Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инста-блогерки

Дискусија во 'Мода и стил' започната од SofiMar_, 29 април 2017.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CindyAnn

CindyAnn Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    255
    За неа па баш спротивното мислење го имам,многу некултурна девојка според мене,не знам дали си ја испратила драмата што проба да ја направи со диамара,ја вреѓаше и неа и луѓето што ја следат.А и благодарение на неа си ја уништив кожата.Составот на производите што ги препорачува од лош полош..

На PrettyDramaQueen му/ѝ се допаѓа ова.
  2. fateful

fateful Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    491
    Што е со каишов, каква улога има, многу бедно.

Прикачени фајлови:

На The Saturdays и ohlalalala им се допаѓа ова.
  3. PrettyDramaQueen

PrettyDramaQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2016
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    4.192
    На mute ми е story-то од неа, повеќе на YouTube ја слушам, знам дека не рекламира производи само ако и платат, туку ги тестира прво. Во врска со состави на производи, не сум компетентна да кажам, затоа што немам познавање од таа област.

4. Beauty1etc

Beauty1etc Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2020
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    80
    Thanks ❤️❤️❤️ Значат многу вакви коментари

❤️❤️❤️ Веројатно не можам ни да објаснам колку значи ваков коменар . Ептен фала

На AleksandarMaxи92 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. nikibi

nikibi Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2019
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    146
    Tреба прво тело да имаш за ова.

На ohlalalala му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Beauty1etc

Beauty1etc Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2020
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    80
    ❤️ Фала ти
    Се слагам со напишаното, фирмите наши т.е делот на маркетинг е комплетна друга тема која што за жал сме светлосни години наназад и процес и селекција на содржина не постои и истот е ланец какви профили и што прифакаат таков пласман на продукти ќе гледаме

На AleksandarMaxи92 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AleksandarMaxи92

AleksandarMaxи92 Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    Немора да имаш. Не сме сите родени као модели. Убаво е да се осеќаш добро во својата кожа и да имаш самодоверба за вакви слики. Се што треба е само убаво да комбинираш и да знаеш до каде то е границата за креативност, а тоа важи за секој тип на девојка/тело итн. Каишов јесте да е малце FAIL но се на се ок фотка, сакала нешто да направи креативно очигледно утнала малце идемо даље

На Regina.Phalange, The Saturdays, buba4e89 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. nikibi

nikibi Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2019
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    146
    Никој не е роден како модел, сите работат на телото.
    Кога веќе ставаш такви слики, нека личи.

На Sunset Flower му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AleksandarMaxи92

AleksandarMaxи92 Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    И Lizzo и Ashley Graham не работат на телото и се сликат со 150кг но имат по 10m net worth и милиони фанови. А и многу други блогерки, актери, пејачки итн. Значи не ќе да е до јакото витко и развиено тело. Може бизарно е да ги споредувам нив со неа, но ете општ пример со две успешни девојки кои не се замарат за своите килажи а се ипак идоли и добри примери на илјадници и милиони дали тоа било со мода, со килажата, со каратерот и што и да е. Модна блогерка е, какво сака тело нека има се додека си работи како што треба во правец на нејзината професија. Плус ако не и е телото као на Адриана Лима и девојките од Викторија Сикрет не значи дека треба да се стега и срами да се слика вака

На Lella, Regina.Phalange, Mariangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Sunset Flower

Sunset Flower Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
    И ја тое се чудам коа ја видов хахахаха и никад нема да сфатам што блогира Ана? Во овие 2 години на блогерство во мк ни една компанија ниту па некој бренд мизерен ја нема исконтактирано...шминкерка била гледам ни една сенка не и дале..очигледно е без везе и ја не би ја ни ставила овдеки

Она има неки прилепски дијалект и ја овдеки пишам на дијалект, ама они се "славни " иако ги следи fake публика имаат и вистински следачи и навистина грешна порака праќаат на светот, особено на млада популација... на оние девојчиња зашо ксенија и александра ги следат до 16 години и толку таму им е крајот.

Последна измена: 2 мај 2020
    На fateful му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    1.313
    Ако девојкава е критикувана дека не треба да става слики во купачи доколку нема совршено тело, што да прават подебелите кои не планират да слабеат ?Никогаш да не се сликаат и ставаат слики на интернет.Заради таквите размислувања многу девојки имаат намалена самодоверба.Ако се чувствува удобно во својата кожа може да прави што сака.Немаат ни време ни желба сите да бидат по последната мода.Што е сега совршеното тело слаба со малку мускули, претходно беше голем задник, претходно рамен стомак.Јас не сум воопшто ЗА да се следат сите трендови што ги наметнува модната индустрија.Посебно ме нервира сега полнењето на усните и прецртувањето за да бидат како Кајли Џенер.

Друго сакам да кажам дека Шијакоска треба да си го поправи последниот пост може некој ќе и каже, може и ќе прочита.
    always remember from where you came from. погрешно
    always remember where you came from. правилно

Сите прават правописни грешки но мислам дека прва книга која треба да си ја купат блогерките е македонската граматика, затоа што тие имаат влијание врз младите девојчиња.На англиски не мораат да пишуваат ако не знаат можат само на македонски да пишуваат.

@x.Daisy.x Инаку, се согласувам со тоа дека никој нема должност да враќа на пораки, ниту пак да прави рутини. За да направиш рутина на некој треба да имаш големо познавање, а и пред тоа треба да одговори на мал милион прашања. Од тип на кожа, работи што сакаат да ги постигнат, итн.

Постот ти е предобро напишан само со ова не се согласувам.
    Ако ти вратиш на 5 луѓе и 6 ќе очекува да му вратиш.Како ги бира тие на кои им враќа? Ќе одговори ли на сите на пораките макар и после 2 месеци или можно е и никогаш да не одговори ? Едноставно луѓето не знаат на што се.
    Може едноставно во био да напише дека не одговара на пораки затоа што не може да постигне или да си направи систем на наплата како што предложивте или пак да одговара на live како што ќе направи сега.
    Но последното што го објави на инстаграм со порака од една девојка тука дека ќе ја отследи затоа што не и вратила на пораката и праша за мислење дали очекуваме да ни врати ме разочара.Сепак таа не е тинејџерка и очекував повеќе од неа.Јас се чувствував како ние да сме некои будали што ја следиме ако очекуваме да ни врати.Крајно дрско.
    И муабетите дека треба да сме сите благодарни затоа што таа објавува такви информации во смисол се е сервирано на еден профил како што некои членки и следбеници објавија е бесмислено.Тоа е бизнис како што реков.Она добива следбеници заради тие постови,а колку повеќе следбеници толку повеќе соработки и бесплатни производи и пари.
    Си има амбиции и на добар пат е да стане бр1 за нега на кожа но на тоа како комуницира со нејзините следбеници и како реагира на критиките треба да го подобри.

На SandraG91, ohlalalala, Glowy и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.373
    Допаѓања:
    20.959
    Не знам дали е до мене само али после второно стори на Ангела кај шо кречат ми дое преку глава. Што е толку спектакуларен чинов, еве не знам. Можеше да објави еднаш колку да се каже ама цел ден коа и да седнам на инстаграм и да отворам стори ваљак и боја гледам.

На SelenaGomez, Принцезичка1, Wild.Cat96 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Здраво на сите,профилов на фемина го имам одамна па со тие што не се знаеме да се претставам.Мојот профил на инстаграм е mincyys,нова сум во сево ова,го гледам како хоби што ме исполнува.Ви благодарам што ме спомнавте во ваква тема,многу ми значи!Можам да спомнам еден пример кога и пишав на celine bernaerts(makeup artist) со 240.000 следачи и верифициран профил,ми врати за кратко време и дури краток муабет направивме,а ми се има случено и да пишам на мк профил со 3000 5000 и воопшто да не ми удрат син..Поентата ми е дека некој со толку следачи одвојува време,што е реткост и доблест.Сепак е нивно право,работа деца семејство или некоја друга причина.
    На мојот профил споделувам само производи лично купени и мои искуства,и еден пример да дадам ми пишува едно девојче се објаснуваме еден час и на крај ми пишува “ама сепак јас ќе земам производи што ми ги препорача некоја Х личност на инстаграм”,ова е океј и почитувам искреност и за некој со мал број следачи не е проблем да издвои еден час за некој.Сите што имаат големи бројки на followers разбирам дека е огромен проблем да се издвојува толку време бидејќи уште илјада пораки имаат што чекаат на ред :)
    Како мали водичи за кожа со лекции се катзиа и магнолија. Но @Beauty1etc @marama #getonmymirror @Rose96 @beautys20 ги следам редовно :) Азизе освен за козметика,ми се свиѓаат и home decor сликите кои ги објавува од време на време.
    Од српски инста блогерки mybeautyworld,eugrina,beautyaxiom,tasteoffashion,
    Ги следев порано cokolinanina i diamara,но сметам дека се две екстреми,кои не се искрени во своите рецензии.Едната препорачува само зиаја другата само алверде.
    Извинете на долгиот пост,ви посакувам секое добро :)

На ohlalalala, mybabymio, Skorpija25 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    553
    Се согласувам од а до ш

15. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Здраво и од мене , повеќе позната како @magnolia.glmour...

Секој во животот се соочува некогаш со некаков проблем , поголем или помал. Ваков или таков период, луѓе сме пред сѐ... Конкретно јас, мајка на 3 годишно дете, работа на проекти и докторат тука во Франција...

Констатацијата од девојката беше сосема НЕ логична: “и пишав, не ми врати една недела, сега ќе ја отследам”.

Ме навреди зошто мислев дека ме следат повеќето заради мојот контент на профил, а не заради рутина која ќе и ја обработам, а за која ми треба време од околу половина час- некогаш помалце, некогаш повеќе.

На кој сум му вратила, знае како тоа изгледа и колку до детал е објаснето. Најново почнав и гласовни пораки; каде што објаснувам како и што.

Ако го правам нештото сакам да го направам 100% , а не колку реда ради.

Се извинувам ако сум ве навредила на некој начин, пак ќе кажам - со кој сум стапила во контакт знае каква сум што не е ни важно сега и овде.

П. С. На многу од тие пораки на кои не им имам вратено, биле со скриншотови од другите профили, мои колешки во случајот, и јас се оградувам од правење на рутина со која можеби ќе постигнам некои резултати со производи за кои другите девојки пишувале зошто не сакам да се китам “со туѓи перја”.

Има и исклучоци, кога сум пишала и не сум стегнала send зошто во тој момент ми за звонил телефон или синчето дошло со некое барање, па после тоа скроз сум заборавила.

Пак ви се извинувам и ја напуштам темава.

На coolgirl123, h.ope, Regina.Phalange и 16 други им се допаѓа ова.
  16. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Како ги бира? Па можеби рандом, можеби познала некои што редовно и лајкнуваат/коментираат. Што знам, ако веќе решам да враќам сигурно ќе има некоја логика зошто на некој сум вратила, а на некој не.
    Ако некој поставил некое поконкретно прашање кое можам побрзо да го одговорам можеби ќе вратам, затоа што нема да изгубам многу време.
    Мислам дека секој си има свои причини зошто прави нешто, секако тука само нагаѓаме.

Тоа со објавувањето и мене не ми беше ок...

Инаку да, се согласувам со тоа дека треба сепак да имаш некаква комуникација со тие што те следат, убаво е да видиш повратна информација од некој кој ти се допаѓа што постира и содржината што ја споделува.
    Мислам дека одржување контакт со луѓето кои те следат е многу битно, и нормално би придонело до проширување на твојот блог и публика.

Мислам дека и двете страни треба да си ги прифатат грешките. Едната, дека можеби не постигнува некој да види и да врати на сите пораки, и не треба да мислиш дека само затоа што следиш некој тој МОРА да ти врати на пораката по секоја цена.
    А, другата дека па и нормално е да те прашуваат луѓе за совети кога веќе се експонираш како таков блогер.

За Магнолија сепак не можам да кажам дека не обрнува внимание на тие што ја следат, затоа што веќе неколку пати во овој краток период од кога ја следам става сториња со објаснувања за секакви состојки, итн. Се гледа дека се труди и не е дека е дрска и никогаш не вратила или не помогнала на некој.

На ohlalalala, eva993, Beauty1etc и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Sunset Flower

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
    Одамна немам пишано на иритација ми стана моја фитнес мама, не ја следам веќе месеци неколку пати имам кажано, но секад ми излагаат на стори од нејзе и ја не знам женава во што филм е
    1. ќе видете на сликите постојано лапа букви, не внимава што пишува се и сешто става дури и долен веШ
    2. кога зборува не и се речениците соовпаднати, без сврзници без смисла и затоа говори
    3.секој ден прави правописни грешки, лапа букви, греши све без везе нема логика, без запирки без се и упорна е, гледајте сликите 3 слики денес 3 огромни грешки , а замислете колку се тоа? па навистина неписмена е..
    4. дали имате заприметено зашо така збори има проблеми со говорот нешо зашо никад не кажала( а веќе и долен веш вади )
    За ваква работа како таа што прави треба да поработи на изразувањето печатни грешки, Па чoвече ако веќе сакаш да стаиш нешо па препрочитај али највероватно она така си мисли дека е правилно
    Ја мислам моја фитнес мама треба да бидит моја свашта мама

Прикачени фајлови:

Последна измена: 2 мај 2020
    На ohlalalala му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Не ја следам, не ме интересира таа тематика, но секоја чест за храброста што и покрај говорната мана снима видеа. На многу луѓе дткањето им ствара огромен комплекс.
    Само не знам зашто би требало нешто посебно да каже за маана која е воочлива при прво слушање. Исто како да има некој проблеми со видот, па носи наочари или има крив нос, не ја кажува буквата р... Што мора да се објаснува. За да задоволи нечија љубопитност?

На redhead, crimson, Skorpija25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
    Упс

На Skorpija25, x.Daisy.x и Avery им се допаѓа ова.
  20. Sunset Flower

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
    ХАха грешка но јас не претставувам публика :D

На ohlalalala и LovelyGirl3 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.