Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инста-блогерки

Дискусија во 'Мода и стил' започната од SofiMar_, 29 април 2017.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. nikibi

nikibi Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2019
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    146
    8 год идат?
    Изгледа е Албанец по името и презимето

На Emilija97mk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    553
    Да, долго иделе:)

3. Sunset Flower

Sunset Flower Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
    да ја погледнав и така не ја сакам и не ја следам одамна но ми излезе од бекстејџ и не ми се допадна, почетокот и беше навистина добар се убаво и баш ми се допадна, но даље некако почна да мафта со рацете, зборува нелитературно крати зборови, како на пазар да купуваш од далеку...разочарувачки нема никаков речник,за таа работа блогерка као што вели треба да научи да зборува литературно... не како на маалски пазар и да мафтат со рацете...
    Гледав баш и коментари што излагаа и мн мн хејт коментари имаше, као била спонзоруша, као инста и бил маска за перење на пари од дечко и, као немала стил, као никој нема да облече она што кажува, као никој не ја сакал во сопствен град, као зимала цел гардеробер и ставала се.. мн мн омраза спрема неа. Имам и од ангела гледано лајв и од ксенија иако ксенија ми е најдолуу... немало толку хејт колку према Шијакоска
    А во врска со дечко и мислам читав тука коментари дека он е муслиман. Немам нишо против било која вера, имам секакви пријатели но мислам дека ќе и ја закашка кариерата сега откако ставила слика со него зашо, приватноста требала да си ја зачува, мн мн мн мнмн лоша порака и испраќа на тие млади личности и погрешни сфаќања и неубави пораки им дава, тоа не го одобрувам што го прави, светот е големо место и има место за сите и тука на феминаима и група врска меѓу муслиман и христијанка тоа е друга дискусија. Пак ќе речам младите што ја следат тие во таа бунтовна возраст им дава голема погрешна порака...

На fateful му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Човече.
    Зошто им испраќа погрешна порака на младите извини? Зошто е во врска со муслиман?

На Gosh, glosipgirl, Avery и 15 други им се допаѓа ова.
  5. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    11.578
    Можеби не сака да чита милион коментари со предрасуди, а сигурно ќе ги има ако го објавува и тагира дечко и.
    Инаку ме изненади тоа што одат толку долго...8 години.
    Да не е помал од неа? Некако многу млад ми изгледа на сликите ама убав е.

@Sunset Flower ете од вакви како тебе, со вакви затупени размислувања. За такви коментари зборев.

На Believe.in, tetovcankata91 и Pixi5 им се допаѓа ова.
  6. dariaslife

dariaslife Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    138
    Кој/а и да си, од сите негативни мислења или критики цело време пишуваш најбрутално и без везе. Читам веќе повеќе напаѓања за Шијакоска и за многу други и мислам дека досега се знае дека не ти се допаѓа и не мора на секое спомнување да ја вреѓаш и да пишуваш глупости. Плус немаше ниту еден хејт коментар од долу. 99% беа само некое позитивни и убави емоуџис. Настрана што твоето не е критика туку вреѓање, плус зборуваш нешто што не е точно. А за каква порака дава и тоа треба да го преиспиташ. Сето ова го пишувам бидејки сите наши блогерки ми се добри на свој начин има и нешто што ми пречи но ниту една од нив не дава лоша порака особено не Шијакоска. Таа може има претежно публика од по 13/14 години но не се слика гола и не промовира дрога. Доста со тие глупости ниту една од подобрите девојки кои се блогерки од нашите немат лош пристап или лоши намери спрема нивните следачи а и спрема тие што не ги следат. Истото важи и за тие помалите профили. Немора се да се хејта поддржете малце или воопшто не коментарајте вакви глупости

На Skorpija25, Juicy и x.Daisy.x им се допаѓа ова.
  7. Sunset Flower

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
    Таа воопшто не е блогерка, блогерка е како Елена Грнчарова итн .и да сметам дека им пренесва на малите грешна порака за тоа како да одберете друга вера, како да не знаете да зборувате литературно и тако даље

8. dariaslife

dariaslife Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    138
    Извини но грешка си. Шијакоска ако зборуваме за Македонија е подобра од сите. Ако зборуваме за Македонка со странски брендови тогаш најдобра е Елена и баш сум горда што имаме таква девојка во Македонија. Но јас преферирам македонска блогерка како Александра иако Елена стварно е преубава и многу премногу ми се допаѓа се што слика без разлика што тоа е најчесто дома кај неа или кај и да е на истите места и видов дека многу луѓе ја критикуваа за тоа овде на темава и сметам дека не беа во право. Битно е да имаш нешто интересно и убаво за рекламирање и да на свој начин колку и да можеш да се потрудиш да сликаш. Ангела исто така е прав ангел! Maryse е предобра. Па сега има и една девојка Кржеска која е пре преубава. Имаме стварно девојки кои се трудат и непотребно се критикуваат некогаш.

На Believe.in, SandraG91, CindyAnn и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Пишав и јас еднаш мислење дека не ја фаворизирам Шијакоска, ама да напише некој дека пренесува лоша порака на своите следачи со тоа што има дечко муслиман?
    Мислам дека тоа збори за твојот став по тоа прашање и дека воопшто не се однесува на пошироката публика.
    За делот со литературниот говор, до некаде се согласувам.

На Amelia, Avery, Lanadelreyyyyyyy и 8 други им се допаѓа ова.
  10. tetovcankata91

tetovcankata91 Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    31
    Znaci nemoze da gi sporedete Elena I Aleksandra.
    Aleksandra slika za mak brendovi I e mnogu aktivna a Elena slika za brendovi nadvor od Makedonija I ne e tolku aktivna a toa ne e loso. A smetam I deka modnite blogerki ne treba da se dosadni i napadni so mnogu postovi. Plus Aleksandra slika so fotografer i sheta niz Makedonija a Elena se poznava deka e od Telefon I najcesto istata okolina. Jas samo mozam da kazam bravo za dvete Elena kolku sto znam ima dve mali deca i valjda e tesko da si majka I blogerka a sepak uspeva a Aleksandra mnogu se izbori za da stigne do kaj sto e. Dvete mi se megju omilenite I ne mi smeta koja Kako I so shto slika I kade se slika i ako bi zboruvala za najdobri blogerki bi gi napomenala Elena I Aleksandra so celo srce. Angela isto mi e omilena no ona nekako polesno uspea vo ova

На Skorpija25, Believe.in и AleksandarMaxи92 им се допаѓа ова.
  11. Ladybug2436

Ladybug2436 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    647
    Јас Елена воопшто не ја сметам за блогерка, нема блог, не дава никакви совети, едноставно не гледам причина зошто некој би ја следел. Исто така верувам дека 90% од фоловерите и се фејк. На крај од денот секој си има право на свое мислење, ама никако не можам да разберам што гледате во девојчево

На Avery, Mermaid, joy1 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. AleksandarMaxи92

AleksandarMaxи92 Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    Се согласувам :) Јас почнав Александра да ја ставам пред Елена но тоа не значи дека веќе не ја фаворизирам Елена. Ако Елена би сликала за македонски брендови и со поквалитетни фотографии мислам дека ќе биде пред сите но за жал таа слика за брендови надвор од Македонија и го почитувам тоа и се надевам дека ќе почне да работи на некое повисоко ниво бидејки има најголем потенцијал за да успее надвор од Македонија само мали поправки да направи и да мрдне малце од место! А Шијакоска треба да проба да закачи некоја колаборација и со странци онака за нешто поразлично и да видиме како ќе се справи со подобри брендови бидејки сигурно не е ист притисокот со мак брендови и некои добри странски брендови.. Се на се топ 4 блогерки ми се Александра, Елена, Ангела и Никица

13. Sunset Flower

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
    ЗАтупени размислувања? Па сигурно коа ќе имаш ќерка ќе и речеш гордост на мама биди као Шијакоска иди со друга вера и ќе бидеш мн горда на тоа :)
    Се надевам еден ден ќе ја сфатиш оваа дискриинација зашо во Мк сеуште е невозможно за такви ствари, во светот не, зашо ни е затупано мислењето нели ? Ти тука ја оправдуаш а ондеки викаш леле види ја ма со муслиман иде.. како и дозволуваат , тешко неа... позззз

14. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Барбара катастрофа во лајвот со Шијаковска.
    Александра ми е засега нај ок од сите

15. Ladybug2436

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    647
    Што е со чаршафиве? Нема нешто посмешно, ја замислувам како ги терала нејзините да закачат чаршафи на дрвата во двор :D

Прикачени фајлови:

На kim.k, Believe.in, fateful и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. dariaslife

dariaslife Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    138
    Од кога тоа за да си модна блогерка мора и треба блог или слично!?
    Што везе има тоа какви следачи има!?
    2020 е. Не ти треба блог за да си блогер. И совет да дава!? Па не рекламира козметика и нега на кожа. И тоа што е козметика и нега за кожа како што видов е странско. Јас колку што гледам од тоа што има на профил е претежно облека и пишува кое парче што е и од кај е. Тоа се вика модем блогер/инфлуенсер. Доволно е да кажеш што носиш и од кај е. Шо? Треба да пишува овој фустан е со тој материјал те прави да се осекаш као принцеза!? Ова е право аутоматик лош егземл на блогерка.
    Се што рекламират блогерките како неа го има онлајн со сите спецификации. Па и тие со мак продукти. Ако мене нешто ми се допадне од блогерките поарно ќе прашам лично некој од бутикот за тоа парче а не нив. Нивна работа е да сликат и тагират што носат за будалите како нас да гледат и некогаш да ни се допадне и да купиме нешто ново. Во ваква тема зборувате глупости за вероисповед за следачи за пораки кој враќал а кој не а за облека и мода најмалце хахахах

На Gosh, Believe.in и AleksandarMaxи92 им се допаѓа ова.
  17. Ladybug2436

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    647
    Прво, СПОРЕД МЕНЕ не може да се нарекува блогерка ако нема блог или ако не дава некаков вид на совети. Ти како сакаш викај ја. Според мене она е обично девојче што има мобилен телефон со камера и се слика по дома во слободно време. Ништо повеќе ни помалку. За фоловерите да не почнам да зборувам, само треба да отвориш лајкови за да видиш дека пола и се од индијци. Немам ништо против девојката, ама веќе кога спомна повеќето наши блогерки кажуваат типс што како треба да се комбинира или ти даваат инспирација. Тоа им е работата. Она ништо од тоа не прави, затоа и реков не гледам причина зошто некој би ја следел ама секој со своето.

На Mermaid, ohlalalala, Emilija97mk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. dariaslife

dariaslife Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    138
    Ами тие врвните светски блогерки што имат само тагови без текстови, без блог, без Јутјуб канали, ниту враќат на коментари и пораки, а се модни блогерки со милиони следачи и со најдобрите брендови работат. Тие им треба блог!? Излези од кругот на македонски блогерки. Во светот има блогерки кои само пред огледало се сликат и тоа со телефон на лице и лицето не им се гледа и фидот е само таков а сликат за најдобрите брендови и се обожувани од илјадници. Тие што се? Полоши од нашите што се сликат низ Македонија пред споменици и се истите места? Имате само две три девојки што нешто убаво прават и работат и гледате и по нив да плукате на било кој начин. Твоето не е само мислење иста си како членлата што цело време при секоја прилика пишува против Шијакоска. Цело време дека вас две не ви се допаѓаат две три девојки и само истото го пишувате. Досадни сте! Се премешувате само за одредени девојки и само истото го пишувате

На Gosh, h.ope, Believe.in и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Ladybug2436

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    647
    Извини ама темата е наменета токму за тоа, дискутирање на БЛОГЕРКИ. Доколку не ти се допаѓа немора да ги читаш моите коментари. Како што кажав неколку пати и нема да се повторувам повеќе, немам ништо против Елена, но едноставно не е ништо посебно. Не можеш во ниеден случај да ја споредуваш со такви големи светски профили бидејќи скоро секој од тие профили има некаква вредност. Дали е тоа совети за мода, препораки, типс, итн тин. Елена како што можам да видам апсолутно ништо од тоа не прави. Дури и да нема блог, небитно, нема никаква вредност нејзиниот профил. Зошто би ја следела?

На ohlalalala му/ѝ се допаѓа ова.
  20. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    11.578
    Девојче дај олабави!
    Ти ги прочитав мислењата наназад и само негативни коментари пишуваш. Анализираш слики, видеа, дијалекти, број на лајкови, фоловерси, која блогерка колку лајкови собрала на слики. (facepalm) Сега уште фалеше на Шијаковска дечко и да го хејташ оти не бил македонец.
    Се гледа дека имаш многу слободно време, дремеш и спиеш на телефон штом толку се имаш анализирано. Дури опседната ми делуваш со тие блогерки.
    Направи нешто корисно.
    Ете тие какви такви си заработуваат некој денар, од такви ко тебе што ем ги нејќат ама секое стори им го отвораат и секој пост им го разгледуваат и анализираат. :)

На Gosh, h.ope, Believe.in и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.