

На dariaslife, tetovcankata91 и Anie93 им се допаѓа ова.
  6. Deababy16

Deababy16 Нов член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    3
    Zdravo zenski! Se raduvam sto se pridruziv konecno na forumov,postojano ve citam :)
    Instagram koristam odamna pa bi spodelila nekoi profili koi mi ostavile dobar vpecatok:D
    Angela Georgieva mi e no 1 za blogerki,ednostavna,moderna,elegantna.Pokraj nea profili drugi koi gi sledam za kozmetika i nekolku blogerki:
    Na site im imam pisano i mnogu prijatelski odnos imaat.
    Najnovo ja zaslediv katzzia ja doznav od vas i sofkaka koja ima prekrasni recepti! Ima live sekoja nedela,pa koj saka da eskperimentira vo kujna vi ja preporacuvam:)

Прикачени фајлови:

На Mariangel и ohlalalala им се допаѓа ова.
  7. tetovcankata91

tetovcankata91 Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    31
    Нов член овде од денес :) :)
    Често доаѓам на темата да прочитам што е актуелно кај нашите блогерки и многу од вас знаат да напишат преубави мислења :)
    Од сите девојки си ја обожавам Ангела Горгиева највеќе. А исто интересни и убави ми се Шијакоска Теона Јанева и Грнчарова

8. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    @Katie90 јас сум по фамилијарните влогови и ми се германски.Ако знаеш германски ќе ти пишам некои што знам за шминкање .Имам една беше бјути сега е фемили влог:drunk:Нова имам на инста фамилијарен влог ама повеќе спорт и со маж и прават многу смешни видеа со играње и тикток.Многу ми се интересни и позитивни.Ги следам и двата профили:l:Секогаш насмеани и расположени :)

9. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.766
    @Katie90 ти благодарам :hug:

mincyys, getonmymirror.com_pb и beauty1etc се одлични профили за козметика. Скроз различни ама имаат супер рецензии.

На Minci13, Emilija97mk, Katie90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. mybabymio

mybabymio Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2020
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    85
    Јас лично немам проблеми со кожата, но мојот син кој има 13 месеци има проблем. Го носев на неколку дерматолози и никој не ми даде конкретно решение, туку кај сите беше истото - ќе помине, ништо не му е секое второ бебе има ваков проблем. Ако оставев на тоа ќе помине, Мио ќе беше цел со рани и претпоставувам и со лузни. И пишав на магнолиа последниот пат кога се враќав од дерматолог за проблемот, знам во кола бев и ми врати за многу кратко, не можеше да куца бидејќи беше со детето, па ми снимаше говорни пораки што да направам. Не потенцираше ниту една линија, туку ми објасни каков состав да барам кога ќе бирам крема, како и колку пати да мачкам, баш детално и опширно. Јас сум и многу благодарна, ги следам советите кои ми ги даде и колку толку ја држам кожата на Мио под контрола и се надевам дека навистина ќе го нарасне проблемот, но дотогаш барем најдов начин како се тоа да не завршува со крвави рани и да е во најблага форма. Пишувам како мајка на бебе, кој се соочил со ваков проблем ќе ме разбере колку се тоа може да изгледа страшно без разлика колку не е опасно и минливо. А исто така, и направив follow на katzzia или како и да е, и добив block. Смешно. Така што, верувам дека жената не одговара на пораки за кои има напишано пост со детално објаснување, туку на пораки за кои навистина е потребен одговор.

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Бидејќи magnolija била членка на форумов ќе и дадам совет дека не е ок на некои да враќа на пораки а на некои не т. с. да се остават на сеен. Подобро воопшто да не се отвара пораката. Има што ја следат и ги лајкуваат постовите и коментираат, а на порака што не е од типот напрај ми рутина не враќа.
    Советите и се прекрасни, корисни, се учи нешто повеќе, се разјаснуваат работи. Но убаво би било да има има рецензии и за некои други производи (серуми, креми, спф) а да не се само на оние што веќе соработува. Има но тоа е ретко. Ќе продолжам да ја следам, пред се заради советите.
    И на крај читајте декларации, колку толку знаеме нешто да читнеме, ако не знаеме интернетот е тука. Не значи дека ако е природно е добро, може да има парфеми што ја иритираат кожата или некоја состојка што не ни одговара.

На buba4e89, Emilija97mk и Anna77 им се допаѓа ова.
  12. Believe.in

Believe.in Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    667
    Јас би и дала совет на Магнолиа и други слични да си направат производ, односно да си наплаќаат за такви услуги, како креирање персонализирана рутина. Па како за се што треба време и труд и за тоа треба. Како инфлуенсери за фитнес и здрава храна што наплаќаат за програми. Незнам како сите очекуваат се да добиваат бесплатно, па уште и се жалите не одговорила на пораките. Не е малку и тоа што бесплатно го добивате на профилот така да не претерувајте

На h.ope, eva993, glosipgirl и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Едно е да вратиш на порака поврзана со пост што си го објавил, друго е да даваш персонализирани програми и слично. Пред некој да го купи твојот производ, секако дека ќе има прашање, две. Не гледам ништо лошо во тоа.

На Emilija97mk, Blue.Sky и Anna77 им се допаѓа ова.
  14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    “Napraj mi rutina” ne e prashanje za proizvod.. mnogu e glupavo da ochekuvame se da si dobivame for free i ushte da se lutime deka ne ostavila na seen koga sme pobarale besplatno rutina da ni napravi :D Sekoj si go ceni zanaetot :)

На eva993, tetovcankata91, Mermaid и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Believe.in

Believe.in Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    667
    Коментарот ми беше дека ем добиваме совети и информации бесплатно, достапни во секое време на едно место, а пак критикуваме дека не ни вратиле на порака. Наместо да го цениме трудот што го вложил некој мани му наоѓаме. Битна е комуникацијата на блогерот со следачите, не дека не е, ама треба да се има разбирање дека не можат и тие се и во секое време да одговорат.
    Можам само да замислам колку пораки им стигнуваат. Па само на коментарите да се одговори колку време треба. Тоа е полно работно време и треба да се наплати некако.

На h.ope, eva993, tetovcankata91 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. ohlalalala

ohlalalala Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2018
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    3.292
    @gorgievairena @ig_interiordesigns
    Што мислите за неа?
    Преубаво уредува,модерно,стилски, перфекција.

17. BellaCaca

BellaCaca Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2019
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    104
  18. tetovcankata91

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    31
    Го читав денес и јас, убава и инспиративна приказна за двете мали деца што ги има. Незнаев дека некоја од блогерките за мода имат и деца. Мислев дека сите наши оние подобрите се без. Респект голем

19. dariaslife

dariaslife Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    138
    Мене ми е најомилена во тоа и пред една година и пишав за совет и идеја и ми помогна премногу и мислам дека луѓето не и дават многу значење а заслужува премногу

На ohlalalala му/ѝ се допаѓа ова.
  20. tetovcankata91

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    31
    Dali nekoj ja sledi Marysejolene pred dva dena ja pronajdov I mnogu mi e simpaticna samo neznam od kaj e I nisto ustvari za nea neznam a se poznava deka znae da raboti ubavo

На BellaCaca му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.